Спершу підготуйте квіти цукіні до роботи. Одягніть рукавички, щоб не пошкодити квіти й не поколотися дрібними колючками. Видаліть зелені листочки – вони жорсткі й їх незручно жувати. Також за допомогою пінцета видаліть у квітки маточку, вона гірчить. Зробіть це з усіма квітами.
Квіти цукіні в темпурі, начинені сиром
Мало хто знає, як правильно приготувати делікатес сезону, квіти цукіні. Своїм рецептом з Академією смаку поділилася су-шефиня київського ресторану WineLove, Катерина Ткачук. Вийде не лише смачна, а й проста страва.

Інгредієнти
Процес приготування


Тепер можна приготувати начинку. Візьміть сир Дорблю і змішайте його з домашнім сиром. Ви можете перебити їх блендером, але краще просто виделкою – так буде відчуватися текстура сирів. Вийде щільна зерниста сирна маса. Перекладіть її у кондитерський мішок. Так зручніше буде наповнювати квіти.

Далі приготуйте темпуру. Це панірувальна суміш для обсмажування у фритюрі. Для неї змішайте борошно і крохмаль у рівних кількостях та додайте газовану воду. Завдяки бульбашкам тісто отримає цікаву текстуру. Ви можете використати як кукурудзяний, так і картопляний крохмаль. Але в цьому випадку картопляний буде більш хрустким. Мінеральна вода має бути холодною. Суміш замішайте до консистенції густої сметани, обов’язково посоліть.

Час начиняти квіти. Візьміть квітку цукіні в одну руку, а кондитерський мішок у іншу та ніжно наповніть квітку сиром. Верхні пелюстки скрутіть, щоб сир не випав при смаженні. Таким чином начиніть усі квіти.

Начинені квіти готові до обсмаження. Візьміть сотейник, наповніть його олією, розігрітою до температури 175-190 ℃. Якщо у вас немає термометра – перевірте чи розігрілася олія, крапнувши у неї краплю води. Якщо вода зашипить, можна смажити.

Вмочіть начинені квіти у темпуру і обсмажуйте до золотавого кольору. Готові викладайте на паперовий рушник або серветку, щоб стекла зайва олія.

Поки квіти смажаться, приготуйте мус з авокадо, селери та ревеню. Візьміть м’якоть авокадо, додайте очищене стебло ревеню і стебло селери, а також трохи огірка без шкірки для свіжості. Для пікантності додайте трішки чилі, але без насіння. Перебийте інгредієнти у блендері з краплею оливкової олії і сіллю. Повинен вийти однорідний мус.

Наріжте томати кубиком 0,5 на 0,5 або більшим, якщо вам так довподоби. Додайте до них грубо нарізану кінзу, сіль, перець, оливкову олію і трішки винного оцту. Сальса готова.

Подавайте страву на дошці. Викладіть на неї зім’ятий лист пергаменту, а на нього обсмажені квіти цукіні. Поруч поставте мус з авокадо та сальсу. Смачного!