Буженина в тісті від Віталія Гуралевича Черкащина

Буженина в тісті від Віталія Гуралевича Черкащина

Історична довідка

Буженина в тісті

Черкащина

Буженина – це традиційна святкова страва, запечений великий шматок м’яса. Різновидів такого делікатесу чимало, однак сьогодні поділимося переписом з Черкащини – регіону, де народився шеф Віталій Гуралевич. Рецепт буженини від його бабусі особливий тим, що м’ясо не просто запікають в печі, а загортають у прісне тісто. Шеф має декілька секретів, як зробити цю смачну буженину просто розкішною завдяки декільком соусам. Дивіться і повторюйте!

Історична довідка

Буженина в тісті

Черкащина

Буженина – це традиційна святкова страва, запечений великий шматок м’яса. Різновидів такого делікатесу чимало, однак сьогодні поділимося переписом з Черкащини – регіону, де народився шеф Віталій Гуралевич. Рецепт буженини від його бабусі особливий тим, що м’ясо не просто запікають в печі, а загортають у прісне тісто. Шеф має декілька секретів, як зробити цю смачну буженину просто розкішною завдяки декільком соусам. Дивіться і повторюйте!

Інгредієнти

Свинина (задній окіст, шинка) 1 кг
Часник 40 г
Борошно пшеничне 350 г
Яйце 1 шт
Вода 310 мл
Олія 5 мл
Перець чорний горошком 12 г
Коньяк Закарпатський 5 мл
Демігляс 20 г
Цукор 1 г
Вершки 30% 50 г
Сіль 12,5 г
Мікс салатів для подачі
Соус песто для подачі
Соус Барбекю 100 г
Олія зелена для подачі
Фундук для подачі

Кроки

1

Спершу натріть свинину сілю, перцем і товченим часником. Загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник на три доби.

2

Замісіть тісто: змішайте борошно, олію, 110 мілілітрів води, 2,5 грамів солі та збите яйце. Вимішане тісто поставте в тепле місце на 30 хвилин. 

3

Для соусу відварюйте чорний перець горошком на повільному вогні впродовж години. Процідіть. До відвару додайте коньяк, цукор, сіль, соус демігляс та закипятіть. Додати вершки та чверть відвареного перцю горошком. Постійно помішуйте аж доки не доведете до кипіння.

4

Візміть маринований шмат м'яса та змастіть соусом барбекю. 200 грамів тіста розкачайте товщиною 0,5-0,3 сантиметри. Викладіть м'ясо на тісто та загорніть і защипніть. Викладіть на деко швом донизу, змастіть яйцем і запікайте при температурі 180 ℃ а потім 160℃. 

Якщо плануєте готувати м'ясо в печі, то випікайте 3-5 годин із закритою братрурою при низькій температурі.

5

Зніміть з запеченого м'яса тісто, відкладіть. М'ясо наріжте великими шматками, нагрійте. Викладіть на тарілку і декоруйте ламаними шматочками тіста, зеленню та соусами.
 

Продукти