Всі шефи

Олександр Поташов

Сашко почав готувати ще в дитинстві. Його коронною стравою та першим кроком до кулінарії був омлет з помідорами та морквою. Але увагу та вільний час хлопця заполонило малювання. Ще в початкових класах Олександр почав займатися образотворчим мистецтвом – малював картини олією та планував зробити творчість частиною свого життя. Коли настав час обирати професію, то зібрав свої рисунки та відніс архітектурний факультет. Однак отримати бюджетне місце не вдалося, а коштів для вступу не було. Тож сім’я згадала про смачний омлет Сашка і хлопець вступив до Вищого комерційного училища на спеціальність технолог кулінарії та харчування. Там він навчався впродовж чотирьох років. Далі Олександр пішов служити в армії, а звідти вступив на третій курс Торгово-економічного університету, де отримав ступінь бакалавра у сфері технологій харчування та інженерії. 

Навчання в університеті поєднувалося з практикою. Сашко знайшов кафе у рідному Борисполі, яке й стало його першим місцем роботи. Там його запитали: «Ти хочеш бути шеф-кухарем чи просто відбути практику? Якщо шефом – став тисячу запитань, нічого не бійся, вперед!» Так почався шлях хлопця на професійній кухні. Після першого кафе було  кафе «Козак» в аеропорту «Бориспіль», далі робота старшим кухарем у кафе при готелі. Поруч з ним будували новий ресторан, де 24-річному Олександрові запропонували місце шефа. Під його керівництвом заклад отримав звання найкращого ресторану міста Борисполя, а страви з його меню там готують і досі. Важливим досвідом також стало шоу «Пекельна кухня» та робота в сезонному проекті Арама Мнацаканова «Сад», де працювали випускники шоу.    

Зараз Олександр очолює та розвиває мережу фуд-холів Silpo Resto у супермаркетах «Сільпо». 

 

Олександр Поташов

Шефи академії

Новини та статті