Всі рецепти

Батер чікен – курятина у пряному соусі

Ентузіаст
1г.

Батер чікен – класична індійська страва з ніжним та пряним смаком. Подавайте її з рисом та свіжою зеленню і ваші гості будуть у захваті.

 

Євген Мензелевський
Батер чікен – курятина у пряному соусі

Інгредієнти

Куряче філе (або стегно) 250 г
Вершкове масло 82,5% 150 г
Сіль 3 г
Цукор 20 г
Гарам масала 5 г
Копчена паприка 1 г
Червона паприка 1 г
Пластівці чилі 1 г
Зіра мелена 1 г
Мелений коріандр 1 г
Томатна паста 40 г
Томати у власному соку 160 г
Кінза 10 г
Перець чилі свіжий 25 г
Цибуля 300 г
Імбир 15 г
Часник 20 г
Вершки 70 г
Пажитник (гуньба сінна) 2 г
Олія оливкова 15 г
Олія соняшникова 10 г
Рис до смаку

Процес приготування

01
<p>Наріжте куряче філе тонкими смужками. Розігрійте пательню з олією та обсмажте курятину. Не потрібно готувати філе повністю, зніміть його, як тільки з’явиться золотава скоринка.</p>

Наріжте куряче філе тонкими смужками. Розігрійте пательню з олією та обсмажте курятину. Не потрібно готувати філе повністю, зніміть його, як тільки з’явиться золотава скоринка.

02
<p>Приготуйте соус. Довільно наріжте цибулю, а також часник та імбир. Чистити імбир не потрібно, а часник можна просто розчавити ножем. Додайте перець чилі за смаком, залежно від того, наскільки гострі страви ви полюбляєте. Покладіть ці інгредієнти у чашу блендера та додайте трішки води та збийте.</p>

<p> </p>

Приготуйте соус. Довільно наріжте цибулю, а також часник та імбир. Чистити імбир не потрібно, а часник можна просто розчавити ножем. Додайте перець чилі за смаком, залежно від того, наскільки гострі страви ви полюбляєте. Покладіть ці інгредієнти у чашу блендера та додайте трішки води та збийте.

 

03
<p>На розігріту пательню покладіть томатну пасту та додайте дві ложки цукру. Обсмажте впродовж декількох хвилин та додайте соус з блендера. Залиште тушкуватися, щоб випарити зайву вологу. </p>

<p>Тим чаосм зваріть рис. Промиту крупу покладіть у каструлю та налийте води на один палець вище за рівень рису. Увімкніть вогонь на максимум та накрийте кришкою. Як тільки вода закипить, зменште вогонь та залиште рис ще на 10 хвилин. Потім вимкніть плиту та залишіть ще на 10-15 хвилин. </p>

На розігріту пательню покладіть томатну пасту та додайте дві ложки цукру. Обсмажте впродовж декількох хвилин та додайте соус з блендера. Залиште тушкуватися, щоб випарити зайву вологу. 

Тим чаосм зваріть рис. Промиту крупу покладіть у каструлю та налийте води на один палець вище за рівень рису. Увімкніть вогонь на максимум та накрийте кришкою. Як тільки вода закипить, зменште вогонь та залиште рис ще на 10 хвилин. Потім вимкніть плиту та залишіть ще на 10-15 хвилин. 

04
<p>Коли об’єм соусу зменшився вдвічі, час додавати спеції. Але спершу потрібно додати масло. Після нього можна покласти копчену паприку, звичайну паприку, перець та мелений коріандр. Обов’язково додайте сіль та цукор. Перемішайте соус та залишіть його на 10 хвилин. Далі додайте вершки. Одразу після них додайте гарам масалу та пажитник. Далі томати у власному соку. Прогрійте соус ще декілька хвилин та ще раз збийте у блендері, щоб зробити його більш однорідним. Перекладіть назад на пательню, скуштуйте та додайте спеції, яких, на ваш смак, бракує. Наприкінці додайте ще вершкового масла та вершків і добре перемішайте.</p>

Коли об’єм соусу зменшився вдвічі, час додавати спеції. Але спершу потрібно додати масло. Після нього можна покласти копчену паприку, звичайну паприку, перець та мелений коріандр. Обов’язково додайте сіль та цукор. Перемішайте соус та залишіть його на 10 хвилин. Далі додайте вершки. Одразу після них додайте гарам масалу та пажитник. Далі томати у власному соку. Прогрійте соус ще декілька хвилин та ще раз збийте у блендері, щоб зробити його більш однорідним. Перекладіть назад на пательню, скуштуйте та додайте спеції, яких, на ваш смак, бракує. Наприкінці додайте ще вершкового масла та вершків і добре перемішайте.

05
<p>Викладіть курку в соус і залиште на кілька хвилин, аби вона доготувалася.</p>

<p> </p>

Викладіть курку в соус і залиште на кілька хвилин, аби вона доготувалася.

 

06
<p>В одну тарілку викладіть рис, до якого додайте свіжої кінзи та трішки гарам масали. В іншу тарілку викладіть курку в соусі. Дрібно наріжте стебла кінзи та посипте страву зверху. Додайте декілька крапель вершків та дрібку масали. Страва готова. </p>

<p> </p>

В одну тарілку викладіть рис, до якого додайте свіжої кінзи та трішки гарам масали. В іншу тарілку викладіть курку в соусі. Дрібно наріжте стебла кінзи та посипте страву зверху. Додайте декілька крапель вершків та дрібку масали. Страва готова. 

 

Інші рецепти шефа