Підготуйте інгредієнти: натріть пармезан, замочіть желатин у теплій воді, змішайте молоко та вершки.
Пана-кота з Парміджано
Поєднати еталонний італійський десерт і найвеличніший сир? Марко Черветті, бренд-шефові ресторанних проєктів Fozzy Group, все до снаги! Сьогодні він розкриє вам секрет сучасного переосмислення пана-коти в солоному варіанті.

Інгредієнти
Процес приготування


Налийте суміш молока та вершків у сотейник. Поставте його на повільний вогонь і дайте суміші закипіти.

Тим часом, наріжте скоринку пармезану смужками.

Як тільки суміш молока та вершків закипіла, зніміть її з вогню та додайте розбухлий желатин. Добре перемішайте та додайте натертий пармезан. Він повинен повністю розчинитися у суміші. Готову панакоту розлийте у склянки та відправте охолоджуватися впродовж, щонайменше, 5 годин.

Далі візьміть стиглу, але тверду грушу, видаліть серединку та наріжте її невеликими шматочками. Чистити не потрібно, адже шкірка надає смаку.

Візьміть невелику сковорідку і розтопіть у ній вершкове масло. Обсмажте на ньому частину скоринок пармезану. Ще декілька скибочок відправте у мікрохвильовку і запікайте до хрусткості.

У ту ж сковороду, де обсмажувався пармезан, додайте ще трохи масла і викладіть грушу. Також покладіть 3 палички кориці та цукор. Коли цукор частково розчиниться, додайте вино. Як тільки утвориться цукрова піна – ваш сироп готовий. Вимкніть вогонь і залиште його трохи охолонути.

На застиглу пана-коту викладіть декілька шматочків груші, кілька скоринок пармезану, паличку кориці й полийте все це сиропом. Оригінальний десерт готовий.