Анна Завертайло
У слогані «як для себе», яким ми просуваємо Завертайло, мабуть, уся філософія нашого бізнесу – кожна страва, кожен десерт, кожен напій проходить через наші рецептори, нашу критику та критику нашої команди. Мабуть, у відкритості і є наша сила.
Важко сказати, що саме – життєві обставини чи темперамент та внутрішній поклик, змусило Аню кинути освіту еколога після другого курсу Будівельного інституту у рідному Дніпрі, і піти працювати. Доволі швидко Аня зрозуміла, що працювати на когось – це не для неї. Серед бізнесів, якими вона займалася, був і власний шоу-рум сонцезахисних окулярів, і бізнес з нерухомості, який вона започаткувала разом із сестрою, і безліч іншого. Вирішальним моментом для визначення майбутньої сфери діяльності в житті Ані стала зустріч зі Стасом Завертайло.
На початку 2000-х подружжя Завертайло побудували мережу кавових автоматів та фреш-барів, Стас весь цей час працював на керівній позиції в тютюновій компанії GTI. Втім, ця робота не робила його щасливим, адже ще з дитячих років Стас захоплювався десертами та випічкою. Тож захоплення Стаса вкупі з успіхами кавового та фреш- бізнесів підвело Завертайлів до ідеї відкрити власне кафе.Як каже сама Аня, після визначення цього шляху обставини почали складатися так, що сприяли відкриттю обох закладів Honey у Києві.
Аня зі Стасом познайомилися з Ніколя Буссеном, видатним французьким кондитером, і вирішили працювати саме з французькими десертними стандартами. Аня поїхала вчитися до відомої московської кулінарної школи Ragout, а потім пройшла стажування у закладах Івана Шишкіна.
Згодом, вже керуючи власним закладом, подружжя Завертайло здійснить свою маленьку революцію в українській столиці: Стас продемонструє Києву, якими мають бути справжні французькі круасани, навчить, що таке «кюлі», «кремьо» та «франжипан», і в принципі познайомить киян з французькими мусовими десертами та французькою випічкою. Завдяки ж Ані київська публіка навчиться снідати поза домом, снідати о будь-якій порі дня, цікаво, легко, поживно та смачно, до того ж Аня популяризувала естетично оформлене здорове харчування.
Навесні 2021 р. подружжя Завертайло відкрили кафе-пекарню, яку назвали чесно – власним прізвищем. Зі слів Ані, у Завертайло – цілком чоловіча енергетика, це місце традицій і правильних цінностей, ритуалів та, як і в Honey, крафтовості кожного продукту.

Шефи академії

Новини та статті
