Всі рецепти

Гоаландо Стімер Карі

Новачок
1г.

Шеф і співвласник закладу Podil East India Company, Адам Ховелл давно досліджує індійську кухню. На прохання Академії смаку «Сільпо» він розповідає як приготувати одну з найпростіших та, водночас одну з найбільш іконічних індійських страв – Гоаландо стімер карі.

Адам Ховелл
Гоаландо Стімер Карі

Інгредієнти

Курка 1 птиця
Цибуля 3 шт. (великі), до смаку
Часник 100 г
Імбир 100 г
Зелений чилі до смаку
Куркума 1 ст.л.
Гірчична олія 250 г

Процес приготування

01
<p>Візьміть курятину – підійде як ціла курка, так і філе, але традиційно цю страву готують з цілої птиці, яка повільно тушкується. Тож розділіть курку на частини або наріжте на зручні шматочки, якщо готуєте філе.</p>

Візьміть курятину – підійде як ціла курка, так і філе, але традиційно цю страву готують з цілої птиці, яка повільно тушкується. Тож розділіть курку на частини або наріжте на зручні шматочки, якщо готуєте філе.

02
<p>Грубо наріжте часник, імбир, цибулю та чилі. Покладіть у миску з куркою. Додайте столову ложку куркуми та щедро залийте гірчичною олією. </p>

Грубо наріжте часник, імбир, цибулю та чилі. Покладіть у миску з куркою. Додайте столову ложку куркуми та щедро залийте гірчичною олією. 

03
<p>Ретельно перемішайте руками – краще робити це в рукавичках, бо куркума фарбує все навколо. Розминайте курятину, стискайте цибулю. Далі залишіть суміш постояти принаймні годину, а краще на ніч.</p>

Ретельно перемішайте руками – краще робити це в рукавичках, бо куркума фарбує все навколо. Розминайте курятину, стискайте цибулю. Далі залишіть суміш постояти принаймні годину, а краще на ніч.

04
<p>М’ясо замаринувалося, час його готувати. Викладіть м’ясо в каструлю, добре розігріту на великому вогні і активно перемішуйте. М’ясо трішки пригоратиме, але це добре – буде більше смаку. Просто ретельно зішкрябуйте це металевою ложкою.</p>

М’ясо замаринувалося, час його готувати. Викладіть м’ясо в каструлю, добре розігріту на великому вогні і активно перемішуйте. М’ясо трішки пригоратиме, але це добре – буде більше смаку. Просто ретельно зішкрябуйте це металевою ложкою.

05
<p>Далі перемкніть плиту на низьку температуру, щоб страва почала тушкуватися. Додавати води не треба – свої соки віддадуть овочі та м’ясо. Накрийте каструлю кришкою і забудьте про страву на 30-40 хвилин. </p>

<p> </p>

Далі перемкніть плиту на низьку температуру, щоб страва почала тушкуватися. Додавати води не треба – свої соки віддадуть овочі та м’ясо. Накрийте каструлю кришкою і забудьте про страву на 30-40 хвилин. 

 

06
<p>Страва готова. Викладіть її в миску і подавайте. Смачного!</p>

Страва готова. Викладіть її в миску і подавайте. Смачного!