Квасолева зупа від Олени Жаботинської

Квасолева зупа від Олени Жаботинської

Історична довідка

Квасолева зупа з лисичками

Походження: Галичина

Галицькі господині завжди славилися своїм свідомим ставленням до куховарення, тому залюбки використовували різні локальні та сезонні овочі, а також лісові гриби та дикороси. Увесь цей досвід знаходимо в старовинних кулінарних книжках, де страви поділені за порою року та нагодою. Серед них - кілька рецептів квасолевої зупи. Ми пропонуємо один із класичних, переосмислений нашою Шефинею. Така квасолева зупа з лісовими грибами буде доречною і до Різдвяного столу, і як сезонна страва

 

Історична довідка

Квасолева зупа з лисичками

Походження: Галичина

Галицькі господині завжди славилися своїм свідомим ставленням до куховарення, тому залюбки використовували різні локальні та сезонні овочі, а також лісові гриби та дикороси. Увесь цей досвід знаходимо в старовинних кулінарних книжках, де страви поділені за порою року та нагодою. Серед них - кілька рецептів квасолевої зупи. Ми пропонуємо один із класичних, переосмислений нашою Шефинею. Така квасолева зупа з лісовими грибами буде доречною і до Різдвяного столу, і як сезонна страва

 

Інгредієнти

Квасоля варена 600 г
Цибуля 200 г
Часник 7 г
Бульйон 700 мл
Корінь петрушки 10 г
Корінь селери 10 г
Корінь пастернаку 10 г
Олія соняшникова 110 г
Лисички свіжі 400 г
Сіль, перець до смаку

Кроки

1

В каструлі з розігрітою олією обсмажити до світлого золотистого кольору цибулю, нарізану півкільцями, плющені зубчики часнику, слайси петрушки, пастернаку, селери. 

2

Згодом додати і квасолю без рідини, а потім – бульйон (курячий, овочевий або грибний) і варити на невеликому вогні 20 хвилин. 

3

Додати сіль, перець і перебити блендером до однорідного стану.
 

4

Гриби помити, просушити й обсмажити з олією, посолити та поперчити.
 

5

Суп подавати, прикрасивши смаженими лисичками, краплями гарбузової олії. За бажанням можна додати ще й квіти чебрецю. 

Продукти