Всі рецепти

Кростата з цибулею-шалот і бальзаміко

Ентузіаст
45хв.

Полюбляєте незвичайні страви? А як щодо десерту з цибулі та бальзаміко? Ні, ми не жартуємо, а лише демонструємо безмежні можливості італійських продуктів! Євген Грибеник навчить вас готувати пиріг-кростату з цибулею-шалот і бальзаміко. Цей надзвичайний десерт стане окрасою святкового столу і однозначно всіх здивує.

Євген Грибеник
Кростата з цибулею-шалот і бальзаміко

Інгредієнти

Борошно 300 г
Вершкове масло 300 г
Цукор 150 г
Жовток 1 шт
Цибуля-шалот 500 г
Червоне вино 100 г
Бальзамічний оцет 50 г
Гвоздика ½ ч.л.
Бадьян ½ ч.л.
Білий шоколад 150 г
Крем-сир 200 г
Збиті рослинні вершки 200 г
Волоські горіхи 100 г
Цукрова пудра 50 г
Олія для смаження
Готовий заварний крем 100 г
Свіжий тим’ян гілочка

Процес приготування

01
<p>Спершу приготуйте пісочне тісто. Для цього 300 грамів борошна, 200 грамів масла та 100 грамів цукру та один жовток ретельно вимішуйте впродовж декількох хвилин. Накрийте миску з тістом пергаментним папером і поставте в холодильник на 20 хвилин.</p>

Спершу приготуйте пісочне тісто. Для цього 300 грамів борошна, 200 грамів масла та 100 грамів цукру та один жовток ретельно вимішуйте впродовж декількох хвилин. Накрийте миску з тістом пергаментним папером і поставте в холодильник на 20 хвилин.

02
<p>Для начинки почистьте цибулю. Далі закарамелізуйте цукор і масло в сковороді впродовж хвилини. Тоді обсмажте на суміші вершкового масла та цукру цибулю. Далі додайте трохи вина, щоб цибуля у ньому прокипіла. Після того додавайте оцет бальзаміко. Також додайте гвоздику та бадьян і залиште на плиті на 20-30 хвилин на малому вогні. </p>

Для начинки почистьте цибулю. Далі закарамелізуйте цукор і масло в сковороді впродовж хвилини. Тоді обсмажте на суміші вершкового масла та цукру цибулю. Далі додайте трохи вина, щоб цибуля у ньому прокипіла. Після того додавайте оцет бальзаміко. Також додайте гвоздику та бадьян і залиште на плиті на 20-30 хвилин на малому вогні. 

03
<p>Наступний крок: візьміть охолоджене тісто, сформуйте з нього кульку та розкачайте до товщини 5 міліметрів. Виріжте з нього коло та викладіть у форму. З пісочним тістом важливо працювати швидко, щоб воно не встигло нагрітися. </p>

Наступний крок: візьміть охолоджене тісто, сформуйте з нього кульку та розкачайте до товщини 5 міліметрів. Виріжте з нього коло та викладіть у форму. З пісочним тістом важливо працювати швидко, щоб воно не встигло нагрітися. 

04
<p>Тісто у формі злегка проколіть виделкою по всій площині. Далі поставте у холодильник ще на 5 хвилин. Випікайте корж 12-16 хвилин при температурі 180℃.</p>

Тісто у формі злегка проколіть виделкою по всій площині. Далі поставте у холодильник ще на 5 хвилин. Випікайте корж 12-16 хвилин при температурі 180℃.

05
<p>Далі підсмажте білий шоколад. Викладіть на деко пергамент, а на нього – шоколад. Запікайте 6 хвилин при температурі 160℃.</p>

Далі підсмажте білий шоколад. Викладіть на деко пергамент, а на нього – шоколад. Запікайте 6 хвилин при температурі 160℃.

06
<p>Змішайте крем-чіз та 100 грамів збитих рослинних вершків і додайте 50 грамів подрібненого запеченого білого шоколаду. Поставте готовий крем у холодильник.</p>

Змішайте крем-чіз та 100 грамів збитих рослинних вершків і додайте 50 грамів подрібненого запеченого білого шоколаду. Поставте готовий крем у холодильник.

07
<p>Ще одна деталь: карамелізовані горіхи. Проваріть 10-12 горішків у підсоленій воді впродовж 2 хвилин. Бланшовані горіхи просушіть рушником та запаніруйте у цукровій пудрі. Далі розігрійте олію до температури 160℃ і обсмажте у ній горіхи.</p>

Ще одна деталь: карамелізовані горіхи. Проваріть 10-12 горішків у підсоленій воді впродовж 2 хвилин. Бланшовані горіхи просушіть рушником та запаніруйте у цукровій пудрі. Далі розігрійте олію до температури 160℃ і обсмажте у ній горіхи.

08
<p>Далі візьміть готовий заварний крем та змішайте його з вершками. Цей крем слугуватиме подушкою для начинки з цибулі. Перекладіть його у кондитерський мішок та обережно відсадіть на випечену охолоджену заготовку з тіста. Важливо викладати крем від центру кростати.</p>

Далі візьміть готовий заварний крем та змішайте його з вершками. Цей крем слугуватиме подушкою для начинки з цибулі. Перекладіть його у кондитерський мішок та обережно відсадіть на випечену охолоджену заготовку з тіста. Важливо викладати крем від центру кростати.

09
<p>Готову карамелізовану цибулю розріжте на половинки та викладіть поверх крему, від краю до центру. Зверху обов’язково полийте соком, який залишається після тушкування цибулі. Також додайте трішки свіжого тим’яну. Поставте пиріг ще на 2 хвилини в духовку, розігріту до 200℃. </p>

Готову карамелізовану цибулю розріжте на половинки та викладіть поверх крему, від краю до центру. Зверху обов’язково полийте соком, який залишається після тушкування цибулі. Також додайте трішки свіжого тим’яну. Поставте пиріг ще на 2 хвилини в духовку, розігріту до 200℃. 

10
<p>Далі пиріг розділіть на порції та задекоруйте для подачі. Посипте крихтами шоколаду, додайте крем-чіз та карамелізовані горіхи. Солодкий цибулевий пиріг готовий.</p>

Далі пиріг розділіть на порції та задекоруйте для подачі. Посипте крихтами шоколаду, додайте крем-чіз та карамелізовані горіхи. Солодкий цибулевий пиріг готовий.