Всі рецепти

Різото з птітіму з лососем та в’яленим перцем

Ентузіаст
1г.

Оригінальний рецепт незвичного різото від шефині одеського ресторану Dizyngoff, Ніки Лозовської. Головний його інгредієнт не рис, а крупа – ізраїльський кускус або ж птітім. Його форма та текстура ідеально вбирають смаки та аромати бульйону і додатків, тож страва виходить дуже ніжною.

Ніка Лозовська
Купити продукти для рецепту
Різото з птітіму з лососем та в’яленим перцем

Інгредієнти

Птітім 140 г
Філе лосося 300 г
Овочевий бульйон 350 мл
Біле вино 70 мл
Оливкова олія «Премія» 500 мл
Вершкове масло ½ ст.л.
Болгарський перець 2 шт.
Пекоріно 30 г
Часник 1 зубчик
Цибуля 20 г
Тим’ян гілочка
Вершки 50 мл
Сіль до смаку
Купити продукти для рецепту

Процес приготування

01
<p>Спершу поставте болгарські перці запікатися. Збризніть олією і відправте в духовку на 200℃ на 30 хвилин, щоб потім легко зняти з них шкірку і відділити філе.</p>

<p> </p>

Спершу поставте болгарські перці запікатися. Збризніть олією і відправте в духовку на 200℃ на 30 хвилин, щоб потім легко зняти з них шкірку і відділити філе.

 

02
<p>Далі підігрійте оливкову олію до 54℃. Увімкніть середній вогонь.</p>

Далі підігрійте оливкову олію до 54℃. Увімкніть середній вогонь.

03
<p>Тим часом, підготуйте лосося. Приберіть кісточки пінцетом, відділіть філе від шкіри (темну коричневу частину філе залишіть на ній). Розділіть філе на потрібну кількість порцій. Залишки животика можна довільно нарізати і додати у різото. Шматочки риби попередньо підсоліть.</p>

Тим часом, підготуйте лосося. Приберіть кісточки пінцетом, відділіть філе від шкіри (темну коричневу частину філе залишіть на ній). Розділіть філе на потрібну кількість порцій. Залишки животика можна довільно нарізати і додати у різото. Шматочки риби попередньо підсоліть.

04
<p>На дно сотейника викладіть шкіру лосося – вона послужить другим дном. Занурте рибу в олію на приблизно 20 хвилин – точний час залежить від розміру шматочків філе.</p>

<p> </p>

На дно сотейника викладіть шкіру лосося – вона послужить другим дном. Занурте рибу в олію на приблизно 20 хвилин – точний час залежить від розміру шматочків філе.

 

05
<p>Тим часом перці запеклися і трішки охололи. Почистіть їх від кісточок і шкірок та відправте назад у духовку в’ялитися. Важливо: перець повинен лежати одним шаром, у ньому не має бути зайвої рідини, інакше в’ялення займе дуже багато часу. Посоліть перці і відправте у духовку розігріту до температури 150℃.</p>

Тим часом перці запеклися і трішки охололи. Почистіть їх від кісточок і шкірок та відправте назад у духовку в’ялитися. Важливо: перець повинен лежати одним шаром, у ньому не має бути зайвої рідини, інакше в’ялення займе дуже багато часу. Посоліть перці і відправте у духовку розігріту до температури 150℃.

06
<p>Покладіть у сотейник або сковороду пів столової ложки вершкового масла і ввімкніть середній вогонь. Додайте гілочку тим’яну, розчавлений зубчик часнику та дрібно нарізану цибулю. Окремо у каструльці підігрійте бульйон.</p>

<p> </p>

Покладіть у сотейник або сковороду пів столової ложки вершкового масла і ввімкніть середній вогонь. Додайте гілочку тим’яну, розчавлений зубчик часнику та дрібно нарізану цибулю. Окремо у каструльці підігрійте бульйон.

 

07
<p>Коли цибуля стане прозорою, додайте птітім. Дозвольте йому просмажитися в маслі з цибулею. Добре перемішуйте і коли птітім злегка просмажиться, додавайте вино. Коли вино вбереться, починайте поступово додавати підігрітий бульйон. Тоді ж можна поступово підсолювати страву. Не варто солити сильно, бо наприкінці треба буде додати солоний пекоріно.</p>

Коли цибуля стане прозорою, додайте птітім. Дозвольте йому просмажитися в маслі з цибулею. Добре перемішуйте і коли птітім злегка просмажиться, додавайте вино. Коли вино вбереться, починайте поступово додавати підігрітий бульйон. Тоді ж можна поступово підсолювати страву. Не варто солити сильно, бо наприкінці треба буде додати солоний пекоріно.

08
<p>За хвилин 10 можна додавати вершки, сир і зовсім наприкінці – шматочки лосося. Обов’язково куштуйте різото, щоб перевірити консистенцію крупи. Коли вона буде підходящою – можна вимикати вогонь.</p>

За хвилин 10 можна додавати вершки, сир і зовсім наприкінці – шматочки лосося. Обов’язково куштуйте різото, щоб перевірити консистенцію крупи. Коли вона буде підходящою – можна вимикати вогонь.

09
<p>Страва готова для подачі. Обережно витягніть готовий лосось з олії і промокніть паперовим рушником. З різото витягніть тим’ян і часник. Викладіть його в тарілку, додайте шматочки в’яленого перцю, лосось і дрібку пекоріно. Смачного!</p>

Страва готова для подачі. Обережно витягніть готовий лосось з олії і промокніть паперовим рушником. З різото витягніть тим’ян і часник. Викладіть його в тарілку, додайте шматочки в’яленого перцю, лосось і дрібку пекоріно. Смачного!

Інші рецепти шефа