Всі рецепти

Крещонда

Новачок
40хв.

Традиційний італійський десерт Крещонда – це пиріг, у якому гармонійно поєднуються молочний та шоколадний шар, а також хрустке печиво «Амаретті». Марія-Тереза Тезо любить його за те, що Крещонда нагадує їй про дитинство у Сполето. Тож саме цим рецептом вона поділилася з Академією Смаку. 

Марія-Тереза Тезо
Крещонда

Інгредієнти

Чорний шоколад 150 г
Печиво «Амаретті» 100 г
Борошно 2 ст.л.
Цукор 4 ст.л.
Яйце 4 шт.
Молоко 0,5 л
Самбука 1 склянка
Лимон (цедра) 1 шт.
Сіль дрібка
Кориця дрібка

Процес приготування

01
<p>Шоколад подрібніть у чаші блендера. Туди ж додайте печиво і подрібніть ще раз. Перекладіть суміш в миску та додайте інші сухі інгредієнти: борошно, корицю та сіль. Також додайте цедру лимона.</p>

Шоколад подрібніть у чаші блендера. Туди ж додайте печиво і подрібніть ще раз. Перекладіть суміш в миску та додайте інші сухі інгредієнти: борошно, корицю та сіль. Також додайте цедру лимона.

02
<p>Далі збийте яєчні жовтки з цукром. Додайте їх до суміші та ретельно перемішайте.</p>

Далі збийте яєчні жовтки з цукром. Додайте їх до суміші та ретельно перемішайте.

03
<p>Потім повільно додайте в миску молоко. Ретельно змішуйте, щоб не було грудочок. Далі додайте до тіста склянку самбуки. Консистенція буде рідкою, але не переймайтеся, так і має бути.</p>

Потім повільно додайте в миску молоко. Ретельно змішуйте, щоб не було грудочок. Далі додайте до тіста склянку самбуки. Консистенція буде рідкою, але не переймайтеся, так і має бути.

04
<p>Далі збийте білки та додайте їх до суміші. Перемішуйте повільно, згори до низу, доки суміш не стане однорідною.</p>

Далі збийте білки та додайте їх до суміші. Перемішуйте повільно, згори до низу, доки суміш не стане однорідною.

05
<p>Візьміть форму діаметром 24 сантиметри та присипте її борошном. Вилийте тісто у форму та поставте її у духовку, розігріту до 180 ℃ на 20 хвилин. Далі перевірте готовність зубочисткою – якщо вона суха – Крещонда готова.</p>

Візьміть форму діаметром 24 сантиметри та присипте її борошном. Вилийте тісто у форму та поставте її у духовку, розігріту до 180 ℃ на 20 хвилин. Далі перевірте готовність зубочисткою – якщо вона суха – Крещонда готова.

06
<p>Вийміть пиріг з духовки та залиште охолонути. Подавайте з кулькою морозива та крихтами амаретті.</p>

Вийміть пиріг з духовки та залиште охолонути. Подавайте з кулькою морозива та крихтами амаретті.