Видання «Україна. Їжа та історія» потрапило у номінації Gourmand Awards

Історико-гастрономічне видання «Україна. Їжа та історія» потрапило у дві номінації міжнародної премії Gourmand Awards. Книга представлена у категоріях «Історія кулінарії» та «Східна Європа».
«Україна. Їжа та історія» – результат спільної роботи Українського інституту та проекту «їzhakultura (їжа культура)», заснованого дослідницею гастрономії, Оленою Брайченко. До видання увійшли рецепти популярних і незвичайних страв української та кримськотатарської кухонь, історії та розповіді про культуру їжі та гостинності в Україні. Над книгою працювала команда шеф-кухарів і дослідників гастрономічних студій з різних регіонів України.
Започаткована у 1995, премія Gourmand Awards обирає найкращі книги про культуру споживання їжі та напоїв у всьому світі. Організатори зазначають, що шанс потрапити у список нагород Gourmand Awards складає всього 1%.