Всі рецепти

Аліо Оліо Пеперончіно

Новачок
20хв.

Гостра страва для веселої компанії, яка робить усіх щасливими – ось одна з головних асоціацій зі спагеті Аліо Оліо від величного Марко Черветті. В основі рецепту якісна італійська паста та добірна оливкова олія з оливок сорту Коратіна. Занотовуйте та готуйте, адже все геніальне – просто!

Марко Черветті
Аліо Оліо Пеперончіно

Інгредієнти

Хліб 3 скибочки
Спагеті 100 г
Часник 1 зубчик
Свіжий чилі 10 г
Петрушка (листя) 10 г
Анчоус 1 шт.
Оливкова олія 100 г
Відварена картопля 30 г
Відварена цвітна капуста 30 г
Сіль до смаку

Процес приготування

01
<p>Спершу приготуйте сухарі. Тонко наріжте хороший хліб і підсушіть в духовці при 120℃ впродовж 15 хвилин. Подрібніть.</p>

Спершу приготуйте сухарі. Тонко наріжте хороший хліб і підсушіть в духовці при 120℃ впродовж 15 хвилин. Подрібніть.

02
<p>Наріжте чилі та часник, подрібніть листя петрушки. Перекладіть у ступку, додайте оливкову олію з оливок сорту Коратіна та приготуйте песто. Додайте трохи солі. </p>

Наріжте чилі та часник, подрібніть листя петрушки. Перекладіть у ступку, додайте оливкову олію з оливок сорту Коратіна та приготуйте песто. Додайте трохи солі. 

03
<p>Покладіть пасту у киплячу підсолену воду. </p>

Покладіть пасту у киплячу підсолену воду. 

04
<p>Доки паста вариться, відфільтруйте олію з песто: процідіть її крізь сито. </p>

Доки паста вариться, відфільтруйте олію з песто: процідіть її крізь сито. 

05
<p>Розчавіть відварену картоплю та цвітну капусту і додайте у воду, де вариться паста.</p>

Розчавіть відварену картоплю та цвітну капусту і додайте у воду, де вариться паста.

06
<p>Візьміть частину пряної оливкової олії та підсмажте на ній сухарі до золотавого кольору. Додайте до них залишки песто – так ви отримаєте ароматні сухарі. </p>

Візьміть частину пряної оливкової олії та підсмажте на ній сухарі до золотавого кольору. Додайте до них залишки песто – так ви отримаєте ароматні сухарі. 

07
<p>Перекладіть спагеті, відварені трохи менше, ніж «аль денте» у сковороду, додайте сухарі та перемішайте.</p>

Перекладіть спагеті, відварені трохи менше, ніж «аль денте» у сковороду, додайте сухарі та перемішайте.

08
<p>Готові спагеті викладіть в тарілку та полийте ароматною оливковою олією. Смачного.</p>

<div> </div>

Готові спагеті викладіть в тарілку та полийте ароматною оливковою олією. Смачного.

 

Інші рецепти шефа