Анастасія Фесун
Десерти роблять світ гарнішим і пробуджують найкращі емоції. Коли ти бачиш, як над твоїм крем-брюле пара закоханих змагаються за право першим вдарити по скоринці – це чисте щастя.
Перші уроки з кондитерського мистецтва киянка Настя Фесун отримувала ще маленькою дівчинкою, на домашній кухні, дивлячись, як готує бабуся. Пироги, торти, тістечка, трепетна любов до старих кулінарних книг і родинних кулінарних нотаток, як і взагалі ставлення до приготування їжі як до ритуалу – це все Насті передалося від неї.
Втім, коли прийшов час обирати майбутню спеціальність, Настя вчинила практично і пішла вчитися в Київський Міжнародний Університет, в якому отримала диплом зі спеціальності Міжнародна інформація та перекладача з двох мов. Потім було декілька років рутинної офісної роботи, роботи асистентом в Кабінеті Міністрів і Верховній Раді.
Але пристрасть до гастрономії та кулінарії тільки зростала. У вільний від роботи час Настя відвідувала кулінарні майстер-класи, і переломним для неї став майстер-клас від іменитого французького кондитера.
«Після того майстер-класу я вперше в житті відчула те саме “щастя до сліз”: мені було абсолютно очевидно, що це – моє, і мені саме туди треба».
Побачивши публікацію Володимира Задираки про те, що він шукає людей в команду нового закладу, Настя запропонувала свої послуги. В кафе One Love Настя займалася наповненням кондитерської вітрини – але це дуже швидко перестало її збуджувати, адже не давало можливості реалізувати свої власні амбіції. Свою першу посаду кондитера Настя, кондитер без спеціальної кондитерської освіти, отримала в ресторані «Собака съела голубя». Згодом Настя поїхала на стажування до Франції, у Шантійі, де працювала кондитером у La Passion du Chocolat Chantilly.
«Саме у Франції я зрозуміла, чому в Україні так небагато крутих кондитерів – це дуже, дуже важка праця. Там твій робочий день починається о 06:00 і закінчується о 18:00, в Україні буває й ще довше. Причому ця робота важка передусім фізично. Краси, гламуру, романтики в такій роботі дуже небагато – тобто, вона переважно на вітрині».
В активі Насті робота з проектами Mercato Italiano, RAY, Must, Fair Finch, а з 2020 р. вона працює шеф-кондитером в ресторані «Редкая птица».

Шефи академії

Новини та статті
