Всі рецепти

Павлова з матча та свіжими ягодами

Шеф-Кухар
3г.

Авторський рецепт класичної Павлової з незвичайним кремом з додаванням церемоніального чаю матча, свіжих ягід та ягідного кюлі від співзасновника мережі кафе-кондитерських Honey, Стаса Завертайла

 

Станіслав Завертайло
Павлова з матча та свіжими ягодами

Інгредієнти

Цукор (дрібний) 250 г
Ванільний цукор 1 ч.л.
Крохмаль 25 г
Яєчний білок (кімнатної температури) 150 г
Вода 4 ст.л.
Винний оцет 1 ч.л.
Сіль дрібка
Вершки 250 г
Сир Маскарпоне 500 г
Матча 3-4 г
Цукрова пудра 75 г
Свіжі ягоди
Агар-агар
Лимонний фреш
Свіжий базилік

Процес приготування

01
<p>Приготуйте меренгу. Візьміть білки, дрібку солі та лимонний фреш, збийте це на середній швидкості до утворення середніх піків. Так меренга буде досить щільна, але не перебита.</p>

Приготуйте меренгу. Візьміть білки, дрібку солі та лимонний фреш, збийте це на середній швидкості до утворення середніх піків. Так меренга буде досить щільна, але не перебита.

02
<p>З’єднайте цукор з ванільним цукром. Коли білки досягли середніх піків, знизьте швидкість і додайте три столові ложки води. Так меренга буде глянцевою і з нею буде легко працювати. Після води додавайте цукор і починайте збивати меренгу на високих оборотах. Далі додайте чайну ложку оцту та вимішайте. Меренга готова.</p>

З’єднайте цукор з ванільним цукром. Коли білки досягли середніх піків, знизьте швидкість і додайте три столові ложки води. Так меренга буде глянцевою і з нею буде легко працювати. Після води додавайте цукор і починайте збивати меренгу на високих оборотах. Далі додайте чайну ложку оцту та вимішайте. Меренга готова.

03
<p>Додайте до меренги кукурудзяний крохмаль та перемішайте без збивання. Масу можна викладати на лист пергаменту столовою ложкою. Форма – на ваш розсуд. Головне, аби вона нагадувала корзинку, щоб туди вмістився крем та начинка з ягід. Важливо пам’ятати, що після того, як меренга висохне, вона трішки впаде та трісне.</p>

Додайте до меренги кукурудзяний крохмаль та перемішайте без збивання. Масу можна викладати на лист пергаменту столовою ложкою. Форма – на ваш розсуд. Головне, аби вона нагадувала корзинку, щоб туди вмістився крем та начинка з ягід. Важливо пам’ятати, що після того, як меренга висохне, вона трішки впаде та трісне.

04
<p>Сформовану меренгу відправте у духовку на 40 хвилин при температурі 125 ℃. Готова меренга буде мати відтінок карамелізованого білого або молочного шоколаду. Коли це трапиться, вимкніть піч і не відкривайте, доки вона не охолоне.</p>

Сформовану меренгу відправте у духовку на 40 хвилин при температурі 125 ℃. Готова меренга буде мати відтінок карамелізованого білого або молочного шоколаду. Коли це трапиться, вимкніть піч і не відкривайте, доки вона не охолоне.

05
<p>Приготуйте крем з матча. Візьміть 3-4 грами матчі і розчиніть у столовій ложці води. Це зручно робити спеціальним вінчиком, але якщо його немає, можна скористатися просто столовою ложкою. Викладіть Маскарпоне в миску, розітріть до однорідності та додайте вершки і цукрову пудру, потім матча. Повільно, вінчиком перетріть це у однорідну масу. Крем має бути повітряним, але не занадто, щоб він не витікав з меренги. Відправте його в холодильник відпочити.</p>

Приготуйте крем з матча. Візьміть 3-4 грами матчі і розчиніть у столовій ложці води. Це зручно робити спеціальним вінчиком, але якщо його немає, можна скористатися просто столовою ложкою. Викладіть Маскарпоне в миску, розітріть до однорідності та додайте вершки і цукрову пудру, потім матча. Повільно, вінчиком перетріть це у однорідну масу. Крем має бути повітряним, але не занадто, щоб він не витікав з меренги. Відправте його в холодильник відпочити.

06
<p>Приготуйте ягідний соус. Візьміть будь-які ягоди на ваш смак: малину, полуницю, чорну смородину, ожину, лохину та перетріть їх блендером. З’єднайте всі ягідні пюре та додайте лимонний фреш. Підігрійте суміш, щоб додати цукор і агар-агар. Желювати суміш можна також пектином або желатином. Важливо зробити його ледь затягнутим, а також не переборщити з цукром, щоб соус був досить кислим. Важливо: якщо у вас багато чорної смородини або лохини, зменшіть кількість желюючого агенту, оскільки в цих ягодах багато природного пектину. Нагрійте пюре, без поспіху вмішайте цукор та агар-агар або пектин. Якщо це буде желатин – його обов’язково треба попередньо замочити та додати наприкінці, коли маса буде після легкого закипання. Щоб зберегти максимально ягідний смак, суміш має ледь-ледь закипіти. Далі відправте її в холодильник вистигати. Коли соус вистигне, перекладіть його в кондитерський мішок для подальшої роботи.</p>

Приготуйте ягідний соус. Візьміть будь-які ягоди на ваш смак: малину, полуницю, чорну смородину, ожину, лохину та перетріть їх блендером. З’єднайте всі ягідні пюре та додайте лимонний фреш. Підігрійте суміш, щоб додати цукор і агар-агар. Желювати суміш можна також пектином або желатином. Важливо зробити його ледь затягнутим, а також не переборщити з цукром, щоб соус був досить кислим. Важливо: якщо у вас багато чорної смородини або лохини, зменшіть кількість желюючого агенту, оскільки в цих ягодах багато природного пектину. Нагрійте пюре, без поспіху вмішайте цукор та агар-агар або пектин. Якщо це буде желатин – його обов’язково треба попередньо замочити та додати наприкінці, коли маса буде після легкого закипання. Щоб зберегти максимально ягідний смак, суміш має ледь-ледь закипіти. Далі відправте її в холодильник вистигати. Коли соус вистигне, перекладіть його в кондитерський мішок для подальшої роботи.

07
<p>Час збирати десерт. Візьміть меренгу, викладіть на неї крем, побільше – ложкою або з кондитерського мішка. Соус «вколіть» всередину меренги та крему. Знову акуратно закрийте кремом матча. Викладіть свіжі ягоди. Можна наповнити ягідним соусом також малину. Посипте ягоди цукровою пудрою і додайте трішки свіжого базиліку. Десерт готовий. </p>

<p> </p>

Час збирати десерт. Візьміть меренгу, викладіть на неї крем, побільше – ложкою або з кондитерського мішка. Соус «вколіть» всередину меренги та крему. Знову акуратно закрийте кремом матча. Викладіть свіжі ягоди. Можна наповнити ягідним соусом також малину. Посипте ягоди цукровою пудрою і додайте трішки свіжого базиліку. Десерт готовий. 

 

Інші рецепти шефа