Всі рецепти

Перлото з аспарагусом

Ентузіаст
40хв.

Встигніть впіймати останні дні сезону свіжої спаржі! Спеціально для Академії смаку шеф Ресторації Шпігеля з Хмельницького, Артем Блаута, поділився рецептом перлото з аспарагусом – вишуканої страви, яку так легко приготувати вдома.

Артем Блаута
Купити продукти для рецепту
Перлото з аспарагусом

Інгредієнти

Перлова крупа (замочена на ніч) 150 г
Спаржа 6 стебел
Пармезан 10 г
Вершкове масло 20 г
Зелена цибуля (біла частина, корінці) 10 г
Петрушка 2 г
Часник 2 г
Оливкова олія 10 г
Біле сухе вино 20 г
Овочевий бульйон 400 мл
Сіль до смаку
Перець до смаку
Купити продукти для рецепту

Процес приготування

01
<p>Спочатку підготуйте спаржу. Відірвіть тверду нижню частину стебел і зачистіть їх економкою. </p>

<p>Підготовлений аспарагус занурте на 30 секунд в підсолений окріп. Далі перекладіть його у крижану воду, щоб припинити процес приготування.</p>

<p> </p>

Спочатку підготуйте спаржу. Відірвіть тверду нижню частину стебел і зачистіть їх економкою. 

Підготовлений аспарагус занурте на 30 секунд в підсолений окріп. Далі перекладіть його у крижану воду, щоб припинити процес приготування.

 

02
<p>Просушіть спаржу паперовим рушником і розріжте навпіл. Нижня частина знадобиться для приготування перлото, а верхня – для подачі. Нижню частину стебел дрібно наріжте, а верхню відкладіть.</p>

Просушіть спаржу паперовим рушником і розріжте навпіл. Нижня частина знадобиться для приготування перлото, а верхня – для подачі. Нижню частину стебел дрібно наріжте, а верхню відкладіть.

03
<p>Дрібно наріжте білу частину зеленої цибулі. Розігрійте сковороду з оливковою олією і злегка обсмажте спершу цибулю, а тоді додайте нижню частину стебел спаржі. Додайте трішки вершкового масла, підсоліть. Далі додайте трохи овочевого бульйону і випарте. Вершкове масло покладіть у морозильну камеру – воно вам ще знадобиться.</p>

Дрібно наріжте білу частину зеленої цибулі. Розігрійте сковороду з оливковою олією і злегка обсмажте спершу цибулю, а тоді додайте нижню частину стебел спаржі. Додайте трішки вершкового масла, підсоліть. Далі додайте трохи овочевого бульйону і випарте. Вершкове масло покладіть у морозильну камеру – воно вам ще знадобиться.

04
<p>Тушкуйте спаржу до м’якості, а тоді вимикайте. Перекладіть у чашу блендера і додайте декілька листочків петрушки. Збийте у блендері до кремової консистенції.</p>

Тушкуйте спаржу до м’якості, а тоді вимикайте. Перекладіть у чашу блендера і додайте декілька листочків петрушки. Збийте у блендері до кремової консистенції.

05
<p>Візьміть верхні частинки стебел спаржі та злегка обсмажте з сіллю і перцем на оливковій олії. Відставте.</p>

Візьміть верхні частинки стебел спаржі та злегка обсмажте з сіллю і перцем на оливковій олії. Відставте.

06
<p>Далі приготуйте перлото. Дрібно наріжте зубчик часнику і обов’язково видаліть його серединку. Його додавати необов’язково, але він гарно пасує страві. Також наріжте нижню частину зеленої цибулі. Обсмажте часник та цибулю на оливковій олії до прозорості. Далі додавайте перловку. Спершу трішки її обсмажте, далі додавайте вино. Його треба буде трішки випарити. Далі потрібно буде додати бульйон – він має бути гарячим, щоб не було перепаду температур. Поступово додавайте бульйон, доки крупа не збільшиться вдвічі. Випаріть зайву вологу, щоб додати спаржевий крем. Перемішайте, прогрійте хвилинку на малому вогні.</p>

Далі приготуйте перлото. Дрібно наріжте зубчик часнику і обов’язково видаліть його серединку. Його додавати необов’язково, але він гарно пасує страві. Також наріжте нижню частину зеленої цибулі. Обсмажте часник та цибулю на оливковій олії до прозорості. Далі додавайте перловку. Спершу трішки її обсмажте, далі додавайте вино. Його треба буде трішки випарити. Далі потрібно буде додати бульйон – він має бути гарячим, щоб не було перепаду температур. Поступово додавайте бульйон, доки крупа не збільшиться вдвічі. Випаріть зайву вологу, щоб додати спаржевий крем. Перемішайте, прогрійте хвилинку на малому вогні.

07
<p>Підсоліть, додайте перцю. Вимкніть плиту і додавайте охолоджене вершкове масло і тертий пармезан. Добре вимішайте і вибийте коловими рухами сотейника. </p>

<p> </p>

Підсоліть, додайте перцю. Вимкніть плиту і додавайте охолоджене вершкове масло і тертий пармезан. Добре вимішайте і вибийте коловими рухами сотейника. 

 

08
<p>Залиште кашу постояти, щоб вона набула в’язкості, а тоді перекладіть в тарілку. Постукайте тарілкою коловими рухами. Додайте обсмажений аспарагус, оливкову олію та тертий пармезан.</p>

Залиште кашу постояти, щоб вона набула в’язкості, а тоді перекладіть в тарілку. Постукайте тарілкою коловими рухами. Додайте обсмажений аспарагус, оливкову олію та тертий пармезан.