Спершу потрібно запекти часник. Загорніть його в фольгу та покладіть в духовку розігріту до 180℃ приблизно на 40 хвилин.
Кукурудзяний кекс з халапеньо, гарбузом та бринзою
Пікантний кекс з мексиканськими акцентами стане чудовою основою для яскравого сніданку або ж додатком до ситного обіду чи вечері.

Інгредієнти
Процес приготування


Далі треба почистити гарбуз, приблизно 200 грамів. Одну частину запікайте 20 хвилин, а іншу лише 15 хвилин. Більш м’який, довше запечений гарбуз піде в тісто, а той, що більш твердий, залишиться текстурними шматочками в кексі.

Наріжте гарбуз дрібним кубиком, засипте в місткість, додайте туди кукурудзяної олії та суміш перців, щоб підкреслити його смак. Також додайте дрібку солі та перемішайте. Щоб гарбуз карамелізувався та набув яскравішого смаку, додайте трохи цукру. Поставте в духовку.

Змішайте сухі інгредієнти для кекса. Борошно просійте через сито, щоб воно було більш повітряним. Додайте сіль, розпушувач, лимонний коріандр і повільно й акуратно перемішайте.

Перемішайте яйця з грецьким йогуртом. Тонко (але не занадто) наріжте халапеньйо. Тим часом перша частина гарбуза спеклася, вийміть її з духовки. Решту залиште ще на 5 хвилин. Наріжте бразильський горіх. Краще робити це ножем, щоб зберегти текстуру.

Далі розімніть виделкою гарбуз, який запікали 20 хвилин. Краще робити це саме виделкою, а не у блендері, щоб зберегти його текстуру. Зачекайте доки гарбуз охолоне і додайте пюре до яєць. Обов’язково зачекайте доки гарбуз охолоне, інакше яйця згорнуться. Додайте кукурудзяну олію, а далі всі сухі інгредієнти. Краще робити це поетапно, щоб було зручно розмішувати. Далі додайте свіжий халапеньйо, а тоді маринований. Перемішайте та додайте трішки бразильського горіха.

Почистьте печений часник. Відріжте нижню частину та очистіть його від шкірки. Розімніть виделкою, щоб вийшло часникове пюре та додайте його в тісто. Ретельно перемішайте. Додайте гарбуз кубиком. Перемішувати його краще силіконовою лопаткою, щоб не пошкодити кубики.

Викладіть готове тісто у форму для запікання, вистелену пергаментом. Посипте бразильським горіхом згори і поставте в духовку на 60 хвилин при температурі 180℃.

Готовий кекс витягніть з форми, зріжте краєчок.

Відріжте шматочок, викладіть на тарілку. Зверху покладіть козячий сир, прикрасьте медом і цедрою червоного апельсина. За бажання додайте ще халапеньйо. Кекс готовий.