Всі рецепти

Курча з в’яленими томатами та сиром камамбер

Ентузіаст
50хв.

Шеф-кухар ресторану BEEF м’ясо та вино, Олексій Шеменков пропонує приготувати ніжне курча з сиром камамбер за рецептом, який підійде як для духовки, так і для відкритого вогню.

 

Олексій Шеменков
Курча з в’яленими томатами та сиром камамбер

Інгредієнти

Курча 600-700 г
Камамбер 100 г
Морська сіль 10 г
В’ялені томати 50 г
Базилік 1 пучок
Рослинна олія 15 г
Свіжозмелений перець 15 г

Процес приготування

01
<p>Насамперед підготуйте курча. Приберіть каркас та третю фалангу з крила та видаліть кісточки, розташовані в центральній частині стегна. Для цього необхідно зачистити потрібні ділянки ножем та прибрати кістки. Курча має залишитися повністю без кісток, лише декілька в крильцях. Злегка посоліть його та додайте свіжозмеленого перцю – чорного або суміші. Обов’язково свіжого, бо він більш ароматний.</p>

Насамперед підготуйте курча. Приберіть каркас та третю фалангу з крила та видаліть кісточки, розташовані в центральній частині стегна. Для цього необхідно зачистити потрібні ділянки ножем та прибрати кістки. Курча має залишитися повністю без кісток, лише декілька в крильцях. Злегка посоліть його та додайте свіжозмеленого перцю – чорного або суміші. Обов’язково свіжого, бо він більш ароматний.

02
<p>Візьміть листочки базиліку та рівномірно розподіліть їх поверхнею курчати. Далі викладіть в’ялені томати та нарізаний шматочками камамбер. Обов’язково вкладіть начинку в ніжки, там, де були кісточки. Два менші шматочки камамберу по 15 грамів у ніжки та два більші, по 35 на поверхні курчати. Згорніть його у своєрідний рулет, надайте форми та перев’яжіть шпагатом. </p>

<p> </p>

Візьміть листочки базиліку та рівномірно розподіліть їх поверхнею курчати. Далі викладіть в’ялені томати та нарізаний шматочками камамбер. Обов’язково вкладіть начинку в ніжки, там, де були кісточки. Два менші шматочки камамберу по 15 грамів у ніжки та два більші, по 35 на поверхні курчати. Згорніть його у своєрідний рулет, надайте форми та перев’яжіть шпагатом. 

 

03
<p>Час відправляти курча на запікання. У форму, викладену пергаментом, покладіть курча, додайте кілька крапель олії та дрібку солі. Сіль необхідна, щоб витягувати вологу зі шкірки – так вона буде хрусткою. Також додайте перцю. Відправте у духовку на 20-25 хвилин при температурі 180 ℃. Як тільки курча стане золотавим – час його діставати.</p>

Час відправляти курча на запікання. У форму, викладену пергаментом, покладіть курча, додайте кілька крапель олії та дрібку солі. Сіль необхідна, щоб витягувати вологу зі шкірки – так вона буде хрусткою. Також додайте перцю. Відправте у духовку на 20-25 хвилин при температурі 180 ℃. Як тільки курча стане золотавим – час його діставати.

04
<p>Дістаньте курча з духовки та акуратно ножем приберіть нитки. Можна залишити його цілим або порізати на порційні шматочки ще до подачі на стіл. Його краще їсти теплим з келихом Шардоне або ж Рислінгу. </p>

<p> </p>

Дістаньте курча з духовки та акуратно ножем приберіть нитки. Можна залишити його цілим або порізати на порційні шматочки ще до подачі на стіл. Його краще їсти теплим з келихом Шардоне або ж Рислінгу. 

 

Інші рецепти шефа