Всі рецепти

Плов з сибасом

Ентузіаст
2г.

Думаєте, що плов – це завжди про м’ясо? Шефиня одеського ресторану Dizyngoff, Ніка Лозовська, зруйнує ваші стереотипи своїм рецептом яскравого рибного плову з літніми овочами. Рис, бульйон, риба до смаку та багато овочів – і легка та вишукана страва готова.

Ніка Лозовська
Плов з сибасом

Інгредієнти

Довгозернистий рис 300 грамів
Сибас 4 філе
Морква 100 г
Ріпчаста цибуля 100 г
Корінь селери 70 г
Болгарський перець 2 шт.
Синя цибуля 200 г
Помідори чері 200 г
Баклажан 1 шт.
Перець чилі до смаку
Зіра 2 г
Перець горошком 2 г
Коріандр 2 г
Лавровий лист 1 шт.
Паприка ⅓ ст.л.
Куркума ½ ст. л.
Тим’ян декілька гілочок
Корінь імбиру 1 см
Часник 3 зубці
Кінза пучок
Готовий рибний бульйон 450 г
Оливкова олія 100 мл.

Процес приготування

01
<p>Спершу дрібно наріжте ріпчасту цибулю, моркву та корінь селери.</p>

Спершу дрібно наріжте ріпчасту цибулю, моркву та корінь селери.

02
<p>Далі обсмажте овочі в оливковій олії. Радимо робити це по черзі, щоб вони добре просмажувалися, а не тушкувалися.</p>

Далі обсмажте овочі в оливковій олії. Радимо робити це по черзі, щоб вони добре просмажувалися, а не тушкувалися.

03
<p>Доки овочі обсмажуються, добре промийте рис – так, щоб вода була прозорою.</p>

<p> </p>

Доки овочі обсмажуються, добре промийте рис – так, щоб вода була прозорою.

 

04
<p>Наступний етап – додаємо спеції. Корінь імбиру та декілька зубчиків часнику можна притиснути, бо їх ми дістанемо наприкінці. Далі лавровий лист, декілька горошків перцю та заздалегідь обсмажена на сухій сковороді зіра, паприка та куркума, а також коріандр. Також додайте ароматні стебла кінзи, зелень залишіть, а ще перець чилі.</p>

Наступний етап – додаємо спеції. Корінь імбиру та декілька зубчиків часнику можна притиснути, бо їх ми дістанемо наприкінці. Далі лавровий лист, декілька горошків перцю та заздалегідь обсмажена на сухій сковороді зіра, паприка та куркума, а також коріандр. Також додайте ароматні стебла кінзи, зелень залишіть, а ще перець чилі.

05
<p>Посоліть окремо обсмажені овочі до того, як додасте рис та бульйон.</p>

Посоліть окремо обсмажені овочі до того, як додасте рис та бульйон.

06
<p>Налийте в каструлю бульйон – він має бути гарячим до того, як ви почнете заливати ним рис. Знадобиться трохи більше, ніж один пакет.</p>

<p> </p>

Налийте в каструлю бульйон – він має бути гарячим до того, як ви почнете заливати ним рис. Знадобиться трохи більше, ніж один пакет.

 

07
<p>Додайте у каструльку з овочами вершкове масло. Це робити не обов’язково, також можна використати овочевий бульйон замість рибного, однак готуємо таку варіацію. Тепер можна додавати рис. Добре перемішайте його з маслом і дайте трішки просмажитися.</p>

<p> </p>

Додайте у каструльку з овочами вершкове масло. Це робити не обов’язково, також можна використати овочевий бульйон замість рибного, однак готуємо таку варіацію. Тепер можна додавати рис. Добре перемішайте його з маслом і дайте трішки просмажитися.

 

08
<p>Поруч нагрійте бульйон і залийте його у каструлю з рисом. Підсоліть – рідина має бути ніби злегка пересоленою та пряною. Закрийте плов кришкою, зменшіть вогонь та залиште кипіти впродовж 15 хвилин.</p>

Поруч нагрійте бульйон і залийте його у каструлю з рисом. Підсоліть – рідина має бути ніби злегка пересоленою та пряною. Закрийте плов кришкою, зменшіть вогонь та залиште кипіти впродовж 15 хвилин.

09
<p>Тим часом підготуйте овочі для подачі. Розігрійте сковорідку з оливковою олією. Наріжте синю цибулю більшими шматками, обсмажте її з гілочкою тим’яну. Одразу посоліть. Приберіть. Далі поступово обсмажте інші овочі.</p>

Тим часом підготуйте овочі для подачі. Розігрійте сковорідку з оливковою олією. Наріжте синю цибулю більшими шматками, обсмажте її з гілочкою тим’яну. Одразу посоліть. Приберіть. Далі поступово обсмажте інші овочі.

10
<p>Грубо наріжте баклажан шматочками близько сантиметра. Також болгарський перець. Розріжте навпіл помідори чері. Підсмажте овочі до готовності – близько 7 хвилин, чері додайте наприкінці. </p>

<p> </p>

Грубо наріжте баклажан шматочками близько сантиметра. Також болгарський перець. Розріжте навпіл помідори чері. Підсмажте овочі до готовності – близько 7 хвилин, чері додайте наприкінці. 

 

11
<p>Далі риба. Філе сибаса запечемо. Його можна замінити іншою рибою – від коропа до лосося. Також можна приготувати рибу на сковороді. Але для цього рецепту запікаємо. Підсоліть філе, додайте оливкової олії та кілька гілочок тим’яну. Десять хвилин при 180 ℃ і сибас готовий. </p>

Далі риба. Філе сибаса запечемо. Його можна замінити іншою рибою – від коропа до лосося. Також можна приготувати рибу на сковороді. Але для цього рецепту запікаємо. Підсоліть філе, додайте оливкової олії та кілька гілочок тим’яну. Десять хвилин при 180 ℃ і сибас готовий. 

12
<p>Час сервірувати страву. З плову витягніть часник, хвостики кінзи та імбир, а також чилі. Викладіть на нього готові овочі та рибку. Доповніть кількома шматочками маслин каламата без кісточки та зеленню кінзи.</p>

<p> </p>

Час сервірувати страву. З плову витягніть часник, хвостики кінзи та імбир, а також чилі. Викладіть на нього готові овочі та рибку. Доповніть кількома шматочками маслин каламата без кісточки та зеленню кінзи.

 

Інші рецепти шефа