Всі рецепти

Кукурудзяний кекс з халапеньо, гарбузом та бринзою

Ентузіаст
2г.

Пікантний кекс з мексиканськими акцентами стане чудовою основою для яскравого сніданку або ж додатком до ситного обіду чи вечері. 

 

Олександра Стукальська
Кукурудзяний кекс з халапеньо, гарбузом та бринзою

Інгредієнти

Гарбуз Баттернат 500 г (печений 15 хв – 150 г; печений 20 хв – 80 г)
Часник голівка, печений 1 зубчик
Суміш перців до смаку
Сіль 1,5 ч.л.
Свіжий халапеньо 30 г
Маринований халапеньо 50 г
Бразильський горіх 100 г
Лимонний коріандр 5 ч.л.
Сода ½ ч.л.
Яйця «Лавка традицій» 4 шт.
Грецький йогурт 8% 2 ст.л.
Розпушувач 3 ч.л.
Кукурудзяне борошно 500 г
Кукурудзяна олія «Кама» 150 г
Цедра червоного сицилійського апельсина
Акацієвий мед 50 г
Козяча карпатська бринза 100 г

Процес приготування

01
<p>Спершу потрібно запекти часник. Загорніть його в фольгу та покладіть в духовку розігріту до 180℃ приблизно на 40 хвилин.</p>

Спершу потрібно запекти часник. Загорніть його в фольгу та покладіть в духовку розігріту до 180℃ приблизно на 40 хвилин.

02
<p>Далі треба почистити гарбуз, приблизно 200 грамів. Одну частину запікайте 20 хвилин, а іншу лише 15 хвилин. Більш м’який, довше запечений гарбуз піде в тісто, а той, що більш твердий, залишиться текстурними шматочками в кексі.</p>

Далі треба почистити гарбуз, приблизно 200 грамів. Одну частину запікайте 20 хвилин, а іншу лише 15 хвилин. Більш м’який, довше запечений гарбуз піде в тісто, а той, що більш твердий, залишиться текстурними шматочками в кексі.

03
<p>Наріжте гарбуз дрібним кубиком, засипте в місткість, додайте туди кукурудзяної олії та суміш перців, щоб підкреслити його смак. Також додайте дрібку солі та перемішайте. Щоб гарбуз карамелізувався та набув яскравішого смаку, додайте трохи цукру. Поставте в духовку.  </p>

<p> </p>

Наріжте гарбуз дрібним кубиком, засипте в місткість, додайте туди кукурудзяної олії та суміш перців, щоб підкреслити його смак. Також додайте дрібку солі та перемішайте. Щоб гарбуз карамелізувався та набув яскравішого смаку, додайте трохи цукру. Поставте в духовку.  

 

04
<p>Змішайте сухі інгредієнти для кекса. Борошно просійте через сито, щоб воно було більш повітряним. Додайте сіль, розпушувач, лимонний коріандр і повільно й акуратно перемішайте. </p>

<p> </p>

Змішайте сухі інгредієнти для кекса. Борошно просійте через сито, щоб воно було більш повітряним. Додайте сіль, розпушувач, лимонний коріандр і повільно й акуратно перемішайте. 

 

05
<p>Перемішайте яйця з грецьким йогуртом. Тонко (але не занадто) наріжте халапеньйо. Тим часом перша частина гарбуза спеклася, вийміть її з духовки. Решту залиште ще на 5 хвилин. Наріжте бразильський горіх. Краще робити це ножем, щоб зберегти текстуру. </p>

<p> </p>

Перемішайте яйця з грецьким йогуртом. Тонко (але не занадто) наріжте халапеньйо. Тим часом перша частина гарбуза спеклася, вийміть її з духовки. Решту залиште ще на 5 хвилин. Наріжте бразильський горіх. Краще робити це ножем, щоб зберегти текстуру. 

 

06
<p>Далі розімніть виделкою гарбуз, який запікали 20 хвилин. Краще робити це саме виделкою, а не у блендері, щоб зберегти його текстуру. Зачекайте доки гарбуз охолоне і додайте пюре до яєць. Обов’язково зачекайте доки гарбуз охолоне, інакше яйця згорнуться. Додайте кукурудзяну олію, а далі всі сухі інгредієнти. Краще робити це поетапно, щоб було зручно розмішувати. Далі додайте свіжий халапеньйо, а тоді маринований. Перемішайте та додайте трішки бразильського горіха.</p>

<p> </p>

Далі розімніть виделкою гарбуз, який запікали 20 хвилин. Краще робити це саме виделкою, а не у блендері, щоб зберегти його текстуру. Зачекайте доки гарбуз охолоне і додайте пюре до яєць. Обов’язково зачекайте доки гарбуз охолоне, інакше яйця згорнуться. Додайте кукурудзяну олію, а далі всі сухі інгредієнти. Краще робити це поетапно, щоб було зручно розмішувати. Далі додайте свіжий халапеньйо, а тоді маринований. Перемішайте та додайте трішки бразильського горіха.

 

07
<p>Почистьте печений часник. Відріжте нижню частину та очистіть його від шкірки. Розімніть виделкою, щоб вийшло часникове пюре та додайте його в тісто. Ретельно перемішайте. Додайте гарбуз кубиком. Перемішувати його краще силіконовою лопаткою, щоб не пошкодити кубики. </p>

<p> </p>

Почистьте печений часник. Відріжте нижню частину та очистіть його від шкірки. Розімніть виделкою, щоб вийшло часникове пюре та додайте його в тісто. Ретельно перемішайте. Додайте гарбуз кубиком. Перемішувати його краще силіконовою лопаткою, щоб не пошкодити кубики. 

 

08
<p>Викладіть готове тісто у форму для запікання, вистелену пергаментом. Посипте бразильським горіхом згори і поставте в духовку на 60 хвилин при температурі 180℃.</p>

<p> </p>

Викладіть готове тісто у форму для запікання, вистелену пергаментом. Посипте бразильським горіхом згори і поставте в духовку на 60 хвилин при температурі 180℃.

 

09
<p>Готовий кекс витягніть з форми, зріжте краєчок.</p>

Готовий кекс витягніть з форми, зріжте краєчок.

10
<p>Відріжте шматочок, викладіть на тарілку. Зверху покладіть козячий сир, прикрасьте медом і цедрою червоного апельсина. За бажання додайте ще халапеньйо. Кекс готовий.</p>

<p> </p>

Відріжте шматочок, викладіть на тарілку. Зверху покладіть козячий сир, прикрасьте медом і цедрою червоного апельсина. За бажання додайте ще халапеньйо. Кекс готовий.

 

Інші рецепти шефа