Візьміть 1 частину крупи і у 5 разів більше окропу та замочіть пшоно на 10-15 хвилин. Промийте крупу теплою проточною водою та залишіть на ситі, щоб вона добре стекла.
Корисна пшоняна каша з насінням та сухофруктами
Олена Жаботинська, бренд-шеф та партнер Івано-Франківської мережі 23 ресторани, готує корисну пшоняну кашу, яка стане чудовим сніданком для всієї родини.

Інгредієнти
Процес приготування


Візьміть промиту крупу та відваріть у в чотири рази більшій кількості води або бульйону. Співвідношення пшона до рідини завжди має бути 1:4 – на 100 грамів пшона 400 мілілітрів води. Якщо ж бажаєте молочну кашу, то потрібно взяти половину води і половину молока, спершу приварити пшоно у воді й лише тоді додати молоко, бо воно сповільнює процес приготування. Бажано, щоб вода була тепла, але не обов’язково. Посоліть кашу і варіть впродовж 10-15 хвилин. Коли вона закипить, зменште вогонь на мінімум і варіть під кришкою до готовності.

Наріжте дрібним кубиком чорнослив, подрібніть волоський горіх та гарбузове насіння.

Коли каша закипіла, зніміть піну. Після того, як крупа проварилася 15 хвилин, вимкніть вогонь і лишіть її ще на 10 хвилин під кришкою

Додайте насіння гарбуза, волоський горіх, чорнослив, насіння маку, насіння соняшника, насіння льону і насіння коноплі та конопляної олії.

Можна також додати ложку меду та прикрасити насінням або горіхами.