Всі шефи

Льоля Ланда

Любов до гастрономії, їжі, продуктів та пов’язаних з ними ритуалів передалася львів’янці Льолі Ланді у генетичний спадок. Батьки мали власний ресторан, та й вдома незмінно панувала щедрість і затишна гостинність. Близько 15 років Льоля вирішила отримати освіту у сфері hospitality і вступила до Ліцею менеджменту, а після нього – до Торговельно-Економічного Університету за фахом Менеджмент. Залишившися в аспірантурі та захистивши дисертацію, Льоля мала усі шанси обмежитися академічною кар’єрою науковця – якби не сумна подія. Пішов з життя батько, і ресторан довелося закрити.

Льоля відчула внутрішній поштовх розвивати спадщину та надати їй нового життя – і в 2008 р. у Львові відкрилося сімейне кафе Єрусалим. Кафе дійсно сімейне – не тільки тому, що в його роботі задіяно абсолютно кожного члена родини, від малого до старого. Меню закладу складається переважно з рецептів, які у родині Льолі готували багато-багато років. Курячий бульйон з мацою, гефілте, асорті форшмаків (у Львові Льолю кличуть королевою форшмаків) та хумусів, безліч гастрономічних стандартів Близького Сходу, торт Наполеон який пече для кафе мама Льолі, і, мабуть, єдина в країні варнічкес – старовинна ашкеназька страва: меню кафе та послідовна допитливість Льолі як його шефа принесла закладу відзнаку Culinary Heritage.

Сьогодні окрім ролі привітної хазяйки Єрусалима, Льоля є керуючим партнером декількох гастрономічних проектів і продовжує вивчати і популяризувати історію і традиції галицько-єврейської громади.

Льоля Ланда

Шефи академії

Новини та статті