Всі рецепти

Баскський чізкейк

Ентузіаст
1г. 30хв.

У пошуках оригінального рецепта цього легендарного десерту шеф-кухар ресторану BEEF м’ясо та вино, Олексій Шеменков, доїхав аж у Сан-Себастьян, столицю країни басків. Тепер шеф ділиться ним з вами.

Олексій Шеменков
Баскський чізкейк

Інгредієнти

Сир Філадельфія 1 кг
Цукор 380 г
Лимон (фреш) 1 чверть
Яйце (жовток) 8 шт.
Вершки (30% жирності) 900 мл
Кукурудзяний крохмаль 4 ч.л.
Паличка ванілі 1 шт.

Процес приготування

01
<p><span style=Викладіть крем-сир у велику миску. Якщо немає Філадельфії – використовуйте будь-який інший крем-сир, головне, щоб він був м’який та еластичний.

">

Викладіть крем-сир у велику миску. Якщо немає Філадельфії – використовуйте будь-який інший крем-сир, головне, щоб він був м’який та еластичний.

02
<p><span style=Акуратно розріжте стручок ванілі, але не до кінця і дістаньте звідти усі боби. Викладіть їх до сиру і добре розмішайте. Добре розітріть сир, щоб не було найменших грудочок. 

 

">

Акуратно розріжте стручок ванілі, але не до кінця і дістаньте звідти усі боби. Викладіть їх до сиру і добре розмішайте. Добре розітріть сир, щоб не було найменших грудочок. 

 

03
<p><span style=Додайте цукор і знову добре розітріть, щоб маса стала повітряною.

">

Додайте цукор і знову добре розітріть, щоб маса стала повітряною.

04
<p><span style=Додайте жовтки 8 яєць. Білок не викидайте – його можна використати, наприклад, для меренги.

">

Додайте жовтки 8 яєць. Білок не викидайте – його можна використати, наприклад, для меренги.

05
<p><span style=Далі додавайте вершки 30% жирності, приблизно 900 мілілітрів. Знову ретельно розмішайте, але акуратно. Важливо позбутися всіх грудочок. Але щоб маса не була надто повітряною. За текстурою вона повинна нагадувати сметану. 

 

">

Далі додавайте вершки 30% жирності, приблизно 900 мілілітрів. Знову ретельно розмішайте, але акуратно. Важливо позбутися всіх грудочок. Але щоб маса не була надто повітряною. За текстурою вона повинна нагадувати сметану. 

 

06
<p><span style=Витисніть фреш чверті лимона через сито, знову добре перемішайте.

">

Витисніть фреш чверті лимона через сито, знову добре перемішайте.

07
<p><span style=Додайте до маси кукурудзяний крохмаль. Він рівномірно розподілиться периметром страви та почне діяти, коли мине пік остигання. Знову добре розмішайте масу, щоб позбутися грудочок. Після лимона та крохмалю вона стане більш щільною.

">

Додайте до маси кукурудзяний крохмаль. Він рівномірно розподілиться периметром страви та почне діяти, коли мине пік остигання. Знову добре розмішайте масу, щоб позбутися грудочок. Після лимона та крохмалю вона стане більш щільною.

08
<p><span style=Візьміть роз’ємну форму з тефлоновим покриттям, вистеліть її пергаментом. Вилийте масу, ретельно трамбуючи її у форму

">

Візьміть роз’ємну форму з тефлоновим покриттям, вистеліть її пергаментом. Вилийте масу, ретельно трамбуючи її у форму

09
<p><span style=Відправте чізкейк у духовку, розігріту до температури 230 ℃ на 27-30 хвилин. Спостерігайте за скоринкою – вона має бути запечена та рум’яна, буквально, підгоріла. 

 

">

Відправте чізкейк у духовку, розігріту до температури 230 ℃ на 27-30 хвилин. Спостерігайте за скоринкою – вона має бути запечена та рум’яна, буквально, підгоріла. 

 

10
<p><span style=Коли ви дістанете чізкейк він буде ще рідким всередині. Важливо дати йому охолонути до кімнатної температури впродовж 2-3 годин. Далі потрібно поставити його в холодильник на 5-6 годин, можна на ніч. Лише після цього витягайте чізкейк з форми – так він набуде потрібної консистенції та смаку.

">

Коли ви дістанете чізкейк він буде ще рідким всередині. Важливо дати йому охолонути до кімнатної температури впродовж 2-3 годин. Далі потрібно поставити його в холодильник на 5-6 годин, можна на ніч. Лише після цього витягайте чізкейк з форми – так він набуде потрібної консистенції та смаку.

Інші рецепти шефа