Всі рецепти

Креветки у соусі Лече де тігре

Ентузіаст
40хв.

Шеф-кухар ресторану SpicyNoSpicy, Ігор Крамаренко, ділиться з підписниками Академії смаку рецептом простого та яскравого севіче з креветками у тайському стилі.

Ігор Крамаренко
Креветки у соусі Лече де тігре

Інгредієнти

Креветки 5 шт. (великі)
Фреш лайма 60 г
Червона цибуля 10 г
Біла цибуля 10 г
Лимонна трава 1 шт. (15 г)
Манго 30 г
Гранат 10 г
Бергамот 1 шт.
Маракуя 15 г
Імбир 10 г
Часник 1 зубчик
Попкорн 20 г
Листя кафір-лайму 0,5 г
М’ята 2 г
Кінза 2 г
Стебло селери 15 г
Перець чилі 2 г
Соус Срірача 5 г
Рибний бульйон 200 г
Суха Срірача 1 г

Процес приготування

01
<p>Покладіть у блендер очищену білу цибулю, стебло селери, зубчик часнику, сік лайма або бергамота і трохи цедри бергамота. Також додайте рибний бульйон, очищені від шкірки та нарізані манго й імбир. Туди ж додайте чилі-перець, маракую, листя кафір-лайму і лимонну траву. Перебийте усі інгредієнти та процідіть соус, аби позбутися твердих частинок.</p>

Покладіть у блендер очищену білу цибулю, стебло селери, зубчик часнику, сік лайма або бергамота і трохи цедри бергамота. Також додайте рибний бульйон, очищені від шкірки та нарізані манго й імбир. Туди ж додайте чилі-перець, маракую, листя кафір-лайму і лимонну траву. Перебийте усі інгредієнти та процідіть соус, аби позбутися твердих частинок.

02
<p>Далі візьміть червону цибулину, наріжте її тонкими півкільцями, покладіть в мисочку та залийте холодною водою. Так вона стане більш хрусткою і позбудеться гіркоти.</p>

Далі візьміть червону цибулину, наріжте її тонкими півкільцями, покладіть в мисочку та залийте холодною водою. Так вона стане більш хрусткою і позбудеться гіркоти.

03
<p>Підготуйте креветки: почистьте від панциря, видаліть голову, хвіст та стравохід. Великі креветки можна розрізати навпіл. Промийте їх і бланшуйте у киплячій воді впродовж декількох секунд. Вони повинні змінити колір та стати ледь пружними. Далі викладіть креветки у лід, щоб вони припинили готуватися. </p>

<p> </p>

Підготуйте креветки: почистьте від панциря, видаліть голову, хвіст та стравохід. Великі креветки можна розрізати навпіл. Промийте їх і бланшуйте у киплячій воді впродовж декількох секунд. Вони повинні змінити колір та стати ледь пружними. Далі викладіть креветки у лід, щоб вони припинили готуватися. 

 

04
<p>Почистьте гранат: зріжте верхню частину і відкрийте його.</p>

Почистьте гранат: зріжте верхню частину і відкрийте його.

05
<p>Приготуйте попкорн за інструкцією на пакуванні. Наріжте манго кубиком, а маракую розріжте навпіл.</p>

Приготуйте попкорн за інструкцією на пакуванні. Наріжте манго кубиком, а маракую розріжте навпіл.

06
<p>Наріжте кінзу та м’яту. Частину додайте до страви, а трохи залиште для декору. </p>

<p> </p>

Наріжте кінзу та м’яту. Частину додайте до страви, а трохи залиште для декору. 

 

07
<p>Просушіть креветки від зайвої вологи та викладіть в миску. Також додайте цибулю та трішки Срірачі. Додайте соус лече де тігре і добре перемішайте.</p>

Просушіть креветки від зайвої вологи та викладіть в миску. Також додайте цибулю та трішки Срірачі. Додайте соус лече де тігре і добре перемішайте.

08
<p>Викладіть поруч попкорн. Додайте трішки маракуї та кілька слайсів цибулі. І знову трохи Срірачі. Страва готова.</p>

Викладіть поруч попкорн. Додайте трішки маракуї та кілька слайсів цибулі. І знову трохи Срірачі. Страва готова.

Інші рецепти шефа