Всі шефи

Марко Черветті

Чи не найголовнішим для будь-якої людини, що любить готувати, має бути історія страви, за яку вона береться – а для шефа це принципово важливий момент. Знання про історію рецепту, про походження продуктів у ньому – це не тільки показник рівня культури кух

Майбутній бренд-шеф Fozzy Group народився в італійському П’ємонті та зростав у щасливій італійській родині. Мати дуже любила готувати, а батько долучав сина до культу вина та традицій відвідування ресторанів. 

Після школи Марко пішов вчитися на хіміка, а у 20 років переїхав до Венеції. Там він вивчав китайську філософію в університеті, а у вільний від навчання час працював у легендарній остерії Paradiso Perduto: вдень робив заготовки на кухні, ввечері стояв за барною стійкою. 

Під час своїх юнацьких років у Венеції Марко пізнавав історію венеційської та італійської кухні загалом, влаштовував приватні тематичні гастрономічні вечори й навіть організовував бенкети на Венеційському бієнале. Певно саме ці роки визначили його подальший професійний шлях.

Згодом, отримавши грант на навчання у Китайській Академії мистецтв у місті Ханчжоу, Марко переїхав до Китаю на два роки. Водночас з навчанням він досліджував регіональні кулінарні традиції. Тому любов Марко до азійської кухні, до її історії та варіативності є лейтмотивом усього його професійного життя. 

Пропрацювавши декілька років у Москві, де у Черветті був власний заклад – Bar Cervetti – Марко повернувся до Італії та відкрив у Венеції остерію Adriatico Mar. 

З 2015 року Марко співпрацює з Fozzy Group – саме за його участі невпинно розвивається не тільки продуктовий асортимент Сільпо по усій країні, а й трансформуються  та вдосконалюються гастрономічні простори Сільпо Resto. 

Марко Черветті є засновником і незмінним шефом ресторану неаполітанської кухні Positano у Києві. У розробці меню піц для Positano брав участь знаменитий неаполітанський піцайоло Енцо Кочча, власник єдиної у світі піцерії, яку відзначив путівник Michelin. Positano неодноразово входив до переліку найкращих піцерій Європи, і продовжує бути наочним провідником стандартів класики неаполітанської піци.

 

Марко Черветті

Шефи академії

Новини та статті