Всі рецепти

Персиковий тарт

Ентузіаст
2г. 30хв.

Персики заполонили своїм спокусливим ароматом літні дні. Тож якщо ви піддалися їхнім чарам і набрали більше, ніж можете з’їсти, рецепт  від шеф-кондитерки «Сільпо», Вікторії Ящук саме для вас! Ароматний та витончений тарт, який так смачно подавати з кулькою морозива. Вмикайте духовку і почнемо.

Вікторія Ящук
Персиковий тарт

Інгредієнти

Борошно 285 г
Цукрова пудра 145 г
Жовтки 70 г
Крохмаль 40 г
Розпушувач 10 г
Молоко 95 г
Розтоплене вершкове масло 130 г
Персик 500 г
Тріпл-сек 50 г
Бадьян 3 зірочки
Лимонний сік 40 г
Пектин 10 г
Цукор 450 г
Білок 180 г

Процес приготування

01
<p>Спершу потрібно карамелізувати персик. Для цього приберіть кісточки та наріжте фрукти часточками. Такий пиріг можна робити з будь-якими фруктами сезону.</p>

Спершу потрібно карамелізувати персик. Для цього приберіть кісточки та наріжте фрукти часточками. Такий пиріг можна робити з будь-якими фруктами сезону.

02
<p>Почніть карамелізувати цукор. Насипте 150 грамів у сотейник і додайте до нього ложку-дві води, щоб він рівномірно розчинився в каструлі. Більше додавати не варто, адже доведеться довше варити. Суміш не варто помішувати, просто похитайте сотейник коловими рухами і цукор розтане.</p>

Почніть карамелізувати цукор. Насипте 150 грамів у сотейник і додайте до нього ложку-дві води, щоб він рівномірно розчинився в каструлі. Більше додавати не варто, адже доведеться довше варити. Суміш не варто помішувати, просто похитайте сотейник коловими рухами і цукор розтане.

03
<p>Доведіть цукор до золотавого кольору і зменште вогонь, щоб він не горів.</p>

Доведіть цукор до золотавого кольору і зменште вогонь, щоб він не горів.

04
<p>У майже готову карамель додайте тріпл-сек і персики. Не помішуйте доки персик не пустить сік. Тоді додайте бадьян і 20 грамів лимонного соку, злегка перемішайте. Тушкуйте персики на великому вогні. Далі карамелізуйте так, щоб персик залишався щільним і не розвалився. </p>

<p> </p>

У майже готову карамель додайте тріпл-сек і персики. Не помішуйте доки персик не пустить сік. Тоді додайте бадьян і 20 грамів лимонного соку, злегка перемішайте. Тушкуйте персики на великому вогні. Далі карамелізуйте так, щоб персик залишався щільним і не розвалився. 

 

05
<p>Змішайте пектин і ложку цукру (зі 150 грамів, які призначалися для карамелі). Додайте суміш до карамелізованого персика. Якщо до пектину не додати цукор, він може схопитися грудочками. Перемішайте і проваріть 2-3 хвилини. Пектин зробить персикову суміш щільнішою. Відставте суміш, щоб вона вистигла.</p>

Змішайте пектин і ложку цукру (зі 150 грамів, які призначалися для карамелі). Додайте суміш до карамелізованого персика. Якщо до пектину не додати цукор, він може схопитися грудочками. Перемішайте і проваріть 2-3 хвилини. Пектин зробить персикову суміш щільнішою. Відставте суміш, щоб вона вистигла.

06
<p>Час готувати пісочне тісто. Збийте жовтки з цукровою пудрою у міксері до білого. Додайте тонкою цівкою розтоплене масло і молоко, перемішайте.</p>

Час готувати пісочне тісто. Збийте жовтки з цукровою пудрою у міксері до білого. Додайте тонкою цівкою розтоплене масло і молоко, перемішайте.

07
<p>Змішайте крохмаль, борошно та пекарський порошок і обережно додайте до суміші. Готове тісто відставте на 30 хвилин в холодильник, щоб вистигло.</p>

Змішайте крохмаль, борошно та пекарський порошок і обережно додайте до суміші. Готове тісто відставте на 30 хвилин в холодильник, щоб вистигло.

08
<p>Охолоджене тісто викладіть у змащену маслом та присипану борошном форму. Денце має бути тоншим, а бортики товстішими. Готову тарту поставте у духовку, розігріту до 160℃  на 10 хвилин.</p>

Охолоджене тісто викладіть у змащену маслом та присипану борошном форму. Денце має бути тоншим, а бортики товстішими. Готову тарту поставте у духовку, розігріту до 160℃  на 10 хвилин.

09
<p>Дістаньте пиріг з духовки та залиште охолоджуватися. </p>

Дістаньте пиріг з духовки та залиште охолоджуватися. 

10
<p>Тим часом збийте білковий крем для прикраси. Вилийте білок у міксер і збивайте. Поступово, частинами, додавайте 300 грамів цукру. Збивайте білки до білої піни. </p>

<p> </p>

Тим часом збийте білковий крем для прикраси. Вилийте білок у міксер і збивайте. Поступово, частинами, додавайте 300 грамів цукру. Збивайте білки до білої піни. 

 

11
<p>Доки білки збиваються, викладіть персикову начинку на пиріг. Також можете прибрати зірочки бадьяну – свою справу вони вже зробили.</p>

Доки білки збиваються, викладіть персикову начинку на пиріг. Також можете прибрати зірочки бадьяну – свою справу вони вже зробили.

12
<p>До білків додайте 20 грамів лимонного соку і збивайте до сплесків, щоб білок був щільним. Готовий білок має добре триматися на вінчику.</p>

До білків додайте 20 грамів лимонного соку і збивайте до сплесків, щоб білок був щільним. Готовий білок має добре триматися на вінчику.

13
<p>Викладіть його у кондитерський мішок (сак-а-пош) і акуратно накрийте білком персикову начинку пирога. Прикрашений пиріг поставте у духовку, розігріту до 200℃ на 10 хвилин.</p>

Викладіть його у кондитерський мішок (сак-а-пош) і акуратно накрийте білком персикову начинку пирога. Прикрашений пиріг поставте у духовку, розігріту до 200℃ на 10 хвилин.

14
<p>Готовий пиріг перекладіть на тарілку і подавайте з кулькою шоколадного або ванільного морозива «Мо». Смачного! </p>

<p> </p>

Готовий пиріг перекладіть на тарілку і подавайте з кулькою шоколадного або ванільного морозива «Мо». Смачного! 

 

Інші рецепти шефа