Всі рецепти

Капелаччі з рікотою, родзинками та ботаргою

Ентузіаст
1г.

Час готувати пасту власноруч! Не лякайтеся, адже з простим та вишуканим рецептом від Юрія Ковриженка це легко та цікаво. У своїх яскравих і кольорових капеллачі шеф поєднує три знакові для італійської кухні інгредієнти: надзвичайну ботаргу, солодкаві родзинки та Extra virgin оливкову олію з вишуканим смаком. Готуйте, куштуйте та дивуйте рідних і друзів!

Юрій Ковриженко
Капелаччі з рікотою, родзинками та ботаргою

Інгредієнти

Борошно 00 200 г
Семола 100 г
Яйце 3 шт.
Рікота 150 г
Тріска (без кісток) 200 г
Часник 1 зубчик
Тим'ян 3 гілочки
Буряк 1 шт.
Чорнило каракатиці 1 шт.
Сир Пекоріно Романо 50 г
Світлі роздинки до смаку
Ботарга до смаку
Оливкова олія EV до смаку
Сіль до смаку
Свіжозмелений чорний перець до смаку

Процес приготування

01
<p>Спершу приготуйте тісто для пасти. Візьміть борошно та семолу, ретельно змішайте у пропорції 1:2. Додайте жовтки та трішки оливкової олії. </p>

Спершу приготуйте тісто для пасти. Візьміть борошно та семолу, ретельно змішайте у пропорції 1:2. Додайте жовтки та трішки оливкової олії. 

02
<p>Замісіть туге тісто та розділіть його на чотири частини. Дві з них повністю вимішайте та загорніть в плівку, щоб тісто відпочило 10-15 хвилин.</p>

Замісіть туге тісто та розділіть його на чотири частини. Дві з них повністю вимішайте та загорніть в плівку, щоб тісто відпочило 10-15 хвилин.

03
<p>Ще два шматочки тіста потрібно підфарбувати. До одної частини додайте трішки чорнила каракатиці й вимішайте і теж загорніть в плівку. До іншої покладіть м'якоть буряка без соку й теж вимішайте. </p>

Ще два шматочки тіста потрібно підфарбувати. До одної частини додайте трішки чорнила каракатиці й вимішайте і теж загорніть в плівку. До іншої покладіть м'якоть буряка без соку й теж вимішайте. 

04
<p>Далі приготуйте начинку. Візьміть тріску без шкіри та кісток і дрібно наріжте. Змішайте з рікотою. Далі додайте подрібнений тим'ян та цедру лимона. Далі додайте до начинки трішки дрібно натертої ботарги. Після того посоліть. Начинка готова.</p>

Далі приготуйте начинку. Візьміть тріску без шкіри та кісток і дрібно наріжте. Змішайте з рікотою. Далі додайте подрібнений тим'ян та цедру лимона. Далі додайте до начинки трішки дрібно натертої ботарги. Після того посоліть. Начинка готова.

05
<p>Візьміть одну частину нефарбованого тіста та підготуйте основу для равіолі. Для цього притисніть тісто, а тоді декілька разів пропустіть його крізь паста-машину. Можете спробувати розкачати його качалкою, однак це потребуватиме значних зусиль. Цей шматочок тіста залишіть цілим.</p>

Візьміть одну частину нефарбованого тіста та підготуйте основу для равіолі. Для цього притисніть тісто, а тоді декілька разів пропустіть його крізь паста-машину. Можете спробувати розкачати його качалкою, однак це потребуватиме значних зусиль. Цей шматочок тіста залишіть цілим.

06
<p>Далі розкачайте три наступні шматки тіста та наріжте їх тонкими смужками. </p>

Далі розкачайте три наступні шматки тіста та наріжте їх тонкими смужками. 

07
<p>Змастіть шматок тіста-основи жовтком і викладіть на нього кольорові смужки впритул одна до одної. Пропустіть через паста-машину. </p>

Змастіть шматок тіста-основи жовтком і викладіть на нього кольорові смужки впритул одна до одної. Пропустіть через паста-машину. 

08
<p>Візьміть полотно кольорового тіста і викладіть на нього начинку для п'яти равіолі. Всю площину тіста без начинки вкрийте жовтком. Зверху накрийте ще одним шматком тіста. Коли ви зліпите равіолі, у них всередині не має залишатися повітря. Далі виріжте равіолі у формі квадрата і зліпіть краї, надаючи форми. </p>

Візьміть полотно кольорового тіста і викладіть на нього начинку для п'яти равіолі. Всю площину тіста без начинки вкрийте жовтком. Зверху накрийте ще одним шматком тіста. Коли ви зліпите равіолі, у них всередині не має залишатися повітря. Далі виріжте равіолі у формі квадрата і зліпіть краї, надаючи форми. 

09
<p>Відваріть равіолі у солоній (на рівні морської) воді до стану аль денте – до трьох хвилин. </p>

Відваріть равіолі у солоній (на рівні морської) воді до стану аль денте – до трьох хвилин. 

10
<p>Викладіть капелаччі на тарілку, притрусіть тертою ботаргою, сиром Пекоріно Романо та полийте оливковою олією і додайте свіжозмеленого чорного перцю. Страва готова, смачного!</p>

Викладіть капелаччі на тарілку, притрусіть тертою ботаргою, сиром Пекоріно Романо та полийте оливковою олією і додайте свіжозмеленого чорного перцю. Страва готова, смачного!