Спочатку зваріть овочевий бульйон. Для нього стебла селери, моркву та цибулю наріжте дрібними кубиками і відварюйте впродовж двох годин. Пропорція – 200 грамів цибулі на 100 грамів стебла селери і 100 грамів моркви на літр води. Також можна використати готовий овочевий бульйон, який можна придбати в «Сільпо».
Пісний борщ з сезонними овочами
Існує безліч рецептів борщу, але найсвіжіший та найяскравіший, однозначно, літній. Власним переписом пісного борщу з сезонними овочами ділиться бренд-шеф львівської мережі ресторанів Open, Андрій Гудима

Інгредієнти
Процес приготування


Наріжте молоду картоплю – чистити її не потрібно, просто ретельно помити.

Далі підготуйте засмажку. Наріжте кубиком цибулю та підсмажте на лляній олії. Потім додайте нарізану моркву. Тим часом підігрійте готовий бульйон і покладіть у нього картоплю. Поки вона вариться, наріжте буряк і додайте до засмажки.

Шкірку від буряка залийте окропом і відставте. Наріжте корінь селери і додайте у бульйон. На цьому етапі борщ можна посолити перший раз, щоб картопля увібрала сіль.

Ошпарте помідор та перекладіть його у крижану воду, а тоді почистіть від шкірки. Наріжте дрібним кубиком і додайте до засмажки. Відцідіть та перекип’ятіть настій шкірки буряка, потім додайте його в борщ – для кольору.

Прогрійте над відкритим полум’ям декілька лаврових листочків та додайте до борщу. Також додайте зірочку бадьяну.

Перекладіть засмажку в каструлю з бульйоном і додайте нарізану зелень любистку.

Додайте до борщу нарізану капусту. Також додайте попередньо замочений чорнослив, цукор та сіль. Потім додайте заздалегідь відварену квасолю та вишні. Проваріть борщ ще трохи, за бажання додайте шматочок чилі. Залиште настоятися впродовж 15 хвилин. Готову страву посипте дрібно нарізаною зеленню любистку.