Всі рецепти

Боул з табуле з курячим філе су-від та шпинатним кремом

Шеф-Кухар
3г.

Власниця та шефиня мережі кафе-кондитерських Honey Анна Завертайло ділиться рецептом ідеального, на її погляд, обіду. Або вечері, від якої не гладшають.

 

Анна Завертайло
Боул з табуле з курячим філе су-від та шпинатним кремом

Інгредієнти

Куряче філе 200 г
Булгур 150 г
Сушена журавлина 30 г
Волоський горіх 20 г
Вершкове масло 20 г
Сік лимона 5 г
Сік лайма 3 г
Часник 1 зубчик
Перець чилі 5 г
В’ялені томати 20 г
Вода для засолювання 1 л
Сіль 5 г
Сир Філадельфія 15 г
Оливкова олія 20 г
Чебрець 1 гілочка
Шпинат 100 г
Кінза 30 г
Петрушка 30 г

Процес приготування

01
<p>Спершу приготуйте соляний розчин, щоб просолити курку. Якщо маєте змогу витримати філе у розчині добу, готуйте його у концентрації 3%. Для швидкої версії страви приготуйте 5% соляний розчин. Куряче філе не мийте, лише зачистіть від оболонки і лишіть просолюватися на годину.</p>

<p> </p>

Спершу приготуйте соляний розчин, щоб просолити курку. Якщо маєте змогу витримати філе у розчині добу, готуйте його у концентрації 3%. Для швидкої версії страви приготуйте 5% соляний розчин. Куряче філе не мийте, лише зачистіть від оболонки і лишіть просолюватися на годину.

 

02
<p>Тим часом запарте булгур. Промийте крупу, висипте в сотейник і залийте холодною водою приблизно на два пальці зверху. Дайте закипіти, а тоді відставте сотейник, накрийте кришкою і не дайте варитися далі. Булгур запариться і за 30 хвилин буде готовий. </p>

<p> </p>

Тим часом запарте булгур. Промийте крупу, висипте в сотейник і залийте холодною водою приблизно на два пальці зверху. Дайте закипіти, а тоді відставте сотейник, накрийте кришкою і не дайте варитися далі. Булгур запариться і за 30 хвилин буде готовий. 

 

03
<p>Дістаньте куряче філе, витріть його серветками або паперовим рушником. За бажанням відріжте край філе, щоб був більш цільний шматок. Покладіть курку в зіп-пакет, щоб зварити з вершковим маслом та гілочкою чебрецю. Закрийте пакет так, щоб у ньому не залишилося повітря. Виміряйте температуру води. Як тільки вона досягне 60 ℃, покладіть філе варитися. Важливо, щоб температура води під час варіння не піднімалася вище 65℃, щоб м’ясо варилося повільно, а курка залишалася соковитою. Варіть курку рівно 1 годину 30 хвилин. </p>

<p> </p>

Дістаньте куряче філе, витріть його серветками або паперовим рушником. За бажанням відріжте край філе, щоб був більш цільний шматок. Покладіть курку в зіп-пакет, щоб зварити з вершковим маслом та гілочкою чебрецю. Закрийте пакет так, щоб у ньому не залишилося повітря. Виміряйте температуру води. Як тільки вона досягне 60 ℃, покладіть філе варитися. Важливо, щоб температура води під час варіння не піднімалася вище 65℃, щоб м’ясо варилося повільно, а курка залишалася соковитою. Варіть курку рівно 1 годину 30 хвилин. 

 

04
<p>Приготуйте шпинатний крем. Для цього знадобиться блендер, шпинат і крем-сир. Також оливкова олія, сухий часник, перець чилі та хондаші. Збийте всі інгредієнти у блендері.</p>

<p> </p>

Приготуйте шпинатний крем. Для цього знадобиться блендер, шпинат і крем-сир. Також оливкова олія, сухий часник, перець чилі та хондаші. Збийте всі інгредієнти у блендері.

 

05
<p>Обсмажте волоські горіхи, наріжте журавлину та голівку часнику. Наріжте зелень – кінзу та петрушку, чим більше, тим краще. Наріжте підсушені горіхи. Грубо наріжте в’ялені томати. Додайте горіхи, журавлину, томати, часник і зелень в булгур. Акуратно перемішайте. Додайте сік лимону, трохи соку лайму та оливкову олію і ще раз охайно перемішайте Табуле. Скуштуйте, додайте ще солі та соку лайма і олії, якщо потрібно.</p>

<p> </p>

Обсмажте волоські горіхи, наріжте журавлину та голівку часнику. Наріжте зелень – кінзу та петрушку, чим більше, тим краще. Наріжте підсушені горіхи. Грубо наріжте в’ялені томати. Додайте горіхи, журавлину, томати, часник і зелень в булгур. Акуратно перемішайте. Додайте сік лимону, трохи соку лайму та оливкову олію і ще раз охайно перемішайте Табуле. Скуштуйте, додайте ще солі та соку лайма і олії, якщо потрібно.

 

06
<p>Розріжте куряче філе навпіл і обсмажте на розігрітій сковорідці буквально 30 секунд з кожного боку. Важливо не пересушити курку. Додайте шматочок вершкового масла і швидко огорніть ним філе, щоб надати йому ніжної скоринки та золотавого кольору. Вимикніть вогонь, філе готове.</p>

Розріжте куряче філе навпіл і обсмажте на розігрітій сковорідці буквально 30 секунд з кожного боку. Важливо не пересушити курку. Додайте шматочок вершкового масла і швидко огорніть ним філе, щоб надати йому ніжної скоринки та золотавого кольору. Вимикніть вогонь, філе готове.

07
<p>Зберіть страву. В основу покладіть шпинатний крем. Розподіліть його швидким рухом по колу. Викладіть на нього булгур і куряче філе – можна цільним шматком, можна розрізати. Трішки чилі, зелень, мікрогрін – і страва готова.</p>

<p> </p>

Зберіть страву. В основу покладіть шпинатний крем. Розподіліть його швидким рухом по колу. Викладіть на нього булгур і куряче філе – можна цільним шматком, можна розрізати. Трішки чилі, зелень, мікрогрін – і страва готова.

 

Інші рецепти шефа