Всі рецепти

Корисна пшоняна каша з насінням та сухофруктами

Ентузіаст
1г.

Олена Жаботинська, бренд-шеф та партнер Івано-Франківської мережі 23 ресторани, готує корисну пшоняну кашу, яка стане чудовим сніданком для всієї родини.

Олена Жаботинська
Корисна пшоняна каша з насінням та сухофруктами

Інгредієнти

Пшоно 100 г
Насіння коноплі 30 г
Насіння маку 20 г
Насіння льону 10 г
Насіння соняшника 20 г
Насіння гарбуза 20 г
Чорнослив некопчений 50 г
Волоський горіх 50 г
Олія конопляна 50 г
Сіль до смаку

Процес приготування

01
<p>Візьміть 1 частину крупи і у 5 разів більше окропу та замочіть пшоно на 10-15 хвилин. Промийте крупу теплою проточною водою та залишіть на ситі, щоб вона добре стекла. </p>

Візьміть 1 частину крупи і у 5 разів більше окропу та замочіть пшоно на 10-15 хвилин. Промийте крупу теплою проточною водою та залишіть на ситі, щоб вона добре стекла. 

02
<p>Візьміть промиту крупу та відваріть у в чотири рази більшій кількості води або бульйону. Співвідношення пшона до рідини завжди має бути 1:4 – на 100 грамів пшона 400 мілілітрів води. Якщо ж бажаєте молочну кашу, то потрібно взяти половину води і половину молока, спершу приварити пшоно у воді й лише тоді додати молоко, бо воно сповільнює процес приготування. Бажано, щоб вода була тепла, але не обов’язково. Посоліть кашу і варіть впродовж 10-15 хвилин. Коли вона закипить, зменште вогонь на мінімум і варіть під кришкою до готовності.</p>

<p> </p>

Візьміть промиту крупу та відваріть у в чотири рази більшій кількості води або бульйону. Співвідношення пшона до рідини завжди має бути 1:4 – на 100 грамів пшона 400 мілілітрів води. Якщо ж бажаєте молочну кашу, то потрібно взяти половину води і половину молока, спершу приварити пшоно у воді й лише тоді додати молоко, бо воно сповільнює процес приготування. Бажано, щоб вода була тепла, але не обов’язково. Посоліть кашу і варіть впродовж 10-15 хвилин. Коли вона закипить, зменште вогонь на мінімум і варіть під кришкою до готовності.

 

03
<p>Наріжте дрібним кубиком чорнослив, подрібніть волоський горіх та гарбузове насіння.</p>

Наріжте дрібним кубиком чорнослив, подрібніть волоський горіх та гарбузове насіння.

04
<p>Коли каша закипіла, зніміть піну. Після того, як крупа проварилася 15 хвилин, вимкніть вогонь і лишіть її ще на 10 хвилин під кришкою</p>

Коли каша закипіла, зніміть піну. Після того, як крупа проварилася 15 хвилин, вимкніть вогонь і лишіть її ще на 10 хвилин під кришкою

05
<p>Додайте насіння гарбуза, волоський горіх, чорнослив, насіння маку, насіння соняшника, насіння льону і насіння коноплі та конопляної олії.</p>

Додайте насіння гарбуза, волоський горіх, чорнослив, насіння маку, насіння соняшника, насіння льону і насіння коноплі та конопляної олії.

06
<p>Можна також додати ложку меду та прикрасити насінням або горіхами. </p>

<p> </p>

Можна також додати ложку меду та прикрасити насінням або горіхами. 

 

Інші рецепти шефа