Всі рецепти

Кочініта Пібіль – мексиканська свинина у тортільї

Ентузіаст
4г.

У власному закладі Chica Poblana Ілля Сьомін просуває в Києві мексиканську кухню – яка, в свою чергу, поєднала локальні кулінарні традиції місцевих племен і іспанських завойовників. Кочініта Пібіль – у перекладі “порося, запечене під землею” – є яскравим прикладом цього синтезу.  

 

Ілля Сьомін
Кочініта Пібіль – мексиканська свинина у тортільї

Інгредієнти

Живіт свинячий 1,5 кг
Апельсин 2 шт.
Зіра 7 г
Гвоздика 1 г
Перець чорний 2 г
Орегано 8 г
Кориця 15 г
Лаврове листя 3 шт.
Червона цибуля 1 шт.
Оцет винний 15 г
Чіпотле копчений 4 г
Ачіоте 50 г
Сіль 30 г
Цукор 15 г
Тортілья

Процес приготування

01
<p>Почнемо з м’яса. Для того, щоб замаринувати його, підготуємо усі спеції. У ступці перетремо гвоздику та зіру. Додамо корицю, орегано, чорний мелений перець і ще раз перетираємо.</p>

Почнемо з м’яса. Для того, щоб замаринувати його, підготуємо усі спеції. У ступці перетремо гвоздику та зіру. Додамо корицю, орегано, чорний мелений перець і ще раз перетираємо.

02
<p>У блендер додаємо наші спеції, кидаємо Ачіоте, сіль, і вичавлюємо фреш із двох апельсинів. <br />
 </p>

У блендер додаємо наші спеції, кидаємо Ачіоте, сіль, і вичавлюємо фреш із двох апельсинів. 
 

03
<p>Перебиваємо цю суміш у блендері до стану однорідної пасти. </p>

<p>Розрізаємо м’ясо на декілька шматків, перекладаємо до жаростійкої ємності, в якій ми будемо його запікати, поливаємо маринадом, і відставляємо хвилин на 40-50 замаринуватися. </p>

Перебиваємо цю суміш у блендері до стану однорідної пасти. 

Розрізаємо м’ясо на декілька шматків, перекладаємо до жаростійкої ємності, в якій ми будемо його запікати, поливаємо маринадом, і відставляємо хвилин на 40-50 замаринуватися. 

04
<p>Коли цей час минув – додаємо лаврове листя, накриваємо кришкою або двома шарами фольги, і ставимо до духовки, розігрітої до 140-145° на 3-3,5 години.</p>

Коли цей час минув – додаємо лаврове листя, накриваємо кришкою або двома шарами фольги, і ставимо до духовки, розігрітої до 140-145° на 3-3,5 години.

05
<p>У нас є час – можемо відпочити, а можемо замаринувати цибулю. У сотейник додаємо винний оцет, воду, копчений чіпотле, цукор і сіль. Доводимо маринад до кипіння, даємо повністю охолонути. </p>

<p> </p>

У нас є час – можемо відпочити, а можемо замаринувати цибулю. У сотейник додаємо винний оцет, воду, копчений чіпотле, цукор і сіль. Доводимо маринад до кипіння, даємо повністю охолонути. 

 

06
<p>Занурюємо в маринад нарізану напівкільцями цибулю. Залишаємо цибулю маринуватися годину-півтори.</p>

Занурюємо в маринад нарізану напівкільцями цибулю. Залишаємо цибулю маринуватися годину-півтори.

07
<p>Коли час, відведений на приготування м’яса, минув, достаємо його з духовки і виделками або щипцями ділимо його на волокна. Можемо збирати нашу страву!<br />
 </p>

Коли час, відведений на приготування м’яса, минув, достаємо його з духовки і виделками або щипцями ділимо його на волокна. Можемо збирати нашу страву!
 

08
<p>На сухій пательні прогрійте тортілью по 10-15 секунд з кожної сторони.</p>

На сухій пательні прогрійте тортілью по 10-15 секунд з кожної сторони.

09
<p>Викладіть на теплу тортілью м’ясо, на м’ясо – мариновану цибулю. Любите гостреньке? Додайте зверху ще й нарізаний халапеньо. </p>

<p> </p>

Викладіть на теплу тортілью м’ясо, на м’ясо – мариновану цибулю. Любите гостреньке? Додайте зверху ще й нарізаний халапеньо. 

 

10
<p>Згорніть тортілью трубочкою. Готово! Смачного вам! </p>

<p> </p>

Згорніть тортілью трубочкою. Готово! Смачного вам! 

 

Інші рецепти шефа