Всі рецепти

Мідії в гостро-солодкому соусі з перців і тахіни

Ентузіаст
1г. 30хв.

Травень – сезон мідій. Саме тому Олександра Стукальська пропонує підписникам Академії смаку приготувати цих молюсків у оригінальному соусі з болгарськими перцями та солодкавою тхіною. Для повноти смаку рекомендуємо доповнити страву келихом білого вина. 

 

Олександра Стукальська
Мідії в гостро-солодкому соусі з перців і тахіни

Інгредієнти

Мідії 250 г
Овочевий бульйон 100 г
Тайський рибний соус 1 ч.л.
Рисовий оцет 1 ч.л.
Кокосові вершки 150 г
Лайм 1 часточка
Болгарський перець 140 г
Коріандр 1 ч.л.
Сіль до смаку
Печений часник ½ ч.л.
Фенхель 200 г
Гострий грецький перець 7 г
Оливкова олія з оливок Арбекіна 1 ст.л.
Тхіна 2 ч.л.
Хліб 300 г

Процес приготування

01
<p>Спершу запечіть перці. Проколіть їх, загорніть в фольгу і відправте в духовку на 40 хвилин при температурі 180℃.</p>

Спершу запечіть перці. Проколіть їх, загорніть в фольгу і відправте в духовку на 40 хвилин при температурі 180℃.

02
<p>Підготуйте мідії. Почистьте їх від водоростей – вони надають страві неприємного посмаку, і промийте.</p>

Підготуйте мідії. Почистьте їх від водоростей – вони надають страві неприємного посмаку, і промийте.

03
<p>Приготуйте соус. Візьміть чашу блендера і покладіть туди кокосові вершки. Додайте рибний соус, рисовий оцет, гострий перець, печений часник та трішки коріандру.</p>

Приготуйте соус. Візьміть чашу блендера і покладіть туди кокосові вершки. Додайте рибний соус, рисовий оцет, гострий перець, печений часник та трішки коріандру.

04
<p>Додайте в блендер овочевий бульйон і сік часточки лайма. </p>

<p> </p>

Додайте в блендер овочевий бульйон і сік часточки лайма. 

 

05
<p>Почистьте перці від шкірки – не обов’язково робити це дуже ретельно, адже соус можна процідити через сито. Додайте перці до решти інгредієнтів</p>

Почистьте перці від шкірки – не обов’язково робити це дуже ретельно, адже соус можна процідити через сито. Додайте перці до решти інгредієнтів

06
<p>Додайте оливкову олію та тхіну. Останню краще перемішати в банці, бо на дно осідає її найгустіша частина. Збийте всі інгредієнти в блендері та пропустіть крізь дрібне сито. Так ви позбудетеся спецій та шкірочок від перцю.</p>

Додайте оливкову олію та тхіну. Останню краще перемішати в банці, бо на дно осідає її найгустіша частина. Збийте всі інгредієнти в блендері та пропустіть крізь дрібне сито. Так ви позбудетеся спецій та шкірочок від перцю.

07
<p>Підготуйте хліб: наріжте його шматками середньої товщини та підсушіть в духовці при температурі 180℃ близько 5 хвилин. </p>

<p> </p>

Підготуйте хліб: наріжте його шматками середньої товщини та підсушіть в духовці при температурі 180℃ близько 5 хвилин. 

 

08
<p>Візьміть казан, поставте його на вогонь та розігрійте до температури близько 100-150℃. Додайте туди мідії та соус. </p>

<p> </p>

Візьміть казан, поставте його на вогонь та розігрійте до температури близько 100-150℃. Додайте туди мідії та соус. 

 

09
<p>Наріжте фенхель тонкими слайсами та викладіть на сковороду без олії. Обсмажте його по 2 хвилини з кожного боку. </p>

<p> </p>

Наріжте фенхель тонкими слайсами та викладіть на сковороду без олії. Обсмажте його по 2 хвилини з кожного боку. 

 

10
<p>Візьміть підсушений хліб. Розімніть його, аби він був не таким жорстким, викладіть на тарілку. На нього зверху покладіть мідії, додайте трохи більше соусу на хліб. Прикрасьте фенхелем і додайте ще трохи оливкової олії. Страва готова.<br />
 </p>

<p> </p>

Візьміть підсушений хліб. Розімніть його, аби він був не таким жорстким, викладіть на тарілку. На нього зверху покладіть мідії, додайте трохи більше соусу на хліб. Прикрасьте фенхелем і додайте ще трохи оливкової олії. Страва готова.
 

 

Інші рецепти шефа