Всі рецепти

Бургер для ледачих зі стейком тунця та гуакамоле

Новачок
30хв.

Рецепт «забороненої їжі» від еко активістки та дизайнерки ресторанів, кафе та барів, Йови Ягер – апетитний бургер з тунцем та гуакамоле.

Йова Ягер
Купити продукти для рецепту
Бургер для ледачих зі стейком тунця та гуакамоле

Інгредієнти

Булочка (бріош) 1 шт.
Тунець 200 г
Листя салату 50 г
Каперси 10 г
Вершкове масло 10 г
Оливкова олія 10 г
Кунжутна олія 5 г
Соєвий соус 5 г
Гуакамоле 30 г
Лайм четвертинка
Табаско або пластівці чилі до смаку
Купити продукти для рецепту

Процес приготування

01
<p>Розріжте булочку навпіл та підрум’яньте кожну зі сторін на розігрітій сковороді з вершковим маслом.</p>

Розріжте булочку навпіл та підрум’яньте кожну зі сторін на розігрітій сковороді з вершковим маслом.

02
<p>Розріжте навпіл каперси. Відкрийте гуакамоле. Можна додати до нього декілька крапель Табаско або пластівці чилі. Розріжте лайм на часточки.</p>

Розріжте навпіл каперси. Відкрийте гуакамоле. Можна додати до нього декілька крапель Табаско або пластівці чилі. Розріжте лайм на часточки.

03
<p>Підготуйте стейк тунця: розріжте його на зручні шматочки, які пасуватимуть розміру вашої булочки. Підсмажте його на розігрітій сковорідці з вершковим маслом і оливковою олією по хвилині з кожного боку. Важливо, щоб він залишився злегка сирим всередині. Якщо у вас є сковорідка-гриль можна смажити на ній, буде апетитніше. Згори полийте тунець кунжутною олією та соєвим соусом.</p>

Підготуйте стейк тунця: розріжте його на зручні шматочки, які пасуватимуть розміру вашої булочки. Підсмажте його на розігрітій сковорідці з вершковим маслом і оливковою олією по хвилині з кожного боку. Важливо, щоб він залишився злегка сирим всередині. Якщо у вас є сковорідка-гриль можна смажити на ній, буде апетитніше. Згори полийте тунець кунжутною олією та соєвим соусом.

04
<p>Візьміть основу булочки, щедро змастіть гуакамоле. Викладіть тунець, тоді каперси, а далі листя салату. За бажання додайте паростків до смаку. Верхню частину булочки також змастіть гуакамоле. Збризніть начинку соком лайму і накрийте верхньою частиною булочки. Бургер готовий. Найзручніше його їсти стискаючи та притримуючи знизу мізинцями. </p>

<p> </p>

Візьміть основу булочки, щедро змастіть гуакамоле. Викладіть тунець, тоді каперси, а далі листя салату. За бажання додайте паростків до смаку. Верхню частину булочки також змастіть гуакамоле. Збризніть начинку соком лайму і накрийте верхньою частиною булочки. Бургер готовий. Найзручніше його їсти стискаючи та притримуючи знизу мізинцями. 

 

Інші рецепти шефа