Всі рецепти

Корисний десерт з суперфудами

Новачок
3г.

Експертка зі здорового харчування, Юлія Загура, ділиться чудесним рецептом корисного рецепту на основі рікоти з буйволиного молока та чаю матча. Легкий і простий, він здивує як вас, так і ваших близьких.

Юлія Загура
Корисний десерт з суперфудами

Інгредієнти

Рікота з буйволиного молока 200 г
Чай матча KISSA 1,5 ч.л.
Вода 80 г
Кокосове молоко 200 мл
Білий шоколад з горіхами 100 г
Органічний рисовий сироп з ферментованого рису 2 ст.л.
Органічне насіння чіа 2 ст.л.
Органічні подрібнені какао-боби 1 ч.л.
Органічне очищене насіння коноплі 1 ч.л.
Свіжа полуниця 200 г
Листя свіжої м’яти до смаку

Процес приготування

01
<p>Спершу візьміть кокосове молоко та перемішайте його ложкою. Це потрібно для того, щоб зробити його однорідним, адже воно розшаровується. Вилийте кокосове молоко в сотейник.</p>

Спершу візьміть кокосове молоко та перемішайте його ложкою. Це потрібно для того, щоб зробити його однорідним, адже воно розшаровується. Вилийте кокосове молоко в сотейник.

02
<p>Розламайте білий шоколад. Можна використовувати шоколад без горішків, але вони нададуть десерту додаткового смаку. Розтопіть шоколад у теплому кокосовому молоці до однорідної густої консистенції.</p>

Розламайте білий шоколад. Можна використовувати шоколад без горішків, але вони нададуть десерту додаткового смаку. Розтопіть шоколад у теплому кокосовому молоці до однорідної густої консистенції.

03
<p>Далі візьміть рікоту з буйволиного молока та подрібніть до однорідної маси за допомогою блендера або перетріть через сито. Влийте до рікоти шоколад з кокосовим молоком та ретельно перемішайте вінчиком.</p>

Далі візьміть рікоту з буйволиного молока та подрібніть до однорідної маси за допомогою блендера або перетріть через сито. Влийте до рікоти шоколад з кокосовим молоком та ретельно перемішайте вінчиком.

04
<p>Далі приготуйте чай матча. Змішайте порошок з невеликою кількістю води і ретельно розітріть, щоб не було грудочок. Влийте пасту у десерт.</p>

Далі приготуйте чай матча. Змішайте порошок з невеликою кількістю води і ретельно розітріть, щоб не було грудочок. Влийте пасту у десерт.

05
<p>Додайте до маси столову ложку насіння чіа.</p>

Додайте до маси столову ложку насіння чіа.

06
<p>Перелийте десерт у стакан для подачі та залиште охолоджуватися 30 хвилин у холодильнику.</p>

Перелийте десерт у стакан для подачі та залиште охолоджуватися 30 хвилин у холодильнику.

07
<p>Тим часом, приготуйте верхній шар десерту. Змішайте за допомогою блендера свіжу полуницю, м’яту та рисовий сироп. Одну красиву полуничку залиште для декору. Листочки м’яти використовуйте без стебла, бо воно гірчить. Також додайте в масу ложку насіння чіа і декілька ложок рисового сиропу. Збиту блендером масу поставте у холодильник. За 15-20 хвилин можна буде з’єднати ці шари та прикрашати десерт. </p>

<p> </p>

Тим часом, приготуйте верхній шар десерту. Змішайте за допомогою блендера свіжу полуницю, м’яту та рисовий сироп. Одну красиву полуничку залиште для декору. Листочки м’яти використовуйте без стебла, бо воно гірчить. Також додайте в масу ложку насіння чіа і декілька ложок рисового сиропу. Збиту блендером масу поставте у холодильник. За 15-20 хвилин можна буде з’єднати ці шари та прикрашати десерт. 

 

08
<p>Викладіть на основний шар десерту полуничну масу. Прикрастьте подрібненими какао-бобами очищеним насінням коноплі та половиною полунички і листям м’яти. Десерт готовий.</p>

Викладіть на основний шар десерту полуничну масу. Прикрастьте подрібненими какао-бобами очищеним насінням коноплі та половиною полунички і листям м’яти. Десерт готовий.