Спочатку потрібно підготувати основу для чізкейка. Пересипте крекер у пакет або чашу блендера та подрібніть. Подрібнений крекер перекладіть у миску і додайте розм’якшене вершкове масло. Швидко замісіть основу.
Солоний чізкейк з лисичками
У розпал сезону лисичок шеф-кухар Silpo Resto Мавка, Олександр Поташов, пропонує приготувати вишукану та незвичайну страву – солоний чізкейк з додаванням цих делікатесних грибів та крему з горгонзоли.

Інгредієнти
Процес приготування


Візьміть круглу роз’ємну форму, застеліть її пергаментом і з’єднайте. Рівномірно розподіліть основу дном форми. Відправте заготовку на 30 хвилин в холодильник, щоб вона застигла і тримала форму.

Довільно наріжте цибулю. Розігрійте пательню з олією і обсмажте цибулю. Далі додайте лисички, сіль та перець. До обсмажених лисичок додайте вершки, перемішайте і перекладіть масу в блендер. Перебийте до однорідної маси.

Візьміть сир «Філадельфія», додайте трішки цукру для балансу. Поступово, додаючи по одному яйцю, перемішуйте до однорідної маси. Далі додайте перебиті лисички, обережно перемішайте. Наприкінці додайте борошно. Вилийте крем у охолоджений корж.

Щоб поверхня чізкейку була однорідною, простукайте його. Відправте випікатися при температурі 180℃ 10 хвилин, далі зменште температуру до 110 ℃ і залиште в духовці ще на годину.

Для подачі приготуйте соус з горгонзолою (або іншим сиром з пліснявою). Розімніть горгонзолу виделкою, додайте сир «Філадельфія». Приправте сіллю і перцем і додайте вершки і збийте виделкою. Відправте соус на 10 хвилин у холодильник.

Охолодіть готовий чізкейк впродовж 2 годин і витягніть з форми. Наріжте ножем, зануреним в гарячу воду і подавайте з соусом з сиру з пліснявою.