Спочатку підсмажте кедрові горішки на сухій сковороді. Добре перемішуйте, щоб вони не підгоріли. Вимкніть вогонь, але залиште горішки у сковороді.
Паста алла Норма
Паста від сеньйори Норми – один з легендарних сицилійських рецептів. Кедрові горішки, баклажани, перець чилі та буррата творять справді незабутню страву. Тож зовсім не дивно, що саме цим рецептом поділився Стефано Антоніоллі, шеф-кухар ресторану Fenix. Тож зустрічайте пасту алла Норма.

Інгредієнти
Процес приготування


Далі наріжте баклажани кубиками та покладіть у друшляк. Посоліть та залиште на деякий час, щоб з них вийшов гіркий сік.

Для приготування кисло-солодкого соусу в маленьку каструльку налийте оцет, додайте цукор та томатну пасту. Добре перемішуйте, доки цукор повністю не розчиниться. Основа соусу готова.

Почистьте та дрібно наріжте часник і перець чилі. Підсмажте часник на оливковій олії та додайте у сковороду перець. Додайте трішки води. Основа аліо оліо пеперончіно готова.

Час готувати баклажани. Запаніруйте їх у борошні та відкиньте на сито, щоб позбутися зайвого борошна. Тим часом розігрійте олію для фритюру. Обсмажте баклажани до золотавого кольору та викладіть на паперовий рушник.

Відваріть пасту. Закип’ятіть і підсоліть воду та додайте туди рігатоні. Доки паста вариться, додайте до основи аліо оліо баклажани. Далі додайте у сковорідку пасату (томатне пюре) і залиште тушкуватися. Додайте до соусу базилік і орегано та залиште його на вогні.

Злийте пасту, але декілька ложок води додайте в соус. Також поперчіть і додайте оливкову олію. Викладіть пасту на тарілку та притрусіть кедровими горішками. На краях покладіть кілька листочків базиліку, а в середину страви – буррату. Паста алла Норма готова.