Всі рецепти

Оселедець Лофотен на чорному хлібі

Новачок
40хв.

Оригінальна варіація на тему традиційної закуски від шефа ресторану Публіцист, Алекса Якутова

 

Алекс Якутов
Оселедець Лофотен на чорному хлібі

Інгредієнти

Оселедець Лофотен 1 шт.
Чорний хліб Фінський 1 шт.
Зелена цибуля 5 г
Варена картопля 1 шт.
Варений буряк 1 шт.
Базилік 1 гілочка
Кріп 100 г
Рослинна олія 450 г
Гірчиця 7 г
Яйце 1 шт.
Цукрова пудра 15 г
Рисовий оцет 15 мл
Сіль Maldon 10 г
Жовток 1 шт.
Фреш з буряка 30 мл
Сік половинки лимона
Червона цибуля 1 шт.
Сіль 5 г

Процес приготування

01
<p>Спершу приготуйте майонез з кропом. Відріжте стеблини кропу, закиньте зелень у блендер з рослинною олією і перебийте на великій швидкості. Прогрійте при температурі 90° і у вас вийде олія кропу. Швидко збийте її з гірчицею і яєчним жовтком. Додайте цукрову пудру, сіль та оцет і знову збийте. Скуштуйте – баланс солодкого, солоного та кислого має бути рівним. Майонез з кропом готовий. <br />
 </p>

Спершу приготуйте майонез з кропом. Відріжте стеблини кропу, закиньте зелень у блендер з рослинною олією і перебийте на великій швидкості. Прогрійте при температурі 90° і у вас вийде олія кропу. Швидко збийте її з гірчицею і яєчним жовтком. Додайте цукрову пудру, сіль та оцет і знову збийте. Скуштуйте – баланс солодкого, солоного та кислого має бути рівним. Майонез з кропом готовий. 
 

02
<p>Для бурякового майонезу приготуйте базу. Збийте жовтки з рослинною олією до стану ніжної емульсії. Додайте до неї емульсії фреш вареного або сирого буряка. Далі додайте цукрову пудру та сіль і лимонний фреш. Перемішайте – буряковий майонез готовий.</p>

Для бурякового майонезу приготуйте базу. Збийте жовтки з рослинною олією до стану ніжної емульсії. Додайте до неї емульсії фреш вареного або сирого буряка. Далі додайте цукрову пудру та сіль і лимонний фреш. Перемішайте – буряковий майонез готовий.

03
<p>Розріжте оселедець. Дістаньте тельбухи та ретельно зачистіть живіт зсередини, прибираючи темні плівочки. Зріжте верхнє філе, виріжте хребет та кістки. Має вийти два рівненькі філе. Зробіть їх прямокутними – так буде простіше працювати.</p>

Розріжте оселедець. Дістаньте тельбухи та ретельно зачистіть живіт зсередини, прибираючи темні плівочки. Зріжте верхнє філе, виріжте хребет та кістки. Має вийти два рівненькі філе. Зробіть їх прямокутними – так буде простіше працювати.

04
<p>Замаринуйте цибулю. Почистіть та наріжте її півкільцями. Додайте цукрову пудру, сіль, рисовий оцет, перемішайте та охайно стисніть, щоб вона швидше промаринувалася і позбулася гіркоти. Залиште цибулю у маринаді, щонайменше, на дві хвилини.</p>

Замаринуйте цибулю. Почистіть та наріжте її півкільцями. Додайте цукрову пудру, сіль, рисовий оцет, перемішайте та охайно стисніть, щоб вона швидше промаринувалася і позбулася гіркоти. Залиште цибулю у маринаді, щонайменше, на дві хвилини.

05
<p>Наріжте філе тонкими смужечками. Почистіть відварену картоплю та буряк. Можна збирати страву.</p>

Наріжте філе тонкими смужечками. Почистіть відварену картоплю та буряк. Можна збирати страву.

06
<p>Відріжте скибку хліба і прогрійте її на сухій пательні.<br />
На хліб викладіть гарними краплями майонез з буряка. Поверх нього натріть на дрібній терці буряк. Додайте майонез із кропу, натріть картоплю. Зверху викладіть мариновану цибулю, а на неї нарізане філе оселедця. Прикрасьте базиліком та зеленою цибулею.</p>

Відріжте скибку хліба і прогрійте її на сухій пательні.
На хліб викладіть гарними краплями майонез з буряка. Поверх нього натріть на дрібній терці буряк. Додайте майонез із кропу, натріть картоплю. Зверху викладіть мариновану цибулю, а на неї нарізане філе оселедця. Прикрасьте базиліком та зеленою цибулею.

Інші рецепти шефа