Всі рецепти

Крейплах з печеним гарбузом та бринзою

Ентузіаст
40хв.

Льоля Ланда, шефиня та засновниця львівського кафе Єрусалим разом зі своєю донькою Сонею розповідають та показують як готувати варіацію на тему традиційної єврейської страви – трикутних вареничків крейплах.

Льоля Ланда
Крейплах з печеним гарбузом та бринзою

Інгредієнти

Борошно 300 г
Вода 150 мл
Сіль 2 г
Цукор 2 г
Гарбуз запечений 300 г
Бринза 100 г
Оливкова олія 25 мл
Кмин 1 ч.л.
Корінь селери 250 г
Кокосове молоко 150 мл
Вода 100 мл
Італійські трави 2 г
Еспресо 30 мл
Цитринова цедра 5 г
Свіжа м’ята 3 г

Процес приготування

01
<p>Спершу готуємо тісто для крейплах. Потрібно змішати борошно, воду та дрібку солі й цукру. Варто пам’ятати, що кількість необхідного борошна та води може коливатися й залежить від температури та вологості повітря та якості борошна. Тому борошна може бути на приблизно на 20 грамів більше або менше, залежно від того, скільки «вбере» тісто. Воно має бути пружним та легко піддаватися до рук.</p>

Спершу готуємо тісто для крейплах. Потрібно змішати борошно, воду та дрібку солі й цукру. Варто пам’ятати, що кількість необхідного борошна та води може коливатися й залежить від температури та вологості повітря та якості борошна. Тому борошна може бути на приблизно на 20 грамів більше або менше, залежно від того, скільки «вбере» тісто. Воно має бути пружним та легко піддаватися до рук.

02
<p>Далі потрібно підготувати гарбуз для начинки. Найкраще підійде сорт «Мускат» – у нього гладка текстура без волокон та ніжний аромат. Почистіть гарбуз від шкірки та наріжте кубиком. Важливо досягти текстури, коли його можна буде легко розім’яти виделкою. Посипте гарбуз сумішшю італійських трав або іншими на ваш смак, додайте оливкову олію. Запікайте 20 хвилин при температурі 160 ℃ у керамічній формі, накривши фольгою.</p>

Далі потрібно підготувати гарбуз для начинки. Найкраще підійде сорт «Мускат» – у нього гладка текстура без волокон та ніжний аромат. Почистіть гарбуз від шкірки та наріжте кубиком. Важливо досягти текстури, коли його можна буде легко розім’яти виделкою. Посипте гарбуз сумішшю італійських трав або іншими на ваш смак, додайте оливкову олію. Запікайте 20 хвилин при температурі 160 ℃ у керамічній формі, накривши фольгою.

03
<p>Наступний крок – селерове пюре. Для нього почистіть корінь селери від шкірки, поріжте дрібним кубиком і поставте тушкуватися в сотейнику. Додайте кокосове молоко, трішки води і накрийте кришкою.</p>

Наступний крок – селерове пюре. Для нього почистіть корінь селери від шкірки, поріжте дрібним кубиком і поставте тушкуватися в сотейнику. Додайте кокосове молоко, трішки води і накрийте кришкою.

04
<p>Далі розімніть готовий гарбуз виделкою. Додайте до нього бринзу, нарізану дрібним кубиком, або натерту на тертці. Добре перемішайте. Додайте кмин, попередньо підсушений на сухій сковороді – це додасть йому хрумкості та яскравого смаку. </p>

<p>Повертаємося до селери. Вона теж має бути досить м’якою, щоб розчавити виделкою.</p>

<p> </p>

Далі розімніть готовий гарбуз виделкою. Додайте до нього бринзу, нарізану дрібним кубиком, або натерту на тертці. Добре перемішайте. Додайте кмин, попередньо підсушений на сухій сковороді – це додасть йому хрумкості та яскравого смаку. 

Повертаємося до селери. Вона теж має бути досить м’якою, щоб розчавити виделкою.

 

05
<p>Додайте до селери каву – це неочікуване, але бездоганне поєднання. Залишіть на вогні, щоб випарувати трохи зайвої вологи та збийте в блендері.</p>

Додайте до селери каву – це неочікуване, але бездоганне поєднання. Залишіть на вогні, щоб випарувати трохи зайвої вологи та збийте в блендері.

06
<p>Час ставити воду, щоб варити крейплах. Доки вона підігріється, можна їх ліпити. Підтрусіть трохи борошна, тонко розкатайте тісто, наріжте його на квадрати.</p>

Час ставити воду, щоб варити крейплах. Доки вона підігріється, можна їх ліпити. Підтрусіть трохи борошна, тонко розкатайте тісто, наріжте його на квадрати.

07
<p>Маленькою ложкою викладіть начинку та защіпайте крейплах від нижніх кутів до верху. Готово! Крейплах можна варити у підсоленій воді. Коли виринають – вони готові.</p>

Маленькою ложкою викладіть начинку та защіпайте крейплах від нижніх кутів до верху. Готово! Крейплах можна варити у підсоленій воді. Коли виринають – вони готові.

08
<p>Викладіть у тарілку селерово-кавове пюре, на нього крейплахи.</p>

Викладіть у тарілку селерово-кавове пюре, на нього крейплахи.

09
<p>Прикрашайте дрібкою цитринової цедри та свіжою м’ятою. </p>

Прикрашайте дрібкою цитринової цедри та свіжою м’ятою. 

Інші рецепти шефа