Міліна від Івана Плачкова

Міліна від Івана Плачкова

Історична довідка

Міліна
Розповсюдження: Бессарабія

Цей багатошаровий пиріг із витяжного, тонкого як пергамент, тіста може подаватися як гаряча закуска, так і замість хліба до перших страв. Його начиняють місцевою солонуватою бринзою, заливають бовтанкою із молока та яєць, інколи додають зелень. Як багато інших місцевих страв, міліна має у собі болгарські та молдовські впливи, а способи загортання пирога можуть відрізнятися. Вміння тоне-е-есенько розкачувати тісто для міліни – традиційного бессарабського пирога з бринзою – колись було чимось на зразок екзамену для молодих господинь.

 

Історична довідка

Міліна
Розповсюдження: Бессарабія

Цей багатошаровий пиріг із витяжного, тонкого як пергамент, тіста може подаватися як гаряча закуска, так і замість хліба до перших страв. Його начиняють місцевою солонуватою бринзою, заливають бовтанкою із молока та яєць, інколи додають зелень. Як багато інших місцевих страв, міліна має у собі болгарські та молдовські впливи, а способи загортання пирога можуть відрізнятися. Вміння тоне-е-есенько розкачувати тісто для міліни – традиційного бессарабського пирога з бринзою – колись було чимось на зразок екзамену для молодих господинь.

 

Інгредієнти

Тісто філо «Премія» 1 упаковка
Молоко 300 мл
Яйця 6 шт.
Вершкове масло 100 г
Молода овеча бринза 200 г

Кроки

1

Форму для випікання змастити вершковим маслом.

2

Викласти перший шар тіста, складаючи його «гармошкою».

3

На тісто викласти бринзу, натерту на великій тертці. Потім знову тісто, знову бринзу. Коли половина тіста і бринзи вже у формі – разом з бринзою викласти нарізане дрібним кубиком вершкове масло. Продовжувати робити шари тіста і бринзи, завершити шаром тіста та викласти на нього кубики масла. Пиріг має бути 5-6 см заввишки.
 

4

Змішати яйця з молоком. Проколоти пиріг виделкою в декількох місцях і залити його яєчно-молочною сумішшю. Запікати при температурі 180 °С 30-40 хвилин.

Продукти