Всі рецепти

Ніжний паштет з артишоків з тунцем

Новачок
30хв.

Юрій Нікітюк, шеф-кухар ресторанів WineLove та Once Upon a Time, пропонує приготувати вишукану страву з продуктів, які можна завжди тримати у комірчині. Буквально декілька хвилин – і чудова закуска для несподіваних гостей –  ніжний хумус з артишоків, готовий.

Юрій Нікітюк
Ніжний паштет з артишоків з тунцем

Інгредієнти

Консервовані артишоки в олії 200 г
Консервований тунець 60 г
Анчоуси 1-2 шт. (до смаку)
Оливкова олія 40 г
Рибний соус 7 г
Сіль Maldon 1 г
Білий винний оцет 10 г
Баклажан 100 г
Сіль 1 г
Смажене соняшникове насіння 10 г
Борошно 20 г
Крохмаль 20 г
Кінза 10 г
Цукор 5 г
Олія для фритюру 1 л

Процес приготування

01
<p>Засоліть баклажан перед смаженням. Довільно наріжте його, наприклад прямокутними шматочками. Посипте звичайною сіллю та залиште на якийсь час, щоб з баклажана вийшла зайва волога.</p>

Засоліть баклажан перед смаженням. Довільно наріжте його, наприклад прямокутними шматочками. Посипте звичайною сіллю та залиште на якийсь час, щоб з баклажана вийшла зайва волога.

02
<p>Приготуйте паштет. Покладіть артишоки у блендер. Можна використати як цілі суцвіття, так і їх частини, які ви любите менше – серединки або пелюстки. А ті, які смакують більше додати до салату або з’їсти так. Додайте до них тунець й анчоуси, а ще – смажене соняшникове насіння й оливкову олію. Збийте у блендері. За текстурою повинна вийти гладка однорідна паста. Декілька артишоків відкладіть на паперову серветку, щоб з них стекла зайва олія.</p>

Приготуйте паштет. Покладіть артишоки у блендер. Можна використати як цілі суцвіття, так і їх частини, які ви любите менше – серединки або пелюстки. А ті, які смакують більше додати до салату або з’їсти так. Додайте до них тунець й анчоуси, а ще – смажене соняшникове насіння й оливкову олію. Збийте у блендері. За текстурою повинна вийти гладка однорідна паста. Декілька артишоків відкладіть на паперову серветку, щоб з них стекла зайва олія.

03
<p>Промийте баклажани від зайвої солі та засипте борошном. Артишоки, які ви відкладали для декору, запаніруйте в крохмалі. Підійде будь-який, наприклад, картопляний. Розігрійте олію для фритюру.</p>

Промийте баклажани від зайвої солі та засипте борошном. Артишоки, які ви відкладали для декору, запаніруйте в крохмалі. Підійде будь-який, наприклад, картопляний. Розігрійте олію для фритюру.

04
<p>Доки олія гріється, приготуйте соус для баклажана. Знадобиться винний оцет, кінза, рибний соус, оливкова олія та трішки цукру. Дрібно наріжте кінзу, змішайте з винним оцтом та рибним соусом, додайте олії і дрібку цукру.</p>

Доки олія гріється, приготуйте соус для баклажана. Знадобиться винний оцет, кінза, рибний соус, оливкова олія та трішки цукру. Дрібно наріжте кінзу, змішайте з винним оцтом та рибним соусом, додайте олії і дрібку цукру.

05
<p>Перевірте чи нагрівся фритюр. Найкраще робити це кулінарним термометром. Якщо у вас його немає, опустіть шматочок баклажана – якщо навколо нього утворилися бульбашки – можна смажити. Обсмажте баклажани та артишоки і викладіть у миску, вистелену паперовим рушником, щоб стекла зайва олія.</p>

Перевірте чи нагрівся фритюр. Найкраще робити це кулінарним термометром. Якщо у вас його немає, опустіть шматочок баклажана – якщо навколо нього утворилися бульбашки – можна смажити. Обсмажте баклажани та артишоки і викладіть у миску, вистелену паперовим рушником, щоб стекла зайва олія.

06
<p>Сформуйте кнедлю з паштету та викладіть її по центру. Поруч – смажені артишоки та политі соусом баклажани. Смажене соняшникове насіння та пластівці солі Maldon. Можна додати хліба, крекерів або більше баклажанів. Сервірувати страву можна по-різному, це лише один з варіантів. </p>

<p> </p>

Сформуйте кнедлю з паштету та викладіть її по центру. Поруч – смажені артишоки та политі соусом баклажани. Смажене соняшникове насіння та пластівці солі Maldon. Можна додати хліба, крекерів або більше баклажанів. Сервірувати страву можна по-різному, це лише один з варіантів. 

 

Інші рецепти шефа