Всі рецепти

Солоний чізкейк з лисичками

Ентузіаст
1г. 30хв.

У розпал сезону лисичок шеф-кухар Silpo Resto Мавка, Олександр Поташов, пропонує приготувати вишукану та незвичайну страву – солоний чізкейк з додаванням цих делікатесних грибів та крему з горгонзоли. 

 

Олександр Поташов
Солоний чізкейк з лисичками

Інгредієнти

Лисички (відварені) 300 г
Соняшникова олія 2 ст. л.
Вершки (від 30% жирності) 300 г
Солоний крекер 200 г
Яйце 4 шт.
Сир «Філадельфія» 700 г
Цибуля 200 г
Вершкове масло (82%) 200 г
Цукор 5 г
Борошно 100 г
Горгонзола 150 г
Сіль до смаку
Перець до смаку

Процес приготування

01
<p>Спочатку потрібно підготувати основу для чізкейка. Пересипте крекер у пакет або чашу блендера та подрібніть. Подрібнений крекер перекладіть у миску і додайте розм’якшене вершкове масло. Швидко замісіть основу. <br />
 </p>

Спочатку потрібно підготувати основу для чізкейка. Пересипте крекер у пакет або чашу блендера та подрібніть. Подрібнений крекер перекладіть у миску і додайте розм’якшене вершкове масло. Швидко замісіть основу. 
 

02
<p>Візьміть круглу роз’ємну форму, застеліть її пергаментом і з’єднайте. Рівномірно розподіліть основу дном форми. Відправте заготовку на 30 хвилин в холодильник, щоб вона застигла і тримала форму.</p>

Візьміть круглу роз’ємну форму, застеліть її пергаментом і з’єднайте. Рівномірно розподіліть основу дном форми. Відправте заготовку на 30 хвилин в холодильник, щоб вона застигла і тримала форму.

03
<p>Довільно наріжте цибулю. Розігрійте пательню з олією і обсмажте цибулю. Далі додайте лисички, сіль та перець. До обсмажених лисичок додайте вершки, перемішайте і перекладіть масу в блендер. Перебийте до однорідної маси.</p>

Довільно наріжте цибулю. Розігрійте пательню з олією і обсмажте цибулю. Далі додайте лисички, сіль та перець. До обсмажених лисичок додайте вершки, перемішайте і перекладіть масу в блендер. Перебийте до однорідної маси.

04
<p>Візьміть сир «Філадельфія», додайте трішки цукру для балансу. Поступово, додаючи по одному яйцю, перемішуйте до однорідної маси. Далі додайте перебиті лисички, обережно перемішайте. Наприкінці додайте борошно. Вилийте крем у охолоджений корж.</p>

Візьміть сир «Філадельфія», додайте трішки цукру для балансу. Поступово, додаючи по одному яйцю, перемішуйте до однорідної маси. Далі додайте перебиті лисички, обережно перемішайте. Наприкінці додайте борошно. Вилийте крем у охолоджений корж.

05
<p>Щоб поверхня чізкейку була однорідною, простукайте його. Відправте випікатися при температурі 180℃ 10 хвилин, далі зменште температуру до 110 ℃ і залиште в духовці ще на годину.</p>

Щоб поверхня чізкейку була однорідною, простукайте його. Відправте випікатися при температурі 180℃ 10 хвилин, далі зменште температуру до 110 ℃ і залиште в духовці ще на годину.

06
<p>Для подачі приготуйте соус з горгонзолою (або іншим сиром з пліснявою). Розімніть горгонзолу виделкою, додайте сир «Філадельфія». Приправте сіллю і перцем і додайте вершки і збийте виделкою. Відправте соус на 10 хвилин у холодильник.</p>

Для подачі приготуйте соус з горгонзолою (або іншим сиром з пліснявою). Розімніть горгонзолу виделкою, додайте сир «Філадельфія». Приправте сіллю і перцем і додайте вершки і збийте виделкою. Відправте соус на 10 хвилин у холодильник.

07
<p>Охолодіть готовий чізкейк впродовж 2 годин і витягніть з форми. Наріжте ножем, зануреним в гарячу воду і подавайте з соусом з сиру з пліснявою.</p>

Охолодіть готовий чізкейк впродовж 2 годин і витягніть з форми. Наріжте ножем, зануреним в гарячу воду і подавайте з соусом з сиру з пліснявою.