Всі шефи

Олена Павлова

Олена Павлова почала досліджувати кухню Поділля, коли її захоплення кулінарією наклалося на історичну освіту. Це хобі яке займає дуже важливе місце в її житті. Виховувала Олену бабуся, закохана в історії Старого міста (району Вінниці), яка чудово готувала. Свої страви жінка поєднувала з оповідями, емоціями та подіями. Ці деталі сплелися воєдино та спровокували дослідження, які для Олени почали виходити за межі історії міста. Так вона відкрила для себе величезний пласт недослідженої Подільської кухні.  

Згодом Олена Павлова працювала у проекті з підтримки децентралізації, тож багато подорожувала областю і в кожному селі намагалася знайти якусь фішку. Десь була лупана ковбаса, ще десь холодець в ночвах, в іншому селі – хліб зі шкварками. Всі ці історії почали складатися в збірку рецептів та історій. Вони допомогли зрозуміти наскільки величезна територія Подільської кухні, яка вона різноманітна та мультикультурна. Греки, вірмени, ассирійці, азербайджанці, литовці, грузини, поляки – всі вони принесли на Поділля частини своїх культур, а отже і їжу. Далі були дослідження історій про королеву Бону, яка заснувала місто Бар, де флорентійські купці проводили ярмарки, а також єврейську тему й історію Голодомору та харчового відторгнення продуктів. Зараз Олена продовжує досліджувати та популяризувати кухню Поділля й унікальні традиції та культуру регіону.

 

Олена Павлова

Шефи академії

Новини та статті