Всі рецепти

Шоколадна бабка

Ентузіаст
4г.

 Це рецепт стовідсоткового задоволення – насиченої шоколадної бабки. І для її приготування не потрібен жодний професійний інвентар!

 
Анастасія Фесун
Шоколадна бабка

Інгредієнти

Борошно 530 г
Цукор 100 г
Дріжджі 42 г
Яйця 3 шт.
Вода 120 мл
Сіль 2 г
Вершкове масло 150 г
Цукрова пудра 50 г
Какао 30 г
Молочний шоколад 130 г
Вершкове масло 120 г
Кориця 2 г

Процес приготування

01
<p>Спершу готуємо тісто. Ретельно зважуємо та замішуємо інгредієнти для тіста вручну. Спершу – сухі (борошно, цукор, дріжджі, сіль), тоді вологі (яйця та воду), а потім все разом.</p>

<p> </p>

Спершу готуємо тісто. Ретельно зважуємо та замішуємо інгредієнти для тіста вручну. Спершу – сухі (борошно, цукор, дріжджі, сіль), тоді вологі (яйця та воду), а потім все разом.

 

02
<p> Вимішуємо тісто, доки воно не стане однорідним та еластичним, спочатку у мисці, потім на столі. </p>

<p> </p>

 Вимішуємо тісто, доки воно не стане однорідним та еластичним, спочатку у мисці, потім на столі. 

 

03
<p>Коли тісто настільки добре вимішане, що стіл під ним абсолютно чистий – час додавати холодне масло, по маленькому шматочку. Додали – вимішали – а коли відчули, що масло увібралося у тісто, додаєте ще один шматок. </p>

<p> </p>

Коли тісто настільки добре вимішане, що стіл під ним абсолютно чистий – час додавати холодне масло, по маленькому шматочку. Додали – вимішали – а коли відчули, що масло увібралося у тісто, додаєте ще один шматок. 

 

04
<p>Коли все масло в тісті – тісто готове. Обертаємо ємність з тістом плівкою. Ставимо його в холодильник на 2-3 години. </p>

<p> </p>

Коли все масло в тісті – тісто готове. Обертаємо ємність з тістом плівкою. Ставимо його в холодильник на 2-3 години. 

 

05
<p>Тим часом готуємо шоколадну начинку. Розтоплюємо масло та шоколад для неї на водяній бані, постійно помішуючи. </p>

<p> </p>

Тим часом готуємо шоколадну начинку. Розтоплюємо масло та шоколад для неї на водяній бані, постійно помішуючи. 

 

06
<p>Коли шоколад і масло розтопилися – додаємо решту інгредієнтів. Перемішуємо до однорідної консистенції і ставимо начинку в холодильник.</p>

<p> </p>

Коли шоколад і масло розтопилися – додаємо решту інгредієнтів. Перемішуємо до однорідної консистенції і ставимо начинку в холодильник.

 

07
<p>Дістаємо тісто і начинку з холодильника, розкачуємо на рівномірні прямокутники. </p>

<p> </p>

Дістаємо тісто і начинку з холодильника, розкачуємо на рівномірні прямокутники. 

 

08
<p>Змащуємо шоколадною начинкою. </p>

<p> </p>

Змащуємо шоколадною начинкою. 

 

09
<p>Далі формуємо бабки. Згортаємо прямокутник охайним рулетом. </p>

<p> </p>

Далі формуємо бабки. Згортаємо прямокутник охайним рулетом. 

 

10
<p>Розрізаємо рулет вздовж на дві смужки, відступаючи від верхнього краю.</p>

<p> </p>

Розрізаємо рулет вздовж на дві смужки, відступаючи від верхнього краю.

 

11
<p>Переплітаємо смужки ніби косою. Для прямокутної бабки так і залишаємо, для круглої – згораємо “косу” у коло.</p>

<p> </p>

Переплітаємо смужки ніби косою. Для прямокутної бабки так і залишаємо, для круглої – згораємо “косу” у коло.

 

12
<p>Вкладаємо у змащені маслом форми. Залишаємо сформований десерт розстоюватися – умови для цього легко створити вдома: доведіть воду до кипіння, поставте її просто у каструлі на нижній рівень духовки, а сформовані бабки на середній рівень – так у духовці утвориться тепле і вологе середовище, і бабки “підійдуть” за 30-40 хвилин, і будуть готовими до випікання.</p>

<p> </p>

Вкладаємо у змащені маслом форми. Залишаємо сформований десерт розстоюватися – умови для цього легко створити вдома: доведіть воду до кипіння, поставте її просто у каструлі на нижній рівень духовки, а сформовані бабки на середній рівень – так у духовці утвориться тепле і вологе середовище, і бабки “підійдуть” за 30-40 хвилин, і будуть готовими до випікання.

 

13
<p>Змащуємо бабку яйцем та випікаємо в розігрітій до 180° духовці близько 30 хвилин.</p>

<p> </p>

Змащуємо бабку яйцем та випікаємо в розігрітій до 180° духовці близько 30 хвилин.

 

Інші рецепти шефа