Всі шефи

Ілона Фанта

Журналістка та кухар. Народилася в Угорщині, більшу частину життя прожила в Полтаві, а зараз мешкає в Ізраїлі. Зростала на міксі польської, єврейської, української та типової радянської кухонь. Готувати Ілону навчали мама та бабуся. Потяг до кулінарної творчості у дівчини з’явився ще в дитинстві, однак глибше занурилася в тему їжі вона вже після школи.

В Ізраїлі навчалася на кулінарних курсах, працювала на кухні готелю та в ресторані. 

У 2010 році створила кулінарний блог Fanilla, щоб ділитися улюбленими рецептами з читачами. Також пише статті та колонки для ЗМІ. Має велику колекцію кулінарних книжок, яка налічує понад 150 екземплярів. Полюбляє подорожі та кухню Близького Сходу. Серед авторитетів у світі кулінарії виділяє Йотама Оттоленгі та Клаудію Роден. 

Ілона називає їжу справжньою продуктовою енциклопедією, через яку можна дізнаватися історію, звичаї та традиції, яка може розповідати про минуле краще за будь-який підручник. Водночас, зауважує, що кулінарна спадщина не мусить залишатися сталою і недоторканною. Радше сприймає її як прекрасну основу для кулінарної творчості та нових пошуків. «Моя історія – україно-ізраїльська. Мені здається, що у мене виходить її розповідати, знайомлячи людей з різними стравами, в тому числі українськими характерними для моєї малої Батьківщини, Полтавщини, в незвичайних але цікавих інтерпретаціях» – зазначає Ілона.

 

Ілона Фанта

Шефи академії

Новини та статті