Всі шефи

Юлія Загура

З дитинства Юлія полюбляла готувати смачну їжу. Нові смаки, їхні поєднання та кулінарні експерименти цікавили дівчину завжди. Згодом ця любов спалахнула з новою силою – у подорожах. Звідти Юля привозила нові техніки приготування, а головне – цікаві інгредієнти. Відвідати ринок, поспілкуватися з місцевими, знайти нову спецію, рослину чи корінець було одним з головних задоволень кожної поїздки. Згодом особиста колекція спеціалітетів переросла у проект власного магазину, де Юлія продавала насіння, гриби та прянощі – суперфуди, які дбайливо вишукувала у подорожах.

З часом ці суперпродукти набували все більшої й більшої популярності, адже люди зрозуміли, що правильне харчування може не лише надати сил, а й вберегти від багатьох хвороб. Однак як вживати корисні продукти розуміли не всі. Тож Юлія почала працювати над створенням оригінальних рецептур. Її почали запрошувати на лекції, майстер-класи, доручали створення меню для ресторанів здорового харчування, які не готують м’яса. Юлія вважає, що домашня кулінарія – це завжди здорове харчування. Адже якщо готуєш з якісних інгредієнтів і вкладаєш у страву любов – це вже корисно. Але щоб їжа несла ще більше користі, важливо розуміти реальну цінність кожного інгредієнта, вміти використовувати функціональні продукти. 

Ці знання наштовхнули Юлю на роботу в категорії Healthy food в мережі супермаркетів «Сільпо». Там вона підбирала якісний асортимент локальних та імпортних продуктів, навчала гостей їх вживати і готувати з них смачні страви. Зараз Юлія Загура – незалежна консультантка та експертка в темі здорового харчування і суперфудів.

 

Юлія Загура

Шефи академії

Новини та статті