Всі рецепти

Квіти цукіні в темпурі, начинені сиром

Ентузіаст
1г.

Мало хто знає, як правильно приготувати делікатес сезону, квіти цукіні. Своїм рецептом з Академією смаку поділилася су-шефиня київського ресторану WineLove, Катерина Ткачук. Вийде не лише смачна, а й проста страва.

 

Катя Ткачук
Квіти цукіні в темпурі, начинені сиром

Інгредієнти

Квіти цукіні 12 шт.
Борошно 100 г
Крохмаль 100 г
Рослинна олія 2 л
Домашній сир 100 г
Сир Дорблю 100 г
Селера 100 г
Ревінь 100 г
Огірок 100 г
Авокадо 1 шт.
Кінза кілька гілочок
Чилі 5 г
Помідор 300 г
Мінеральна вода 100 г
Оливкова олія 2 ст.л.
Винний оцет 1 ч.л.
Сіль до смаку
Перець до смаку

Процес приготування

01
<p>Спершу підготуйте квіти цукіні до роботи. Одягніть рукавички, щоб не пошкодити квіти й не поколотися дрібними колючками. Видаліть зелені листочки – вони жорсткі й їх незручно жувати. Також за допомогою пінцета видаліть у квітки маточку, вона гірчить. Зробіть це з усіма квітами.</p>

Спершу підготуйте квіти цукіні до роботи. Одягніть рукавички, щоб не пошкодити квіти й не поколотися дрібними колючками. Видаліть зелені листочки – вони жорсткі й їх незручно жувати. Також за допомогою пінцета видаліть у квітки маточку, вона гірчить. Зробіть це з усіма квітами.

02
<p>Тепер можна приготувати начинку. Візьміть сир Дорблю і змішайте його з домашнім сиром. Ви можете перебити їх блендером, але краще просто виделкою – так буде відчуватися текстура сирів. Вийде щільна зерниста сирна маса. Перекладіть її у кондитерський мішок. Так зручніше буде наповнювати квіти.</p>

Тепер можна приготувати начинку. Візьміть сир Дорблю і змішайте його з домашнім сиром. Ви можете перебити їх блендером, але краще просто виделкою – так буде відчуватися текстура сирів. Вийде щільна зерниста сирна маса. Перекладіть її у кондитерський мішок. Так зручніше буде наповнювати квіти.

03
<p>Далі приготуйте темпуру. Це панірувальна суміш для обсмажування у фритюрі. Для неї змішайте борошно і крохмаль у рівних кількостях та додайте газовану воду. Завдяки бульбашкам тісто отримає цікаву текстуру. Ви можете використати як кукурудзяний, так і картопляний крохмаль. Але в цьому випадку картопляний буде більш хрустким. Мінеральна вода має бути холодною. Суміш замішайте до консистенції густої сметани, обов’язково посоліть. </p>

<p> </p>

Далі приготуйте темпуру. Це панірувальна суміш для обсмажування у фритюрі. Для неї змішайте борошно і крохмаль у рівних кількостях та додайте газовану воду. Завдяки бульбашкам тісто отримає цікаву текстуру. Ви можете використати як кукурудзяний, так і картопляний крохмаль. Але в цьому випадку картопляний буде більш хрустким. Мінеральна вода має бути холодною. Суміш замішайте до консистенції густої сметани, обов’язково посоліть. 

 

04
<p>Час начиняти квіти. Візьміть квітку цукіні в одну руку, а кондитерський мішок у іншу та ніжно наповніть квітку сиром. Верхні пелюстки скрутіть, щоб сир не випав при смаженні. Таким чином начиніть усі квіти.</p>

Час начиняти квіти. Візьміть квітку цукіні в одну руку, а кондитерський мішок у іншу та ніжно наповніть квітку сиром. Верхні пелюстки скрутіть, щоб сир не випав при смаженні. Таким чином начиніть усі квіти.

05
<p>Начинені квіти готові до обсмаження. Візьміть сотейник, наповніть його олією, розігрітою до температури 175-190 ℃. Якщо у вас немає термометра – перевірте чи розігрілася олія, крапнувши у неї краплю води. Якщо вода зашипить, можна смажити.</p>

Начинені квіти готові до обсмаження. Візьміть сотейник, наповніть його олією, розігрітою до температури 175-190 ℃. Якщо у вас немає термометра – перевірте чи розігрілася олія, крапнувши у неї краплю води. Якщо вода зашипить, можна смажити.

06
<p>Вмочіть начинені квіти у темпуру і обсмажуйте до золотавого кольору. Готові викладайте на паперовий рушник або серветку, щоб стекла зайва олія.</p>

Вмочіть начинені квіти у темпуру і обсмажуйте до золотавого кольору. Готові викладайте на паперовий рушник або серветку, щоб стекла зайва олія.

07
<p>Поки квіти смажаться, приготуйте мус з авокадо, селери та ревеню. Візьміть м’якоть авокадо, додайте очищене стебло ревеню і стебло селери, а також трохи огірка без шкірки для свіжості. Для пікантності додайте трішки чилі, але без насіння. Перебийте інгредієнти у блендері з краплею оливкової олії і сіллю. Повинен вийти однорідний мус.</p>

Поки квіти смажаться, приготуйте мус з авокадо, селери та ревеню. Візьміть м’якоть авокадо, додайте очищене стебло ревеню і стебло селери, а також трохи огірка без шкірки для свіжості. Для пікантності додайте трішки чилі, але без насіння. Перебийте інгредієнти у блендері з краплею оливкової олії і сіллю. Повинен вийти однорідний мус.

08
<p>Наріжте томати кубиком 0,5 на 0,5 або більшим, якщо вам так довподоби. Додайте до них грубо нарізану кінзу, сіль, перець, оливкову олію і трішки винного оцту. Сальса готова.</p>

Наріжте томати кубиком 0,5 на 0,5 або більшим, якщо вам так довподоби. Додайте до них грубо нарізану кінзу, сіль, перець, оливкову олію і трішки винного оцту. Сальса готова.

09
<p>Подавайте страву на дошці. Викладіть на неї зім’ятий лист пергаменту, а на нього обсмажені квіти цукіні. Поруч поставте мус з авокадо та сальсу. Смачного!</p>

Подавайте страву на дошці. Викладіть на неї зім’ятий лист пергаменту, а на нього обсмажені квіти цукіні. Поруч поставте мус з авокадо та сальсу. Смачного!