Всі рецепти

Камбала в травах і вині та хрустка картопля-смеш

Ентузіаст
1г. 30хв.

Зустрічайте новий простий і водночас вишуканий рецепт-антистрес від Євгена Гусовського – камбала, запечена у білому вині з травами та хрустка картопля-смеш, яку можна і треба ретельно чавити руками. Калорійно, смачно і дуже весело! А головне – вино у цьому рецептів доречно додавати не лише до риби, а й у власний келих.

Євген Гусовський
Камбала в травах і вині та хрустка картопля-смеш

Інгредієнти

Камбала тюрбо 1,5-2,5 кг
Свіжі трави на ваш смак пучок
Лимон 1 шт.
Молода картопля 1 кг
Сушені прованські трави до смаку (щедро)
Суміш перців до смаку
Часник 6 зубців
Каперси (ягоди) 8-10 шт.
Вершкове масло 200 г
Біле вино 1 пляшка
Оливкова олія Extra virgin до смаку

Процес приготування

01
<p>Спершу підготуйте картоплю. Заздалегідь відваріть її до готовності, а тоді розчавіть – руками або склянкою. Вона повинна зайняти всю площу дека. Чим тонше ви її розчавите, тим більше вона хрумтітиме наприкінці. Ідеальна товщина шару – до 2 см.</p>

Спершу підготуйте картоплю. Заздалегідь відваріть її до готовності, а тоді розчавіть – руками або склянкою. Вона повинна зайняти всю площу дека. Чим тонше ви її розчавите, тим більше вона хрумтітиме наприкінці. Ідеальна товщина шару – до 2 см.

02
<p>Розчавлену картоплю посоліть і поперчіть та посипте сушеними прованськими травами.</p>

Розчавлену картоплю посоліть і поперчіть та посипте сушеними прованськими травами.

03
<p>Щедро наріжте вершкове масло і викладіть на картоплю. В процесі запікання масло перетвориться на те, що має назву бернуазет – стане бежевим, солодким, з ледь горіховим присмаком. Відправте картоплю в духовку розігріту до 200 градусів.</p>

<p> </p>

Щедро наріжте вершкове масло і викладіть на картоплю. В процесі запікання масло перетвориться на те, що має назву бернуазет – стане бежевим, солодким, з ледь горіховим присмаком. Відправте картоплю в духовку розігріту до 200 градусів.

 

04
<p>Далі риба. В отвір, який лишився від нутрощів, запхайте максимум трав, які вам до вподоби. Наприклад, свіжий тим’ян і кілька гілочок розмарину. Також розмарин можна покласти під камбалу. Наріжте і викладіть на рибу лимон. Налийте до дека біле вино так, щоб воно покривало рибу до середини. Знадобиться багато, можливо, ціла пляшка. Зверху, на ту частину риби, яка над вином, додайте оливкової олії. Посипте камбалу прованськими травами або іншими спеціями на свій смак. Додайте кілька зубців часнику. Якщо бажаєте, аби його смак був не надто агресивним – не нарізайте. Також додайте каперси. Відправте рибу в духовку розігріту до 200 градусів. Картоплю та рибу можна ставити одночасно, однак діставати варто по готовності. Вона залежить від розміру вашої риби та товщини шару картоплі.</p>

<p> </p>

Далі риба. В отвір, який лишився від нутрощів, запхайте максимум трав, які вам до вподоби. Наприклад, свіжий тим’ян і кілька гілочок розмарину. Також розмарин можна покласти під камбалу. Наріжте і викладіть на рибу лимон. Налийте до дека біле вино так, щоб воно покривало рибу до середини. Знадобиться багато, можливо, ціла пляшка. Зверху, на ту частину риби, яка над вином, додайте оливкової олії. Посипте камбалу прованськими травами або іншими спеціями на свій смак. Додайте кілька зубців часнику. Якщо бажаєте, аби його смак був не надто агресивним – не нарізайте. Також додайте каперси. Відправте рибу в духовку розігріту до 200 градусів. Картоплю та рибу можна ставити одночасно, однак діставати варто по готовності. Вона залежить від розміру вашої риби та товщини шару картоплі.

 

05
<p>Дістаньте готову рибу з духовки, злийте з неї рідину. Це ваш майбутній соус. Перелийте його в сотейник і уваріть. Борошно чи крохмаль додавати не потрібно – його загустить жир.</p>

Дістаньте готову рибу з духовки, злийте з неї рідину. Це ваш майбутній соус. Перелийте його в сотейник і уваріть. Борошно чи крохмаль додавати не потрібно – його загустить жир.

06
<p>Тим часом, розберіть рибу на шматочки, видаливши кістки. Каперси та часник перекладіть в ту ж тарілку, лимон залишати немає сенсу – він віддав увесь смак.</p>

Тим часом, розберіть рибу на шматочки, видаливши кістки. Каперси та часник перекладіть в ту ж тарілку, лимон залишати немає сенсу – він віддав увесь смак.

07
<p>Дістаньте з духовки картоплю, викладіть на неї камбалу і полийте соусом. Додайте до страви трішки свіжого розмарину і цедру лимона. Також не завадить суміш перців та декілька крапель хорошої оливкової олії. Смачного!</p>

Дістаньте з духовки картоплю, викладіть на неї камбалу і полийте соусом. Додайте до страви трішки свіжого розмарину і цедру лимона. Також не завадить суміш перців та декілька крапель хорошої оливкової олії. Смачного!