Покладіть у блендер очищену білу цибулю, стебло селери, зубчик часнику, сік лайма або бергамота і трохи цедри бергамота. Також додайте рибний бульйон, очищені від шкірки та нарізані манго й імбир. Туди ж додайте чилі-перець, маракую, листя кафір-лайму і лимонну траву. Перебийте усі інгредієнти та процідіть соус, аби позбутися твердих частинок.
Креветки у соусі Лече де тігре
Шеф-кухар ресторану SpicyNoSpicy, Ігор Крамаренко, ділиться з підписниками Академії смаку рецептом простого та яскравого севіче з креветками у тайському стилі.

Інгредієнти
Процес приготування


Далі візьміть червону цибулину, наріжте її тонкими півкільцями, покладіть в мисочку та залийте холодною водою. Так вона стане більш хрусткою і позбудеться гіркоти.

Підготуйте креветки: почистьте від панциря, видаліть голову, хвіст та стравохід. Великі креветки можна розрізати навпіл. Промийте їх і бланшуйте у киплячій воді впродовж декількох секунд. Вони повинні змінити колір та стати ледь пружними. Далі викладіть креветки у лід, щоб вони припинили готуватися.

Почистьте гранат: зріжте верхню частину і відкрийте його.

Приготуйте попкорн за інструкцією на пакуванні. Наріжте манго кубиком, а маракую розріжте навпіл.

Наріжте кінзу та м’яту. Частину додайте до страви, а трохи залиште для декору.

Просушіть креветки від зайвої вологи та викладіть в миску. Також додайте цибулю та трішки Срірачі. Додайте соус лече де тігре і добре перемішайте.

Викладіть поруч попкорн. Додайте трішки маракуї та кілька слайсів цибулі. І знову трохи Срірачі. Страва готова.