Всі рецепти

Паста алла Норма

Ентузіаст
30хв.

Паста від сеньйори Норми – один з легендарних сицилійських рецептів. Кедрові горішки, баклажани, перець чилі та буррата творять справді незабутню страву. Тож зовсім не дивно, що саме цим рецептом поділився Стефано Антоніоллі, шеф-кухар ресторану Fenix. Тож зустрічайте пасту алла Норма.

Стефано Антоніоллі
Паста алла Норма

Інгредієнти

Паста рігатоні 400 г
Кедрові горішки 100 г
Баклажан 1 шт.
Білий винний оцет 100 г
Цукор 100 г
Томатна паста 1 ст.л.
Часник 5-7 зубчиків
Перець чилі 1 шт.
Борошно 100 г
Пасата (томатне пюре) 300 г
Свіжий базилік та орегано декілька листочків
Буррата 1 шт.
Олія Extra Virgin до смаку
Свіжозмелений перець до смаку
Сіль до смаку

Процес приготування

01
<p>Спочатку підсмажте кедрові горішки на сухій сковороді. Добре перемішуйте, щоб вони не підгоріли. Вимкніть вогонь, але залиште горішки у сковороді. </p>

Спочатку підсмажте кедрові горішки на сухій сковороді. Добре перемішуйте, щоб вони не підгоріли. Вимкніть вогонь, але залиште горішки у сковороді. 

02
<p>Далі наріжте баклажани кубиками та покладіть у друшляк. Посоліть та залиште на деякий час, щоб з них вийшов гіркий сік.</p>

Далі наріжте баклажани кубиками та покладіть у друшляк. Посоліть та залиште на деякий час, щоб з них вийшов гіркий сік.

03
<p>Для приготування кисло-солодкого соусу в маленьку каструльку налийте оцет, додайте цукор та томатну пасту. Добре перемішуйте, доки цукор повністю не розчиниться. Основа соусу готова.</p>

Для приготування кисло-солодкого соусу в маленьку каструльку налийте оцет, додайте цукор та томатну пасту. Добре перемішуйте, доки цукор повністю не розчиниться. Основа соусу готова.

04
<p>Почистьте та дрібно наріжте часник і перець чилі. Підсмажте часник на оливковій олії та додайте у сковороду перець. Додайте трішки води. Основа аліо оліо пеперончіно готова.</p>

Почистьте та дрібно наріжте часник і перець чилі. Підсмажте часник на оливковій олії та додайте у сковороду перець. Додайте трішки води. Основа аліо оліо пеперончіно готова.

05
<p>Час готувати баклажани. Запаніруйте їх у борошні та відкиньте на сито, щоб позбутися зайвого борошна. Тим часом розігрійте олію для фритюру. Обсмажте баклажани до золотавого кольору та викладіть на паперовий рушник.</p>

Час готувати баклажани. Запаніруйте їх у борошні та відкиньте на сито, щоб позбутися зайвого борошна. Тим часом розігрійте олію для фритюру. Обсмажте баклажани до золотавого кольору та викладіть на паперовий рушник.

06
<p>Відваріть пасту. Закип’ятіть і підсоліть воду та додайте туди рігатоні. Доки паста вариться, додайте до основи аліо оліо баклажани. Далі додайте у сковорідку пасату (томатне пюре) і залиште тушкуватися. Додайте до соусу базилік і орегано та залиште його на вогні.</p>

Відваріть пасту. Закип’ятіть і підсоліть воду та додайте туди рігатоні. Доки паста вариться, додайте до основи аліо оліо баклажани. Далі додайте у сковорідку пасату (томатне пюре) і залиште тушкуватися. Додайте до соусу базилік і орегано та залиште його на вогні.

07
<p>Злийте пасту, але декілька ложок води додайте в соус. Також поперчіть і додайте оливкову олію. Викладіть пасту на тарілку та притрусіть кедровими горішками. На краях покладіть кілька листочків базиліку, а в середину страви – буррату. Паста алла Норма готова.</p>

Злийте пасту, але декілька ложок води додайте в соус. Також поперчіть і додайте оливкову олію. Викладіть пасту на тарілку та притрусіть кедровими горішками. На краях покладіть кілька листочків базиліку, а в середину страви – буррату. Паста алла Норма готова.