Спершу потрібно карамелізувати персик. Для цього приберіть кісточки та наріжте фрукти часточками. Такий пиріг можна робити з будь-якими фруктами сезону.
Персиковий тарт
Персики заполонили своїм спокусливим ароматом літні дні. Тож якщо ви піддалися їхнім чарам і набрали більше, ніж можете з’їсти, рецепт від шеф-кондитерки «Сільпо», Вікторії Ящук саме для вас! Ароматний та витончений тарт, який так смачно подавати з кулькою морозива. Вмикайте духовку і почнемо.

Інгредієнти
Процес приготування


Почніть карамелізувати цукор. Насипте 150 грамів у сотейник і додайте до нього ложку-дві води, щоб він рівномірно розчинився в каструлі. Більше додавати не варто, адже доведеться довше варити. Суміш не варто помішувати, просто похитайте сотейник коловими рухами і цукор розтане.

Доведіть цукор до золотавого кольору і зменште вогонь, щоб він не горів.

У майже готову карамель додайте тріпл-сек і персики. Не помішуйте доки персик не пустить сік. Тоді додайте бадьян і 20 грамів лимонного соку, злегка перемішайте. Тушкуйте персики на великому вогні. Далі карамелізуйте так, щоб персик залишався щільним і не розвалився.

Змішайте пектин і ложку цукру (зі 150 грамів, які призначалися для карамелі). Додайте суміш до карамелізованого персика. Якщо до пектину не додати цукор, він може схопитися грудочками. Перемішайте і проваріть 2-3 хвилини. Пектин зробить персикову суміш щільнішою. Відставте суміш, щоб вона вистигла.

Час готувати пісочне тісто. Збийте жовтки з цукровою пудрою у міксері до білого. Додайте тонкою цівкою розтоплене масло і молоко, перемішайте.

Змішайте крохмаль, борошно та пекарський порошок і обережно додайте до суміші. Готове тісто відставте на 30 хвилин в холодильник, щоб вистигло.

Охолоджене тісто викладіть у змащену маслом та присипану борошном форму. Денце має бути тоншим, а бортики товстішими. Готову тарту поставте у духовку, розігріту до 160℃ на 10 хвилин.

Дістаньте пиріг з духовки та залиште охолоджуватися.

Тим часом збийте білковий крем для прикраси. Вилийте білок у міксер і збивайте. Поступово, частинами, додавайте 300 грамів цукру. Збивайте білки до білої піни.

Доки білки збиваються, викладіть персикову начинку на пиріг. Також можете прибрати зірочки бадьяну – свою справу вони вже зробили.

До білків додайте 20 грамів лимонного соку і збивайте до сплесків, щоб білок був щільним. Готовий білок має добре триматися на вінчику.

Викладіть його у кондитерський мішок (сак-а-пош) і акуратно накрийте білком персикову начинку пирога. Прикрашений пиріг поставте у духовку, розігріту до 200℃ на 10 хвилин.

Готовий пиріг перекладіть на тарілку і подавайте з кулькою шоколадного або ванільного морозива «Мо». Смачного!