Кабачкова ікра від Ніки Лозовської

Кабачкова ікра від Ніки Лозовської

Історична довідка

Кабачкова ікра

Походження: Херсонщина, Одещина

Південь України – землі віддавна славні своїми врожаями городини, тож місцеві господині знають сто і один спосіб приготувати з них різноманітні страви, а серед них і кабачкова ікра. Тож не дивно, що за часів СРСР кабачкову ікру почали випускати саме на Херсонському консервному заводі, а на фоні тотального дефіциту вона швидко стала консервою №1. Кажуть, що спосіб її приготування навіть зафіксував у звіті шпигун ЦРУ часів «холодної війни»! Ми ж пропонуємо один із перевірених рецептів він нашої Шефині Ніки Лозовської з Одеси. Увага, найкраще смакує охолодженою!

 

Історична довідка

Кабачкова ікра

Походження: Херсонщина, Одещина

Південь України – землі віддавна славні своїми врожаями городини, тож місцеві господині знають сто і один спосіб приготувати з них різноманітні страви, а серед них і кабачкова ікра. Тож не дивно, що за часів СРСР кабачкову ікру почали випускати саме на Херсонському консервному заводі, а на фоні тотального дефіциту вона швидко стала консервою №1. Кажуть, що спосіб її приготування навіть зафіксував у звіті шпигун ЦРУ часів «холодної війни»! Ми ж пропонуємо один із перевірених рецептів він нашої Шефині Ніки Лозовської з Одеси. Увага, найкраще смакує охолодженою!

 

Інгредієнти

Оливкова олія 70 мл
Цибуля 150 г
Морква 100 г
Кабачки 450 г
Томат 150 г
Часник 1 зубчик
Кріп 10 г
Лавровий лист 1 шт.
Сіль, перець до смаку
Хліб для подачі
Купити продукти

Кроки

1

Нарізати цибулю та моркву дрібним кубиком. Натерти на великій тертці томати. Нарізати кабачки середнім кубиком.

2

На оливковій олії тушкувати цибулю, згодом додати моркву, кинути до них розчавлений зубчик часнику. Коли цибуля та морква зменшаться в об’ємі – додати кабачки і тушкувати все разом на середньому вогні, помішуючи.

3

Коли рідина з кабачків майже випариться – додати терті томати, посолити, поперчити. Дати усій рідині з томатів теж випаритися. 

4

Додати подрібнений кріп, вимкнути вогонь. Подавати ікру холодною з хлібом.

Продукти