Всі рецепти

Пана-кота з Парміджано

Ентузіаст
30хв.

Поєднати еталонний італійський десерт і найвеличніший сир? Марко Черветті, бренд-шефові ресторанних проєктів Fozzy Group, все до снаги! Сьогодні він розкриє вам секрет сучасного переосмислення пана-коти в солоному варіанті.

Марко Черветті
Пана-кота з Парміджано

Інгредієнти

Пармезан 120 г
Скоринка пармезану 50 г
Вершки 250 мл
Молоко 200 мл
Желатин 4 пластинки
Тепла вода для замочування желатину
Груша 1 шт.
Вершкове масло 50 г
Цукор 50 г
Біле вино 50 мл
Кориця 3 палички

Процес приготування

01
<p>Підготуйте інгредієнти: натріть пармезан, замочіть желатин у теплій воді, змішайте молоко та вершки.</p>

Підготуйте інгредієнти: натріть пармезан, замочіть желатин у теплій воді, змішайте молоко та вершки.

02
<p>Налийте суміш молока та вершків у сотейник. Поставте його на повільний вогонь і дайте суміші закипіти.</p>

Налийте суміш молока та вершків у сотейник. Поставте його на повільний вогонь і дайте суміші закипіти.

03
<p>Тим часом, наріжте скоринку пармезану смужками.</p>

Тим часом, наріжте скоринку пармезану смужками.

04
<p>Як тільки суміш молока та вершків закипіла, зніміть її з вогню та додайте розбухлий желатин. Добре перемішайте та додайте натертий пармезан. Він повинен повністю розчинитися у суміші. Готову панакоту розлийте у склянки та відправте охолоджуватися впродовж, щонайменше, 5 годин.</p>

Як тільки суміш молока та вершків закипіла, зніміть її з вогню та додайте розбухлий желатин. Добре перемішайте та додайте натертий пармезан. Він повинен повністю розчинитися у суміші. Готову панакоту розлийте у склянки та відправте охолоджуватися впродовж, щонайменше, 5 годин.

05
<p>Далі візьміть стиглу, але тверду грушу, видаліть серединку та наріжте її невеликими шматочками. Чистити не потрібно, адже шкірка надає смаку.</p>

Далі візьміть стиглу, але тверду грушу, видаліть серединку та наріжте її невеликими шматочками. Чистити не потрібно, адже шкірка надає смаку.

06
<p>Візьміть невелику сковорідку і розтопіть у ній вершкове масло. Обсмажте на ньому частину скоринок пармезану. Ще декілька скибочок відправте у мікрохвильовку і запікайте до хрусткості.</p>

Візьміть невелику сковорідку і розтопіть у ній вершкове масло. Обсмажте на ньому частину скоринок пармезану. Ще декілька скибочок відправте у мікрохвильовку і запікайте до хрусткості.

07
<p>У ту ж сковороду, де обсмажувався пармезан, додайте ще трохи масла і викладіть грушу. Також покладіть 3 палички кориці та цукор. Коли цукор частково розчиниться, додайте вино. Як тільки утвориться цукрова піна – ваш сироп готовий. Вимкніть вогонь і залиште його трохи охолонути.</p>

У ту ж сковороду, де обсмажувався пармезан, додайте ще трохи масла і викладіть грушу. Також покладіть 3 палички кориці та цукор. Коли цукор частково розчиниться, додайте вино. Як тільки утвориться цукрова піна – ваш сироп готовий. Вимкніть вогонь і залиште його трохи охолонути.

08
<p>На застиглу пана-коту викладіть декілька шматочків груші, кілька скоринок пармезану, паличку кориці й полийте все це сиропом. Оригінальний десерт готовий.</p>

<p> </p>

На застиглу пана-коту викладіть декілька шматочків груші, кілька скоринок пармезану, паличку кориці й полийте все це сиропом. Оригінальний десерт готовий.

 

Інші рецепти шефа