Всі рецепти

Чілі ен ногада – фаршировані перці у соусі з волоських горіхів

Ентузіаст
1г.

Шеф закладу Chica Poblana Ілля Сьомін пропонує простий рецепт фаршированих перців у мексиканському стилі, які мають назву чілі ен ногада. 

 

Ілля Сьомін
Чілі ен ногада – фаршировані перці у соусі з волоських горіхів

Інгредієнти

Перець білозірка 6 шт.
Фарш (свинина) 500 г
Помідори 3 шт.
Біла цибуля ½ шт.
Часник 1 зубчик
Мигдаль 120 г
Яблуко 1 шт.
Груша 2 шт.
Цукати кумквата 2 шт.
Родзинки 30 шт.
Гвоздика ⅛ ч.л.
Шафран ⅛ ч.л.
Кориця ⅛ ч.л.
Сіль до смаку
Яловичий бульйон 475 мл
Кукурудзяна олія 4 ст.л.
Волоські горіхи 100 г
Молоко 250 мл
Жирні вершки 250 мл
Крем-сир 100 г
Зерна граната для подачі
Кінза для подачі
Петрушка для подачі

Процес приготування

01
<p>Замочіть родзинки водою та відставте на 15 хвилин. Тим часом приготуйте начинку. Почистьте та наріжте цибулю.</p>

Замочіть родзинки водою та відставте на 15 хвилин. Тим часом приготуйте начинку. Почистьте та наріжте цибулю.

02
<p>Розігрійте сковороду з кукурудзяною олією на середньому вогні. Покладіть цибулю смажитися та дрібно наріжте часник. Додайте його, коли цибуля стане злегка коричневою. Після того, як часник підсмажиться впродовж 30 секунд, додайте м’ясо. </p>

<p> </p>

Розігрійте сковороду з кукурудзяною олією на середньому вогні. Покладіть цибулю смажитися та дрібно наріжте часник. Додайте його, коли цибуля стане злегка коричневою. Після того, як часник підсмажиться впродовж 30 секунд, додайте м’ясо. 

 

03
<p>Доки м’ясо смажиться наріжте помідори без шкірки та насіння грубим кубиком. Додайте у пательню.</p>

Доки м’ясо смажиться наріжте помідори без шкірки та насіння грубим кубиком. Додайте у пательню.

04
<p>Коли волога з томатів випарується додайте яловичий бульйон, зменште вогонь на мінімум та залишіть тушкуватися впродовж 15 хвилин.</p>

Коли волога з томатів випарується додайте яловичий бульйон, зменште вогонь на мінімум та залишіть тушкуватися впродовж 15 хвилин.

05
<p>Наріжте решту інгредієнтів: яблука та груші. В сезон можна додати персики. Очищені груші та яблука наріжте грубим кубиком. Додайте нарізані цукати кумквата або ж зацукровані лимони. Злегка подрібніть мигдаль.</p>

Наріжте решту інгредієнтів: яблука та груші. В сезон можна додати персики. Очищені груші та яблука наріжте грубим кубиком. Додайте нарізані цукати кумквата або ж зацукровані лимони. Злегка подрібніть мигдаль.

06
<p>Коли волога з начинки майже випарувалася час додавати спеції. Шафран, кориця, сіль. Гвоздику перетріть у ступці. Додайте нарізані фрукти. З родзинок злийте воду і додайте їх у суміш. <br />
 </p>

Коли волога з начинки майже випарувалася час додавати спеції. Шафран, кориця, сіль. Гвоздику перетріть у ступці. Додайте нарізані фрукти. З родзинок злийте воду і додайте їх у суміш. 
 

07
<p>Доки начинка продовжує готуватися, обпаліть та почистьте перці. Розігрійте сковороду на середньому вогні та обпаліть перець з усіх боків. Доки він ще гарячий, покладіть у миску та накрийте плівкою. Залишіть до повного охолодження – на 5-7 хвилин. Це допоможе легко почистити перець.</p>

Доки начинка продовжує готуватися, обпаліть та почистьте перці. Розігрійте сковороду на середньому вогні та обпаліть перець з усіх боків. Доки він ще гарячий, покладіть у миску та накрийте плівкою. Залишіть до повного охолодження – на 5-7 хвилин. Це допоможе легко почистити перець.

08
<p>Приготуйте соус. У блендері збийте жирні вершки, молоко, сіль та крем-сир і волоські горіхи. Їх можна замінити будь-якими іншими, на ваш смак. </p>

Приготуйте соус. У блендері збийте жирні вершки, молоко, сіль та крем-сир і волоські горіхи. Їх можна замінити будь-якими іншими, на ваш смак. 

09
<p>Викладіть на тарілку очищений перець, вкладіть у нього 4-6 столових ложок теплої начинки, полийте соусом. Прикрасьте зернами граната, нарізаною кінзою та петрушкою. Страва готова.</p>

<p> </p>

Викладіть на тарілку очищений перець, вкладіть у нього 4-6 столових ложок теплої начинки, полийте соусом. Прикрасьте зернами граната, нарізаною кінзою та петрушкою. Страва готова.

 

Інші рецепти шефа