Всі шефи

Артем Блаута

Артем Блаута – бренд-шеф «Ресторації Шпігеля» у Хмельницькому, засновник бренду Podillyalocalfood. 

Бабуся і мама Артема завжди дуже смачно готували, тож хлопець звик до смачної різноманітної їжі з дитинства. Тож коли довелося обирати де навчатися, думки привели Артема у Кам’янець-Подільське училище, де він здобув професію кухаря. 

З часом Артем почав працювати у «Ресторації Шпігеля», де ключовою ідеєю закладу було творення сучасну Подільську кухню. Звідти й інтерес шефа до теми – він почав заглиблюватися в історію, шукати старі рецепти, відтворювати їх у сучасних варіаціях. Для того, щоб віднайти автентичні переписи, команда закладу спілкувалася зі старожилами міста, подорожувала областю, розпитувала людей, які могли розповісти про незвичайні страви та рецептури. Пізніше стравам надавали сучасного стилю – використовували нові технології та техніку, змінювали окремі інгредієнти. Такий підхід цінують не лише гості ресторану, а й журі премій. Зокрема,  «Ресторація Шпігеля» отримала сковорідку від ресторанної премії «Сіль». 

Артем продовжує працювати над популяризацією Подільської кухні. Виступає на гастрономічних подіях, зокрема на Ukrainian Gastro Show.

 

Артем Блаута

Шефи академії

Новини та статті