Спершу готуємо тісто. Ретельно зважуємо та замішуємо інгредієнти для тіста вручну. Спершу – сухі (борошно, цукор, дріжджі, сіль), тоді вологі (яйця та воду), а потім все разом.
Це рецепт стовідсоткового задоволення – насиченої шоколадної бабки. І для її приготування не потрібен жодний професійний інвентар!
Спершу готуємо тісто. Ретельно зважуємо та замішуємо інгредієнти для тіста вручну. Спершу – сухі (борошно, цукор, дріжджі, сіль), тоді вологі (яйця та воду), а потім все разом.
Вимішуємо тісто, доки воно не стане однорідним та еластичним, спочатку у мисці, потім на столі.
Коли тісто настільки добре вимішане, що стіл під ним абсолютно чистий – час додавати холодне масло, по маленькому шматочку. Додали – вимішали – а коли відчули, що масло увібралося у тісто, додаєте ще один шматок.
Коли все масло в тісті – тісто готове. Обертаємо ємність з тістом плівкою. Ставимо його в холодильник на 2-3 години.
Тим часом готуємо шоколадну начинку. Розтоплюємо масло та шоколад для неї на водяній бані, постійно помішуючи.
Коли шоколад і масло розтопилися – додаємо решту інгредієнтів. Перемішуємо до однорідної консистенції і ставимо начинку в холодильник.
Дістаємо тісто і начинку з холодильника, розкачуємо на рівномірні прямокутники.
Змащуємо шоколадною начинкою.
Далі формуємо бабки. Згортаємо прямокутник охайним рулетом.
Розрізаємо рулет вздовж на дві смужки, відступаючи від верхнього краю.
Переплітаємо смужки ніби косою. Для прямокутної бабки так і залишаємо, для круглої – згораємо “косу” у коло.
Вкладаємо у змащені маслом форми. Залишаємо сформований десерт розстоюватися – умови для цього легко створити вдома: доведіть воду до кипіння, поставте її просто у каструлі на нижній рівень духовки, а сформовані бабки на середній рівень – так у духовці утвориться тепле і вологе середовище, і бабки “підійдуть” за 30-40 хвилин, і будуть готовими до випікання.
Змащуємо бабку яйцем та випікаємо в розігрітій до 180° духовці близько 30 хвилин.