Всі рецепти

Простий сніданок з гречкою та креветками

Новачок
20хв.

Дизайнерка та екоактивістка, Йова Ягер готує прості та поживні сніданки з улюблених інгредієнтів.

 

Йова Ягер
Простий сніданок з гречкою та креветками

Інгредієнти

Варена гречка 130 г
Креветки 4-6 шт.
Молодий горошок в стручках 10 шт.
Арахіс 20 г
Масло Гхі 1 ч.л.
Оливкова олія 1 ч.л.
Соєвий соус 1 ч.л.
Часник 2 зубчики
Зелень для прикраси
Чорний кунжут 1 ч.л.
Насіння коноплі 1 ч.л.

Процес приготування

01
<p>Подрібнюємо арахіс. У сковорідці розігріваємо масло Гхі та оливкову олію. Викладаємо туди часник і просмажуємо його. Викидаємо часник геть, викладаємо у сковороду стручки горошку, нарізані по діагоналі. Злегка підсмажуємо і викладаємо в бік. Підсолюємо горошок.</p>

Подрібнюємо арахіс. У сковорідці розігріваємо масло Гхі та оливкову олію. Викладаємо туди часник і просмажуємо його. Викидаємо часник геть, викладаємо у сковороду стручки горошку, нарізані по діагоналі. Злегка підсмажуємо і викладаємо в бік. Підсолюємо горошок.

02
<p>У гарячу сковороду викладаємо креветки. Варто уважно за ними стежити, щоб не переготувати.Буквально по хвилині або дві на кожну сторону. Поки вони смажаться, злегка підсолюємо, додаємо соєвий соус.</p>

У гарячу сковороду викладаємо креветки. Варто уважно за ними стежити, щоб не переготувати.Буквально по хвилині або дві на кожну сторону. Поки вони смажаться, злегка підсолюємо, додаємо соєвий соус.

03
<p>Беремо красивий боул, викладаємо на дно відварену теплу гречку, яку попередньо замочуємо у воді на ніч. Заправляємо її оливковою олією. Додаємо зелені. Викладаємо горошок та креветки. Заправляємо соком лайму. Посипаємо чорним кунжутом, насінням коноплі та подрібненим арахісом. За бажання також можна додати м'який козиний сир.</p>

<p> </p>

Беремо красивий боул, викладаємо на дно відварену теплу гречку, яку попередньо замочуємо у воді на ніч. Заправляємо її оливковою олією. Додаємо зелені. Викладаємо горошок та креветки. Заправляємо соком лайму. Посипаємо чорним кунжутом, насінням коноплі та подрібненим арахісом. За бажання також можна додати м'який козиний сир.

 

Інші рецепти шефа