Всі шефи

Алекс Якутов

Алекс розповідає, що почав готувати ще у шість років, в рідному Маріуполі. Каже, що замість казок в дитинстві читав книги рецептів, а у 12 років вже самотужки готував шарлотку. Підлітком майбутній шеф вступив до Якутського командного річкового училища, де проводив багато часу на кухні, хоча служив простим юнгою. 

Пізніше Алекс закінчив кулінарну школу Ragout (Москва, Росія) та престижну італійську школу IFSE (Italian Food Style Education) та навіть став представником останньої в Україні. Також шеф активно навчався у колег, проходив стажування в Італії, Іспанії, Америці.

Працював у Чернігові, бренд-шефом ресторану «Хряк. Дім м’яса та пива». Саме тоді заклад став переможцем у номінації «Кращий м'ясний ресторан», отримавши заслужену мідну сковорідку. Не оминула увагою Алекса і премія «Пальмова гілка» – ресторан увійшов до трійки фіналістів премії.

У 2016 році Алекс повертається до Києва, щоб стати шеф-кухарем і партнером в ресторані «Гра з Вогнем», де переосмислює українську кухню.

Згодом Алекс вирішив відкрити власний м'ясний ресторан «Публіцист». У 2020 заклад став фіналістом Національної ресторанної премії «Сіль» в номінації «Відкриття року».

У своїх закладах Алекс переосмислює всім відомі рецепти. Наприклад, у «Публіцисті» можна спробувати борщ з кімчі та копченою сметаною. Олів'є Алекс готує з артишоками, каперсами та прошутто котто, а голубці начиняє качкою та гречкою. 

Зараз Алекс став ведучим нової версії проекту «Пекельна кухня». 

 

Алекс Якутов

Шефи академії

Новини та статті