Всі рецепти

Палак Панір – сир у соусі зі шпинату та спецій

Новачок
40хв.

Індійський Палак Панір смакуватиме і вегетаріанцям, і м’ясоїдам. Страва не автентична – ви можете змінити її на власний смак та настрій. Замініть класичні вершки на кокосові та використайте соєвий сир Тофу – і рецепт стане веганським. 

 
Євген Мензелевський

Інгредієнти

Свіжий шпинат 100 г
Свіжий огірок 2 шт.
Кінза 1 пучок (до смаку)
Часник 3 зубчика
Цибуля 1 штуки
Імбир 25 г (до смаку)
Заморожений шпинат (вже з вершками) 100 г
Панір масала 1,5 ч.л.
Цукор 0,5 ч.л.
Чорний перець до смаку
Паприка до смаку
Мелений коріандр до смаку
Сир тофу /панір 100 г
Свіжий бебі-шпинат для декору до смаку
Томати чері 1 гілка
Рисове або пшеничне борошно 2-3 ст.л.
Соняшникова олія 2-3 ст.л.
Вершки 100 мл

Процес приготування

01

Розігрійте пательню та додайте соняшникову олію та овочі: цибулю, імбир і часник. Наріжте їх так, як вам зручно – форма тут не має значення.

02
<p>Додайте шпинат та добре протушкуйте, щоб він став м’яким. </p>

<p> </p>

Додайте шпинат та добре протушкуйте, щоб він став м’яким. 

 

03
<p>Додайте вершки та спеції: цукор, перець, коріандр та обидві паприки. Добре перемішайте. Головне – не переготувати шпинат.</p>

<p> </p>

Додайте вершки та спеції: цукор, перець, коріандр та обидві паприки. Добре перемішайте. Головне – не переготувати шпинат.

 

04
<p>Додайте довільно нарізаний свіжий шпинат, частину якого збережіть на потім. На пательню долийте води та добре все перемішайте. </p>

<p>Перебийте вміст сковороди у блендері. Перший соус готовий, відставте його.</p>

<p> </p>

Додайте довільно нарізаний свіжий шпинат, частину якого збережіть на потім. На пательню долийте води та добре все перемішайте. 

Перебийте вміст сковороди у блендері. Перший соус готовий, відставте його.

 

05
<p>Тим часом приготуйте ще один, більш свіжий на смак, соус. Дрібно поріжте залишки свіжого шпинату та покладіть у блендер. Додайте трохи цибулі, трішки імбиру та свіжу кінзу. Основним інгредієнтом цього соусу буде свіжий огірок, а точніше його шкірка. Вона додасть свіжості. Щоб поліпшити текстуру соусу, додайте зовсім трохи вершків та олії. Наостанок спеції – цукор, масала, перець та сіль. Збийте у блендері і другий соус готовий. </p>

<p> </p>

Тим часом приготуйте ще один, більш свіжий на смак, соус. Дрібно поріжте залишки свіжого шпинату та покладіть у блендер. Додайте трохи цибулі, трішки імбиру та свіжу кінзу. Основним інгредієнтом цього соусу буде свіжий огірок, а точніше його шкірка. Вона додасть свіжості. Щоб поліпшити текстуру соусу, додайте зовсім трохи вершків та олії. Наостанок спеції – цукор, масала, перець та сіль. Збийте у блендері і другий соус готовий. 

 

06
<p>У цьому рецепті ми використаємо тофу – сир з соєвого молока. Справжній панір можна легко зробити вдома, якщо забажаєте. Для цього додайте у свіже молоко будь-яку харчову кислоту, наприклад, лимон або оцет. Після того, як молоко піде пластівцями, відцідіть сироватку. Або придбайте такий сир в спеціалізованих крамницях. Страву також можна приготувати з адигейським сиром.<br />
Візьміть трохи рисового борошна (звичайне або крохмаль теж підійде). Додайте до нього спеції – трохи перцю, масалу, цукор та копчену паприку, і добре перемішайте. </p>

<p> </p>

У цьому рецепті ми використаємо тофу – сир з соєвого молока. Справжній панір можна легко зробити вдома, якщо забажаєте. Для цього додайте у свіже молоко будь-яку харчову кислоту, наприклад, лимон або оцет. Після того, як молоко піде пластівцями, відцідіть сироватку. Або придбайте такий сир в спеціалізованих крамницях. Страву також можна приготувати з адигейським сиром.
Візьміть трохи рисового борошна (звичайне або крохмаль теж підійде). Додайте до нього спеції – трохи перцю, масалу, цукор та копчену паприку, і добре перемішайте. 

 

07
<p>Смажимо тофу. Розігрійте пательню з краплею олії та обсмажте запанірований у борошні та спеціях тофу до золотавої скоринки. Наприкінці смаження додайте розплющений свіжий часник – для аромату.</p>

<p> </p>

Смажимо тофу. Розігрійте пательню з краплею олії та обсмажте запанірований у борошні та спеціях тофу до золотавої скоринки. Наприкінці смаження додайте розплющений свіжий часник – для аромату.

 

08
<p>Перекладіть тофу на дошку. Підігрійте перший вершковий соус та налийте його в тарілку. Додайте туди підпечені або підсмажені на грилі томати чері та свіжий бебі-шпинат. Далі два шматочки тофу та другий свіжий соус. Зверху трішки масали та, обов’язково, вершки.</p>

Перекладіть тофу на дошку. Підігрійте перший вершковий соус та налийте його в тарілку. Додайте туди підпечені або підсмажені на грилі томати чері та свіжий бебі-шпинат. Далі два шматочки тофу та другий свіжий соус. Зверху трішки масали та, обов’язково, вершки.

Інші рецепти шефа