Всі рецепти

Один рецепт для трьох галет

Новачок
1г.

Шеф-кондитерка ресторану «Редкая птица», Анастасія Фесун пропонує вам універсальний рецепт тіста, з якого можна приготувати три різні та неординарні пироги-галети – дві солоні та одну солодку.

Анастасія Фесун
Один рецепт для трьох галет

Інгредієнти

Борошно 175 г
Вершкове масло 120 г
Вода 4 ст.л.
Сіль дрібка
Томати чері 100 г
Базилік 50 г
Пармезан 20 г
Кедрові горішки 25 г
Моцарела 100 г
Кунжут 1 ст.л.
Яйце 1 шт.
Сир Камамбер 100 г
Сир Горгонзола 100 г
Груша 1 шт.
Мед 2 ст.л.
Трюфельна олія крапля
Волоський горіх (мелений) до смаку
Вишня (свіжа або заморожена) 400 г
Кукурудзяний крохмаль 20 г
Цукор 100 г
Апельсин (цедра) 1 ч.л.
Кориця ½ ч.л.
Сир Маскарпоне до смаку

Процес приготування

01
<p>Візьміть борошно та холодне вершкове масло (його навіть можна підморозити), холодну воду і сіль. Насипте борошно у велику миску, занурте шматок масла в борошно та натріть його на тертці. Повторюйте цей рух щоразу, коли на маслі не лишається борошна, а натерте масло перемішуйте з самим борошном.</p>

<p>Ще один спосіб, яким можна приготувати це тісто – перетерти його до стану однорідної крихти у блендері.</p>

<p>Третій спосіб – нарубати масло з борошном ножем до стану такої ж крихти. Не намагайтеся перемішати масло з борошном до однорідності. Тісто повинне мати текстуру грубої крихти, у ньому повинні траплятися шматочки масла. Це надасть тісту ніжної та розсипчастої структури.</p>

<p>До однорідного тіста додайте дрібку солі та 2 столові ложки холодної води. Акуратними рухами перемішайте та зберіть масу в грудку. Загорніть тісто в плівку і поставте в холодильник щонайменше на 30 хвилин, а краще на годину. Так з ним буде простіше працювати.  <br />
 </p>

Візьміть борошно та холодне вершкове масло (його навіть можна підморозити), холодну воду і сіль. Насипте борошно у велику миску, занурте шматок масла в борошно та натріть його на тертці. Повторюйте цей рух щоразу, коли на маслі не лишається борошна, а натерте масло перемішуйте з самим борошном.

Ще один спосіб, яким можна приготувати це тісто – перетерти його до стану однорідної крихти у блендері.

Третій спосіб – нарубати масло з борошном ножем до стану такої ж крихти. Не намагайтеся перемішати масло з борошном до однорідності. Тісто повинне мати текстуру грубої крихти, у ньому повинні траплятися шматочки масла. Це надасть тісту ніжної та розсипчастої структури.

До однорідного тіста додайте дрібку солі та 2 столові ложки холодної води. Акуратними рухами перемішайте та зберіть масу в грудку. Загорніть тісто в плівку і поставте в холодильник щонайменше на 30 хвилин, а краще на годину. Так з ним буде простіше працювати.  
 

02
<p>Підготуйте вишню для солодкої галети. Візьміть заморожені вишні без кісточок (або свіжі, якщо сезон), крохмаль, воду, цукор, корицю та апельсин. Поставте сотейник на середній вогонь. Викладіть у нього вишню та додайте цукор.</p>

<p>Тим часом змішайте кукурудзяний крохмаль з водою, щоб він не схопився грудочками і рівномірно розподілився в ягодах. Вилийте його у сотейник з вишнями та інтенсивно перемішуйте, щоб крохмаль рівномірно заварився.</p>

<p>Доведіть масу до кипіння – вона має стати прозорою, а вишні загуснуть. До того додайте цедру апельсина та корицю. Продовжуйте мішати, аж доки маса не стане густою та прозорою. Відставте, щоб вона охолола. </p>

<p> </p>

Підготуйте вишню для солодкої галети. Візьміть заморожені вишні без кісточок (або свіжі, якщо сезон), крохмаль, воду, цукор, корицю та апельсин. Поставте сотейник на середній вогонь. Викладіть у нього вишню та додайте цукор.

Тим часом змішайте кукурудзяний крохмаль з водою, щоб він не схопився грудочками і рівномірно розподілився в ягодах. Вилийте його у сотейник з вишнями та інтенсивно перемішуйте, щоб крохмаль рівномірно заварився.

Доведіть масу до кипіння – вона має стати прозорою, а вишні загуснуть. До того додайте цедру апельсина та корицю. Продовжуйте мішати, аж доки маса не стане густою та прозорою. Відставте, щоб вона охолола. 

 

03
<p>Тим часом приготуйте начинку для першої солоної галети. Почніть з песто. Ви можете приготувати його в ступці або блендері. Спершу розтовчіть кедрові горішки (ви можете взяти будь-які горіхи на ваш смак). Натріть пармезан, відділіть листочки базиліку від стебел та додайте до маси. Далі додавайте у пасту оливкову олію, доки вона не набуде потрібної консистенції. Песто для галети не має бути дуже рідким. Далі поріжте томати чері половинками. Моцарелу нарвіть на волокна безпосередньо перед тим, як збирати галету.</p>

<p> </p>

Тим часом приготуйте начинку для першої солоної галети. Почніть з песто. Ви можете приготувати його в ступці або блендері. Спершу розтовчіть кедрові горішки (ви можете взяти будь-які горіхи на ваш смак). Натріть пармезан, відділіть листочки базиліку від стебел та додайте до маси. Далі додавайте у пасту оливкову олію, доки вона не набуде потрібної консистенції. Песто для галети не має бути дуже рідким. Далі поріжте томати чері половинками. Моцарелу нарвіть на волокна безпосередньо перед тим, як збирати галету.

 

04
<p>Для другої солоної галети наріжте Камамбер та Горгонзолу. Поріжте грушу скибочками. Змішайте мед з трюфельною олією – її потрібно зовсім трішки. </p>

<p> </p>

Для другої солоної галети наріжте Камамбер та Горгонзолу. Поріжте грушу скибочками. Змішайте мед з трюфельною олією – її потрібно зовсім трішки. 

 

05
<p>Дістаньте тісто з холодильника та зберіть галети. Розподіліть його на три рівні кульки та розкачайте на пергаменті, присипавши дрібкою борошна. Товщина тіста має бути приблизно чотири міліметри.</p>

Дістаньте тісто з холодильника та зберіть галети. Розподіліть його на три рівні кульки та розкачайте на пергаменті, присипавши дрібкою борошна. Товщина тіста має бути приблизно чотири міліметри.

06
<p>На перший пласт тіста намастіть песто – не до країв, залиште чотири сантиметри. Нарвіть моцарелу, додайте томати чері, трішки солі. Перемішайте і викладіть на тісто. Загорніть тісто та защипніть краї, накриваючи начинку. Форма галети може бути довільною, головне, щоб начинка не витікала. Змастіть бортики пирога яйцем та посипте кунжутом.</p>

На перший пласт тіста намастіть песто – не до країв, залиште чотири сантиметри. Нарвіть моцарелу, додайте томати чері, трішки солі. Перемішайте і викладіть на тісто. Загорніть тісто та защипніть краї, накриваючи начинку. Форма галети може бути довільною, головне, щоб начинка не витікала. Змастіть бортики пирога яйцем та посипте кунжутом.

07
<p>Для другої галети викладіть на розкачане тісто камамбер, не заходячи на краї. Додайте горгонзолу та грушу. Трюфельним медом треба буде полити вже готову галету. Краї та грушу також змастіть яйцем. Присипте галету волоським горіхом.</p>

Для другої галети викладіть на розкачане тісто камамбер, не заходячи на краї. Додайте горгонзолу та грушу. Трюфельним медом треба буде полити вже готову галету. Краї та грушу також змастіть яйцем. Присипте галету волоським горіхом.

08
<p>Третя галета: викладіть на тісто вишню, загорніть краї та змастіть яйцем. До готової галети можна буде додати маскарпоне та посипати її цедрою апельсина.</p>

Третя галета: викладіть на тісто вишню, загорніть краї та змастіть яйцем. До готової галети можна буде додати маскарпоне та посипати її цедрою апельсина.

09
<p>Поставте галети в духовку, попередньо розігріту до 170-175℃ і випікайте приблизно 40 хвилин. Вони повинні стати золотавими. </p>

<p> </p>

Поставте галети в духовку, попередньо розігріту до 170-175℃ і випікайте приблизно 40 хвилин. Вони повинні стати золотавими. 

 

10
<p>До ще теплої галети з вишнею додайте маскарпоне та апельсинову цедру. До галети з грушею та сирами додайте трюфельний мед. Галету з песто і томатами додайте оливкової олії. Також можна посипати її сіллю Maldon.</p>

До ще теплої галети з вишнею додайте маскарпоне та апельсинову цедру. До галети з грушею та сирами додайте трюфельний мед. Галету з песто і томатами додайте оливкової олії. Також можна посипати її сіллю Maldon.

Інші рецепти шефа