Шоколад подрібніть у чаші блендера. Туди ж додайте печиво і подрібніть ще раз. Перекладіть суміш в миску та додайте інші сухі інгредієнти: борошно, корицю та сіль. Також додайте цедру лимона.
Крещонда
Традиційний італійський десерт Крещонда – це пиріг, у якому гармонійно поєднуються молочний та шоколадний шар, а також хрустке печиво «Амаретті». Марія-Тереза Тезо любить його за те, що Крещонда нагадує їй про дитинство у Сполето. Тож саме цим рецептом вона поділилася з Академією Смаку.

Інгредієнти
Процес приготування


Далі збийте яєчні жовтки з цукром. Додайте їх до суміші та ретельно перемішайте.

Потім повільно додайте в миску молоко. Ретельно змішуйте, щоб не було грудочок. Далі додайте до тіста склянку самбуки. Консистенція буде рідкою, але не переймайтеся, так і має бути.

Далі збийте білки та додайте їх до суміші. Перемішуйте повільно, згори до низу, доки суміш не стане однорідною.

Візьміть форму діаметром 24 сантиметри та присипте її борошном. Вилийте тісто у форму та поставте її у духовку, розігріту до 180 ℃ на 20 хвилин. Далі перевірте готовність зубочисткою – якщо вона суха – Крещонда готова.

Вийміть пиріг з духовки та залиште охолонути. Подавайте з кулькою морозива та крихтами амаретті.